Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 20:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
 PROROCTWA OSTATNICH LAT 
Autor Wiadomość

Post PROROCTWA OSTATNICH LAT
My zyjemy w bardzo burzliwych czasach. Kto czyta uwaznie Biblie Sw. rozpoznaje Czasy Ostateczne. Obecnie ma miejsce kolejna konfrontacja militarna na Bliskim Wschodzie. Co bedzie daleJ?

I tu pomocne sa Proroctwa. Ja mam na mysli prawdziwe proroctwa. PAN BOG przekazuje nieomylna informacje o przyszlych wydarzeniach. Wiele wydarzen na Ostateczne Czasy jest opisana w Biblii, np. w Apokalipsie, Ewangelii i w ksiegach Starego Testamentu. Niemniej jednak, my pragnelibysmy znac wiecej szczegolow gdyz dotyczy to naszego zycia.

W ksiedze Proroka Amosa (Stary Testament), rozdzial 3, wiersz 7 jest napisane: "Bo PAN BOG nie uczyni niczego, jesli nie objawi SWEGO zamiaru slugom SWYM."

Ja mam dostep do bardzo waznych Proroctw, ale mam pytanie, czy ktos rowniez ma dostep do waznych Proroctw?

Śr paź 18, 2006 18:42
O Czasach Ostatecznych mówili juz za czasów pierwszych chrześcijan.
Konfliktów Wschodu z Zachodem, przez te dwa tysiace lat, było mnóstwo.

Czyżby ktos "unowocześnił" dawne "proroctwa" ?

Do jakichże to Proroctwa masz dostęp i czym one sie różnią od tych tysięcy proroctw ujawnianych przez tysiące lat?

Śr paź 18, 2006 18:48

Ciekawe tylko poco Bóg ma nam ujawniać przyszłość...Czy nie narusza w ten sposób naszej wolnej woli? Ostatecznie przepowiednia dotycząca przyszłości musi na nią w jakimś stopniu wpływać...

Śr paź 18, 2006 20:49

Nie mysle o unowoczesnianiu Proroctw i wiem, ze o Czasach Ostatecznych mowiono wczesniej. Jednakze, natknalem sie na zdumiewajace Proroctwa otrzymane przez Elisabeth Elijah Nikomia. Sa to Proroctwa w duchu Biblijnym. Jak przeczytasz je to zauwazysz, ze to nie Elisabeth mowi, ale PAN BOG. Jest to mowa podobna do mowy w Proroctwach Biblijnych np. w Ksiedze Izajasza, Ezechiela itd, gdzie PAN BOG mowi od siebie.

Drogi No zauwaz, ze PAN BOG dawal nam ludziom informacje o przyszlosci od zamierzchlych czasow. My czynimy to, co nam sie wydaje jest nasza wola, a jakos wszystko konczy sie wedlug Planu BOZEGO. Jak to sie dzieje?

Tu ponizej zamieszczam probke Proroctwa otrzymanego przez Elisabeth. Zauwazcie, ta niezwykla mowe:

Czlowieku, jestes glupcem, by myslec, ze mozesz wyliczyc matematycznie date, kiedy JA, JAHWEH, uzyje planete w MOIM gniewie, by spowodowac masowe znieszczenia na MOICH wrogach!

Prorocze Slowo Ostrzezenia dla bogatych i mocnych, ktorzy mysla, ze beda bezpieczni w podziemnych miastach, pelnych zmagazynowanych waszych bogactw, przysmakow do jedzenia, itd. Te podziemne miasta, ktore zbudowaliscie i ciagle jeszcze budujecie, beda waszymi wodnistymi grobowcami i pomrzecie razem z waszymi bogactwami tej ziemi! JA, JAHWEH, opoznilem Sad BOZY w odpowiedzi na modlitwy prawdziwie wierzacych w imie JAHSZUA (JEZUSA). Ci posluszni, zyjacy Swietobliwie przede MNA beda zaoszczedzeni. JA okazalem dotychczas laske za wzgledu na MOJE dzieci, ktorzy wolali o wiecej czasu, by dosiegnac wiecej dusz dla Krolestwa Niebianskiego!

Sad BOZY jest opozniony, ale nie powstrzymany. I JA sam jestem tym, ktory obliczy date, kiedy MOJ gniew spadnie na Ziemie. JA, JAHWEH, opoznilem Sad BOZY by zmieszac i zawstydzic tych, ktorzy buduja podziemne miasta, myslac tylko o sobie, udowadniajac, ze JA, JAHWEH, sam JESTEM SEDZIA, ktory zadecyduje o tym, kto bedzie zyl, a kto umrze oraz kto pojdzie do Nieba, a kto pojdzie do Piekla.

Pamietajcie, ze JA, JAHWEH (BOG OJCIEC), posylam MYCH apostolow i prorokow by ostrzegali zanim wyleje SWOJ Gniew. To jest wasz wybor, czy bedziecie sluchac i czy bedziecie posluszni, ale wiedzcie to, ze wszyscy beda zbierac to co zasiali, ziarna zarowno dobre jak i zle!

Przekaz dany Elisabeth Elijah Nikomia dnia 12-go lipca, 2003 roku.

