Gdzie na weekend majowy z narzeczonym?
Autor |
Wiadomość |
akacja
|
 Gdzie na weekend majowy z narzeczonym?
Mieliśmy jechać do Domu Modlitwy w Piotrkowicach, ale nie ma miejsc. Gdzie polecilibyście wyjazd w Polsce Poludniowej na długi weekend majowy na który by mogli jechać narzeczeni.
|
Wt kwi 03, 2012 12:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Gdzie na weekend majowy z narzeczonym?
A może na morze? Albo w góry jak lubicie wędrówki? Macie sporo do obgadania. Więc może faktycznie spędzicie ten czas razem a nie obok siebie?
|
Wt kwi 03, 2012 13:34 |
|
 |
Aditu
|
Wszystko zależy od tego jak chcecie i lubicie spędzać czas 
|
Wt kwi 03, 2012 13:37 |
|
|
|
 |
akacja
|
To bedzie na miesiąc przed ślubem, więc najlepiej jak bedzie to indywidualne skupienie przed tak wielkim wydarzeniem, a więc elementy modlitewne i rekolekcyjne.
|
Wt kwi 03, 2012 15:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Akacjo- rozważałaś Kraków? Łagiewniki? Ogólne klasztory też są dobrym pomysłem, bo można się wyciszyć i przemyśleć pewne sprawy.
|
Wt kwi 03, 2012 15:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Akacjo, to najwyższy czas aby w spokoju z dala od najbliższych, ich wyobrażeń i oczekiwań obgadać krok po kroku waszą przyszłość choć na najbliższe lata. I nie chodzi tu tyle o planowanie (bo życie i tak nas zaskakuje) ile o sprawdzenie czy idziecie w tym samym kierunku oraz rozwiązania juz teraz nieporozumień jakie być może wkradną się w przyszłości, a wynikają z innego spojrzenia na świat, z innych oczekiwań, potrzeb, z innej wizji przyszłości. Bóg i modlitwa będzie jak najbardziej pomocna ale szczerych rozmów i wspólnie spędzonego czasu nie zastąpi.
|
Wt kwi 03, 2012 15:58 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Kraków i Łagiewniki w majowy weekend szczerze odradzam. Wiecie... ja tam w okolicy mieszkam, i wiem co zwykle się dzieje. Polecałabym raczej Tyniec, jeśli koniecznie zależy wam na rekolekcjach. Jeśli niekoniecznie- to pewnie Bieszczady...
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Wt kwi 03, 2012 16:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rojza Genendel można wiedzieć co takiego "się dzieje"?? A Kalwaria Zebrzydowska?
|
Wt kwi 03, 2012 16:25 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Strasznie dużo ludzi. Głośno, tłoczno i mało intymnie.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Wt kwi 03, 2012 16:49 |
|
 |
akacja
|
Co do Krakowa Lagiewnik to drogo jest w Domu Duszpasterskim, można wynając pokoj w domu prywatnym ale ciężko jest z dwoma jedynkami. Na ten weekend majowy pojedziemy do Kalwarii Zebrzydowskiej, noclegi będziemy mieli w Domu Pielgrzyma oczywiście w dwóch jedynkach zeby nie siać zgorszenia  A ten czas chcę wykorzystac nie tylko na spacery po okolicach, ale czas modlitewnego skupienia przed tym wielkim wydarzeniem, na przemyślenie i przemodlenie naszej relacji, pomocą w tym będzie nowenna przed zawarciem małzeństwa i rachunek sumienia narzeczonych który znalazłam w necie. Chciałabym też pojechać na skupienie dla narzeczonych w Trzebini w maju, to będzie dwa tygodnie przed ślubem. Mamy zaliczone nauki, robiliśmy je dwa lata temu i uznają je nam, ale ja przed takim wydarzeniem mam potrzebę jeszcze raz w nich uczestniczyć by się dobrze przygotować. Nie za bardzo podoba się do narzeczonemu ale będę go namawiać abyśmy pojechali.
|
Cz kwi 05, 2012 14:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja napisał(a): Pielgrzyma oczywiście w dwóch jedynkach zeby nie siać zgorszenia przeczytaj jeszcze raz wypowiedź Kozła i weź ją sobie do serca.
|
Cz kwi 05, 2012 16:17 |
|
 |
akacja
|
Margaretko, jak najbardziej zgadzam się z wypowiedzią Kozła i biorę ją do sobie do serca, i tak właśnie postrzegam narzeczeństwo. Ale mój narzeczony przesadza i jest niechętny wspólnym wyjazdom we dwoje, a coż dopiero wspólnemu pokojowi. Bo jego rodzice będą myśleli że współżyjemy. A dla mnie wążny jest czas spędzony razem, by uzgodnić oczekiwania, by razem rozmawiać szczerze o przyszłości. A skoro on tego się boi uważając że jest to nieprzyswoite, ja mam prawo bać się tego co będzie po ślubie
|
Cz kwi 05, 2012 19:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja napisał(a): Bo jego rodzice będą myśleli że współżyjemy.A skoro on tego się boi uważając że jest to nieprzyswoite, ja mam prawo bać się tego co będzie po ślubie .... masz PEŁNE prawo się bać. Trzymaj się dziewczyno P.S. Jakby nie można było współżyć przed rozejściem się do osobnych pokoi na noc ^^ Ehh...
|
Cz kwi 05, 2012 21:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Akacjo- a skąd rodzina będzie wiedziała czy spaliście w jednym pokoju czy osobnych? Margaret_ko- zapewne chodzi o to, aby nie widzieli się w sytuacjach intymnych- zmiana odzieży, odzież do spania itp. . Chcą uniknąć wszelkich sytuacji, które mogą ich podniecić. Choć osobiście to dla mnie nawet jedzenie śniadania przez partnera jest seksowne 
|
Cz kwi 05, 2012 21:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val można przebierać się w łazience... Partner gotujący - czasem nawet i to podnosi mi puls Generalnie takie myślenie: jeden pokój -> seks a'la króliki jest bardzo krzywdzące.
|
Cz kwi 05, 2012 21:42 |
|
|
|