Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Plezi! Czyżbyś był owym "ogniwem pośrednim", którego istnienie przewidywał Karol Darwin?
|
Śr sie 11, 2004 6:56 |
|
|
|
 |
Spoonman
|
Plezi
Chcesz nawracać Polaków z powortem na Światowida, Bożydara i Lelum Polelum? To Ty powinieneś byc misjonarzem chłopie, pomyśl o tym
pzdr 
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
Śr sie 11, 2004 7:08 |
|
 |
steffi
|
to ja moge podać przykład z utrudnieniami w komunikacji:
autobusy z warszawy (a przez to i do warszawy, bo najpierw muszom z tamtond przyjechac zeby gdzies pojechac) mialy od pol do godziny opóźnienia z powodu przemarszu warszawskiej pielgrzymki (nie wiem jak sie ona nazywa, ale przechodzi przez tarczyn)... dobrze ze pielgrzymka jest raz do roku 
_________________ Akcja "Gwiazdka2007"
Zgłoszenia mikołajów
|
Śr sie 11, 2004 10:21 |
|
|
|
 |
rozalka
Moderator
|
Ja tak na żywo i krótko.
Przeszkadza komuś pielgrzymka? A np. parady gejów i lesbijek nikomu nie przeszkadzają? ( Berlin, Łódź )
Mnie to przeszkadza, ale jakoś się nie burzę  W końcu mamy wolność słowa i wyznania w naszym kraju, zagwarantowaną przez Konstytucję. A to prawo jest elementarnym w każdym, wolnym kraju 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Śr sie 11, 2004 10:33 |
|
 |
Dojo
|
Dobre spostrzezenie rozalko. Taki jest problem ze ludzie bardziej umiłowali sobie ciemnosc anizeli swiatlosc.
No ale zebysmy nie popadali w pyche, przypominam ze wierzacy tez wybieraja ciemnosc w niektorych sytuacjach, w koncu kazdy z nas jest grzeszny
_________________ Jezus umarł za nas jako za grzesznikow, gdysmy byli bezsilni
|
Śr sie 11, 2004 11:18 |
|
|
|
 |
steffi
|
było pytanie o konkret, to podałam konkret. ja sie nie burze, bo tolerancyjna jestem i ciesze sie ze wy sie nie burzycie z powodu takiego np. rzystanku woodstok, demonstaracji antyglobalistów czy własnie parady gejów  w koncu raz do roku tylko sie pielgrzymka zdarza i moglam sprawdzic wczesniej ze akurat dzis przechodzi... na spotkanie zdązylam, więc nawet sie noie złoszcze, bo takie pielgrzymki to nawet ładnie wyglądają i pozytywne odczucia we mnie budzą
_________________ Akcja "Gwiazdka2007"
Zgłoszenia mikołajów
|
Śr sie 11, 2004 14:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja tez krotko i na zywo
Parady gejow i lesbijek , strasznie mi przeszkadzaja. Nie bede co prawda rzucal w nich kamieniami, ale bede protestowal przeciwko demonstrowaniu dewiacyjnych zachowan...innymi slowy przeciwko naduzywaniu wolnosci w celach propagowania zboczen.
pozdrowka
|
Śr sie 11, 2004 14:45 |
|
 |
Spoonman
|
To ja jeszcze krócej:
"niech się wstydzi ten co robi a nie ten co widzi:
pzdr:)
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
Śr sie 11, 2004 14:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bierze mnie obrzydzenie na samą myśl o widoku mamlających się chłopów
A co tu dopiero o innych widokach z takiej "parady" 
|
Śr sie 11, 2004 16:42 |
|
 |
Dojo
|
W nienawisci powinnismy miec oczywiscie ich grzech a nie ich samych. Nie poznali poprostu prawdy. No ale tolerancja tego pokazuje, ze zło ludziom nie przeszkadza i bedzie to sie pogarszało (Skoro za Szeakspira pocałunki aktorów na scenie były skandalem, a teraz nawet smiała erotyka nie jest niczym dziwnym).
|
Śr sie 11, 2004 16:46 |
|
 |
Dojo
|
Na to ci nie odpowiem, to sprawa miedzy wami.
Nie patrz Plezi na to co widzisz na zewnatrz. Wtedy widzisz jedynie ze kaza dawac na tace (co zreszta jest wyborem idywidulanym, kto chce ten chce) ze wszedzie jest pełno ludzi ktorzy ograniczaja cie w jakis sposob.
Moze czesto to prawda, moze wielu ludzi ktorych spotkałes było obłudnych, ale oceniajac powierzchownie dochodzisz do skrajnych wnioskow (podobnie Belizariusz traktujac cie powierzchownie).
Nie mówie ze mi sie to nie zdaza, ale to tylkko na marginesie.
Łatwo jest ludziom osądzac to czego nie znaja. Wiara w Boga to nie to co widzisz, ale wlasnie to co jest poza zdolnosciami percepcji ludzkiej.