Polskie tlumaczenia proroctw mozna znalezc na stronie: http://amightywind.com/prophecy/prophlanguages.htm

Prosze administratora aby mial wyrozumienie dla wizytorow, ktorzy chca miec przyklad proroctwa dla wyrobienia sobie opinii. Prosze wiec nie usuwac przykladowych Proroctw. Dziekuje za zrozumienie. :-D

Pt paź 20, 2006 15:46

Strzezcie sie ludzie w kosciolach i zborach koscielnych, gdyz Duch Pastora lub Przywodcy Duchownego jest Duchem Kosciola i Swiatyni. Wy z Duchowymi Uszami do sluchania i Duchowymi Oczami do patrzenia macie dany dar rozpoznawania. JA, JAHWEH, daje wam teraz Przykazanie by podnies glos teraz, zanim nie jest za pozno i wasza wolnosc mowy nie jest wam kompletnie zabrana!

No, coś takiego...Duch PAstora duchem świątyni...a ja mam do swojego pastora duży szacunek i nie widzę żadnego konkretnego powodu, aby się go "strzec"...

Wszystkim tym, ktorzy sa ciemnym poganami i odrzucaja JAHSZUA (JEZUSA) jako MESJASZA i odmawiaja przestrzegania 10 Przykazan – jakiekolwiek dobre uczynki uczyniliscie, bez wzgledu na to ile milionow dajecie, nie posiadziecie domu w Niebie. Ponownie mowie, iz wasze dobre uczynki nie beda pamietane i wy bedziecie przebywali w Piekle razem z biednymi

Ooo...jakaś nowa ewangelia. Czyli nie jesteśmy zbawieni przez krew Jezusa, dzięki Bożej łasce, ale z powodu przestrzegania ...10 przykazań? Czyżby to "objawienie" wyprodukowała jakaś adwentystka?

Apostol Elisabeth Elijah Nikomia Od kiedy to kobieta może być ...apostołem?

Bo Szabat jest wieczny i bedzie na wiecznosc, poniewaz JA, JAHWEH odpoczalem i nakazalem ludzkosci by uczynila podobnie

A ja myślałam, że to są tylko cienie rzeczy przyszłych...święta, zwyczaje, szabaty...

Dlaczego upieracie sie by nazywac JAHSZUA imieniem ‘JEZUS CHRYSTUS’ zamiast JEGO hebrajskiego imienia ‘JAHSZUA’, ktore jest ciaglym przypomnieniem dla szatana, ze JAH (BOG) zbawia? Dlaczego upieracie sie by przekrecac wersety z Biblii Swietej, aby usprawiedliwic sie. Dlaczego nie przestrzegacie prawdziwego Dnia Szabatu i nie utrzymujecie Go Swietym przed JA, JAHWEH? Czyz naprawde jest zbyt wiele, aby wydzielic osobno czas od Piatku Wieczora do Soboty Wieczora i przyznac, ze to jest Dzien Szabatu i czcic Go jako Swiety? Kiedy nie jestescie swiadomi, macie wymowke, ale kiedy poznaliscie prawde i nie pozwalacie prawdzie, by was wyzwolila i mowicie, ze nie jestescie w wiezach Starego Prawa, jakie jeszcze inne Przykazanie chcecie abym odrzucil ze zwyklego powodu, ze jest dla was niewygodne?

No i wszystko jasne. Jakiś ruch dnia sobotniego...jak nie będziesz święcił szabatu i wzywał Jezusa po hebrajsku, pójdziesz do piekła... :mad:

Jakze to jest, ze okazyjnie dajecie napiwek kelnerce, ktora serwuje wam cielesne pozywienie, a nic nie dajecie tej, ktora cierpi, by miec to namaszczenie, ktore dalem jej, by was zywila tym Duchowym Pozywieniem?

To ja mam jeszcze zapłacić tej "obwieszczającej pannie" pieniądze...? Bo jak nie, to Bóg się na mnie rozzlości?! :?

I właściwie co nowego wnosi to proroctwo? Jakiś taki bełkot w stylu ST, nawoływanie do świętowania szabatu i wzywania imion Boskich koniecznie po hebrajsku...jakby to miało jakieś fundamelntalne znaczenie!uzależnianie od tego czyjegoś zbawienia! Nazywanie wszystkich kościołów, które świętują niedzielę Babilonem...

Przepraszam- to ma być ten "biblijny duch"...? :shock:

Pt paź 20, 2006 18:43
Adam umieszcza te "proroctwa" na wszystkich forach chrześcijanskich - sprawdzałam - problem tylko w tym, że gdy się dobrze wczyta w "proroctwa" p. Nikomi, łatwo dostrzec, że nie zna ona ani ST, ani NT....tu coś zasłyszała, stamtąd coś do niej dotarło, i mieni się prorokiem :)
Każdy wiek ma swoich "proroków" a w XX wieku nastąpił prawdziwy wysyp....

Pt paź 20, 2006 19:03
Jakze to jest, ze okazyjnie dajecie napiwek kelnerce, ktora serwuje wam cielesne pozywienie, a nic nie dajecie tej, ktora cierpi, by miec to namaszczenie, ktore dalem jej, by was zywila tym Duchowym Pozywieniem?

No i wszystko jasne :D
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę. Kolejna cwaniara mająca na celu wyłudzenie pieniędzy od naiwniaków słuchających jej bełkotu :D

Pt paź 20, 2006 21:26

I na tym zakonczymy temat wspolczesnych "proroctw". Forum nie jest slupem ogloszeniowym, by wklejac tu wszystkie "objawienia" i nowiniki.

So paź 21, 2006 3:33
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8 ]