Autor |
Wiadomość |
-=TenebrosuS=-
|
ja pisze o tym zeby nie mieli zdania o satanizmie takiego jakiego mieli przed poczatkiem rozmowy
C&S napisał(a): -=TenebrosuS=- Jesteś bliższy anarchi niż satanizmowi. Skoro nie masz celu istnienia to po co wogule wegetować ? Po co oczekiwać do śmierci jak nic po niej cię nie czeka ? Dlaczego nie skrócisz swojej wegetacji skoro Twoje istnienie jest bezcelowe ? a moze ty sie zabijesz zeby pojsc do nieba  bo poco sie meczyc tu jak se w czyscu odpokutujesz i bedziesz happy w waszym niebie?? zyje na tym swiecie i chce zyc dalej bo zycie ma sie tylko jedno i trzeba je jak najlepiej wykozystac Leszek,Jan napisał(a): nospheratu napisał(a): Rytuały wyglądają śmiesznie (albo przerażająco ). Tylko czy obrzędy innych religii nie wyglądają dla kogoś niewtajemniczonego śmiesznie lub co najmniej dziwnie? No dobrze, wobec tego spróbuj, choć trochę wtajemniczyć nieobeznanych, ażeby cokolwiek się dowiedzieli i zrozumieli. rytulaly byly jush poruszane tutaj i bylo powiedziane ze naleza do pseudosatanizmu, prawda sa smieszne ale nie opowiem wam jak wygladaja najlepiej bylo by sie posluzyc cytatem z bibli ale znowu posta usunie mod
|
Pt mar 25, 2005 7:31 |
|
|
|
 |
Asienkka
|
Hmmm....
A może z satanizmem jest tak:
Są sobie chrześcijanie - ich wiara opiera się na Piśmie Świętym, jednak są różne kościoły chrześcijańskie, pewne treści są inaczej interpretowane etc.... są jednak osoby i 'rzeczy'- które łączą....
'Satanizm' - może więc także jest jakoś podzielony, może jedna część oddaje cześć szatanowi właśnie niszcząc cmentarze, wypisując szóstki, czy zabijając zwierzęta... a nawet ludzi? Inni mogą twierdzić, że tamci są pseudo satanistami, a tylko oni są prawdziwi - gdyż nie robią tego co Ci pseudo - a jedynie wykorzystują filozofie Laveya - co równa się temu, że są lepsiejsi  , gdyż w sumie to nie robią nic złego  .
I którym tu wierzyć?
Skoro każda z tych osób opiera się na "Czarnej biblii"?
Którzy z nich mają monopol na prawdziwy satanizm?
A może każdy z nich jest satanistą - który właśnie inaczej interpretuje tą 'biblie'? Jeden bierze coś dosłownie do siebie, innych trochę inaczej?
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pt mar 25, 2005 9:21 |
|
 |
-=TenebrosuS=-
|
przpuszczam ze jestes blisko prawdy Church Of Satan amerykanski wlasnie opiera sie na calosci(oczywiscie nie dewastuja cmetarzy) jest to organizacja chyba nawet zalegalizowana prawnie ale osobiscie tak jak wiekszosc satanistow smieszy czarna msza dlatego nie jest stosowana poza ty COS jest organizacja komercyjna wpisowe kosztuje 100$ 
|
Pt mar 25, 2005 14:54 |
|
|
|
 |
Agniulka
|
Przypomniało mi się coś z życiorysu mojego ukochanego świętego:
Franciszku, komu lepiej służyć, panu czy słudze ?
to chyba właściwa perspektywa dla tematu "satanizm"
Komu lepiej służyć Stwórcy czy stworzeniu ?
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
Pt mar 25, 2005 21:21 |
|
 |
Agniulka
|
A tak w kwestii informacyjnej... to kto właściwie odprawia te czarne msze ?
|
Pt mar 25, 2005 21:25 |
|
|
|
 |
C&S
|
-=TenebrosuS=-
Muszę Cię rozczarować bo ja mam pewne cele w życiu i dąże do ich realizacji tak tu jak i po tej "drugiej" stronie.
Chciałbym jeszcze dopowiedzieć , że nauka o świetle jest także nauką o cieniu czy to się komuś podoba czy nie....
|
So mar 26, 2005 1:23 |
|
 |
-=TenebrosuS=-
|
Agniulka ile razy mozna powtarzac ze satanizm nie jest wiara w szatana JA SLUZE TYLKO I WYLACZNIE SOBIE
a czarne msze moze odprawiac kazdy ale najczesciej( jezeli jest robiona) to robi to najbardziej doswiadczony czlonek zgromadzenia
ja tesh mam cele w zyciu i daze do ich realizowania
|
So mar 26, 2005 7:18 |
|
 |
Agniulka
|
Coś tu wprowadzasz jakieś zamieszanie
Same teksty z czarnych mszy zakładają wiarę w szatana więc coś motasz.
|
So mar 26, 2005 8:10 |
|
 |
-=TenebrosuS=-
|
powiedzialem ze czarna msza nalezy do COS i do pseudosatanizmu nie do satanizmu i ma na celu tylko i wylacznie parodiowanie mszy katolickiej do ktorej lavey mial taka nienawisc
|
So mar 26, 2005 8:14 |
|
 |
Agniulka
|
No... to dopiero teraz odpowiedziałeś na moje pytanie 
|
So mar 26, 2005 8:16 |
|
 |
-=TenebrosuS=-
|
Mam nadzieje ze ten temat zmieni cos waszym mysleniu o tym ze satanista to krzyze odwraca gwalci morduje ludzi i zwierzeta, i ten czas spedzony na pisanie postow nie pujdzie na marne
|
So mar 26, 2005 8:27 |
|
 |
Agniulka
|
Hmmm... w gruncie rzeczy filozofia satanizmu jest może mniej widowiskowa, ale w praktyce o wiele groźniejsza
|
So mar 26, 2005 9:10 |
|
 |
-=TenebrosuS=-
|
to moze teraz ty mi cos wyjasnisz jake niesie zagrozenia 
So mar 26, 2005 14:22 |
|
 |
Roszwor
|
Np takie, ze rabne Cie w leb na ulicy. Oczywiscie dlatego, ze jestem tu najwazniejszy, a Twoje szczescie i samopoczucie jest dosc daleko w moim systemie wartosci.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
So mar 26, 2005 14:57 |
|
 |
-=TenebrosuS=-
|
Hahahaha tylko taki by wystarczyl kometarz ale dodam ze nie wykazujesz sie jakas wielka madroscia
So mar 26, 2005 15:00 |
|
|
|