Może podejdz do tego w sposob bardziej otwarty. Jezeli nie odpowiada ci katolicyzm to moze poszukaj kosciola protestanckiego. Nie probuj walczyc z chrzescijanstwem, bo to do niczego nie prowadzi. Zmeczysz sie tylko, widzac ze nic sie nie zmienia. Zamiast tego, sprobuj poznac czym jest wiara od wewnatrz i pozniej podjac wybor, czy jestes za tym, albo zostaw to w spokoju, bo nic nie da walka.
Polecam ci np. poznanie prawdziwosci Bibli. Jest taka ksiazka McDowella "Przewodnik Apologetyczny". Zapewne kupowac jej nie bedziesz, ale gdyby ci wpadła w rece, to mozesz ja przejzec. Zadziwiajace jest jak bardzo naukowo mozna udowodnic prawdziwosc Biblii. Szczegolnie ci polecam przejrzenie proroctw. Prorostwa napisane conajmniej 200 lat temu spełniły się (ponad 50 proroctw) w Jezusie. Pewien czlowiek (matematyke trudno zafałszowac) obliczył ze prawdopodobienstwo wypelnienia sie w jednym czlowieku conajmniej 8 prorostw jest jak 1: 10^17 a wypelnienie w jednym 48 proroctw jest jak 1:10^157 (^ to oczywiscie potega). Naprawde nie bedziesz miał argumentacji przeciw tym dowodom. Jedyne co bedziesz mogl zrobic to odrzucic to, ale nie bedziesz umiał zaprzeczyc temu naukowo.
|
Śr sie 11, 2004 18:39 |
|
 |
Plezi
|
Belizariusz napisał(a): Ad.1 Gdziez to utrudniaja komunikacje? Masz jakies konkretne dowody ? Co ci sie zbiera pod klatka? Kumple - dresiarze?
Ad.2 Przeszkadzaja ci krzyze, kapliczki?.....czyzbys patrzac na nie odczuwal wyrzuty sumienia?....w takim razie bardzo dobrze....ustaw taka kapliczke pod klatka, dla kumpli - dresiarzy. Zreszta nie wiem czy to cos pomoze...
Ad.3 Czyzbys sluchal tego radia? Zadnych innych fal nie odbierasz? Najdziwniejsze jest to, ze najwiecej do powiedzenia w temacie RM, maja ludzie, ktorzy swoje wiadomosci o tej stacji czerpia z gazecin w stylu FiM. Wiadomo nie od dzis, ze czytelnicy tychze szmatlawcow (FiM. SE, FAKTY..itd. ) inteligencja nigdy nie zgrzeszyli. Dlatego tez Plezi...gratuluje ci "wysokich lotow".
Ad.4 Hmmm.....Milosc? Chyba pomyliles milosc z ciupcianiem, a strach przed pieklem, ze strachem przed niechciana ciaza...
Ad.5 Dugo myslales nim to wymysliles? To co napisales to ploty, ktorych praktycznie nie da sie zweryfikowac. Takie ploty zazwyczaj sie wymysla podczas konsumpcji beltow, wyjac pod klatka z banda kumpli....
Zenada
Dlaczego wycięto post w którym pisałem prawdę o tym że parady kochających inaczej są atakowane przez pedryliu z młodziezy wszechpolskiej ?
wychodzi szydło z worka moi miłośierni ludkowie, boicie się prawdy i prowadzić nachalną cenzure obcym, podczas gdy jakiś smród nazywa mnie bezkarnie dresem ... brawo bedziecie w niebie
_________________ Zapraszam na www.tytan.for.pl
|
Śr sie 11, 2004 18:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"...nowe przykazanie daję wam byście się wzajemnie miłowali..."
Plezi, to dla takich ludzi jak Ty Chrystus przyszedł na ziemię.
Pozdrawiam i pamiętam w modlitwie o Braciach ateistach.

|
Wt wrz 07, 2004 0:33 |
|
 |
Torngasak
|
Plezi napisał(a): wychodzi szydło z worka moi miłośierni ludkowie, boicie się prawdy ...
A co to jest prawda? Prawda to to w co „JA” wierzę. Mało jest prawd, są tylko różne poglądy 
|
Cz wrz 09, 2004 14:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chrześcijaństwo jest sektą, powstałą na podłożu judaizmu, czemu zaprzeczyć się nie da. Jest wielkim plagiatorskim synkretyzmem, jego świętą księgą jest Biblia, w której nie ma ani jednego oryginalnego zdania. Polecam choćby zapoznać się z informacjami nt. zaratusztrianizmu.
Jestem za oddzieleniem w Polsce Kościoła od państwa, księża mają wiele nieuzasadnionych przywilejów, obywatele Polski są zmuszeni do płacenia na rzecz Kościoła podatków, dzieci w szkołach są indoktrynowane na lekcjach religii, istnieje społeczna presja, aby dzieci były poddawane sakramentowi chrztu, komunii, mniej bierzmowania. Poza tym, jak ktoś kiedyś powiedział [nie pamięam - kto], w chrześcijaństwie jest jeden problem - nigdy nie zostało wypróbowane w praktyce.
|
N cze 05, 2005 13:37 |
|
|
|