Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 13:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 495 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona
 Satanizm:) 
Autor Wiadomość

Bosh ! myślicie, że dla jakiegokolwiek satanisty czarna biblia jest czymś co bada dzien w dzień, tak jak wy, by odkryć jak ma żyć ?

Satanizm nie jest wcale odbiciem w negatywie chrześcijanstwa. Satanizm ma na celu wykorzystanie życia w mozliwie jak najlepszy sposób. A że nic nie daje takiej radości jak imprezowanie, przygodne stosunki seksualne itp. to sami chyba wiecie o co chodzi :)

Porzućcie raz na jakiś czas biblie, pokonajcie strach (bądź kompleksy) i ruszajcie by... tak, by żyć.

So lis 27, 2004 17:17
Zobacz profil WWW

a w konsekwencji sami sobie stworzymy piekło ;)

dzieki, nie skorzystam ;)

So lis 27, 2004 17:18

przygodne stosunki seksualne

i AIDS i milion innych dosc niemilych chorob, a czesto i wstydliwych...
Masz racje imprezowanie jest mile ale trzezwe i z glowa :)

Użytkownik rzadko obecny na forum.

So lis 27, 2004 17:33

qrczak7 -mam pytanie do Ciebie: czy Ty jesteś bądź byłeś satanistom że masz takie "ciekawe" poglądy?

So lis 27, 2004 22:01
Z tego, co mi wiadomo, to "nowoczesny satanizm" to raczej nie dziełko LeVey'a - lecz raczej opiera się na zaprzeczeniu chrześcijańskim siedmiu grzechom głównym.
Bardzo niebezpieczna sekta, składająca się w zasadzie bardziej z pojedynczych odłamów trzymających się określonego nurtu niż stanowiącą jakąś jednolitą całość

N lis 28, 2004 10:30

Ale odróżniajcie moi drodzy 'szatanistów' i 'satanistów'
Ci pierwsi to dno, którego potrzeby mentalne ograniczją się do niszczenia grobów i miejsc kultu religijnego. Nie mowmy o nich, gdyż szkoda słów.

Natomiast Ci drudzy, sataniści wybrali, jak to ktoś zauważył, drogę grzechu. Nie wiem tylko kto daje wam prawo do oceniania tej drogi. Dlaczego, tak bardzo chcecie pokazać, że prowadzi ona do nikąd ?
Czlowiek, który w ten sposob spędził życie bedzie mogł na końcu popatrzeć w lustro i powiedzieć: Żyłem !
Wy nawet nie zauważycie kiedy będziecie martwi.

Czyżby powodował wami strach ?

N lis 28, 2004 15:12
Zobacz profil WWW
Natomiast Ci drudzy, sataniści wybrali, jak to ktoś zauważył, drogę grzechu. Nie wiem tylko kto daje wam prawo do oceniania tej drogi.

Jest taki Ktos, kto nam to prawo dal. Chodzil po ziemi dwa tysiace lat temu i nauczal nas Prawdy. Nie umarl, ale zyje nadal....w kazdym z nas
Cytuj:
Czlowiek, który w ten sposob spędził życie bedzie mogł na końcu popatrzeć w lustro i powiedzieć: Żyłem !

No tak. "Żyłem", ale jakie to zycie bylo? Nedzne i bezduszne, nakierowane tylko na wlasna przyjemnosc, nie liczace sie z innymi.
Ciekawe czy tak powie w momencie gdy zobaczy ilu skrzywdzil (chociazby nawet niechcacy).........wtedy jednak na zal bedzie juz za pozno..........
Cytuj:
Wy nawet nie zauważycie kiedy będziecie martwi.

Czyżby powodował wami strach ?

Zauwazymy....bez obaw, zauwazymy.
Zreszta....dobry chrzescijanin (mnie do takiego dalekooo), nie zyje dla siebie, ale zyje dla Boga i ludzi.
Strach?.......z pewnoscia nie jest to strach przed sama smiercia jako taka. Jedyne czego sie boimy, to tego, ze nie zdazymy przeprosic za zlo , ktoresmy wyrzadzili innym ludziom.
Bo jezeli ludzie nam wybacza....to Bog to uczyni na 100%.

pozdrowka

N lis 28, 2004 15:35

We wszystkich religiach jaki poznałem śmierć była darem. Ty wierzysz, kochasz Boga, więc czego się do... się boisz ?

A co do życia w grzechu, to czy nie zauwżyłeś jeszcze, że nie ma już miłości i wiary ? jeszcze przyjaźń broni się... lecz dogorywa. W tym świecie pełnym zepsucia jest tylko jedna metoda by zachować swoją dumę. Dbać tylko o siebie !

Ale komu ja to mówię, jesteście tylko podnóżkiem dla waszego Boga, nie jesteście mu do niczego potrzebni. Czy nie ma w was ani trochę dumy z tego, iż jesteście ludźmi ?

Zbudźcie się! powstaje nowa potęga !

N lis 28, 2004 15:48
Zobacz profil WWW

...i zacznij wreszcie czytac , a nie tylko skladac litery nie rozumiejac ich wogole.

Ja ise nie boje smierci....tylko boje sie tego ze skrzywdzilem pare osob i ze moge nie zdazyc ich przeprosic. COMPRIS? (czy mam po chinsku napisac ? ;) )
Ten strach to nie zadna panika....to zwykly zal za to co sie zrobilo zle.

Ty widocznie nigdy nie zalujesz niczego....

Nie ma juz milosci i wiary? OBUDZ SIE i popatrz wokol. Nie czytaj bzdurnych gazet tylko sie rozejrzyj i postaraj sie pomyslec logicznie. Gdyby nie bylo milosci, to nie byloby juz swiata.
Zla jest wiele, ale to nie ono zwycieza.

Cytuj:

Taaaa....baron Vader nadlatuje na skrzydlach MOCY....buhahahahahaha :P:P:P:P:P:P:P

N lis 28, 2004 15:56

To my jesteśmy tą potęgą ! my tzn. ludzie !
Razem musimy zjednoczyć się pod jednym sztandarem, by obalić stary porządek rzeczy. Nie trwajcie w zaciemnieniu !
(prawie jak haslo w socjaliźmie ;) )

zbudźcie się !

Nie żałuję. Wiesz dlaczego ? bo nigdy nie daję, ani nie biorę. Licze tylko na siebie. Nie jestem szczęśliwy, ale mogę spojrzeć do lustra ( i jak pokonam obrzydzenie do mojej powierzchowności) mogę być z siebie dumny.

N lis 28, 2004 16:03
Zobacz profil WWW
Potega ludzka...buhahahahahahahaha....no masz racje jak w komunie. Z tym ze komuna juz ledwo dyszy.
Potega oparta na pijackich myslach....no no no.
Zycze powodzenia.

(...)

pozdrowka

N lis 28, 2004 16:14

Mogę ci powiedzieć prawdę o Tobie. Nigdy nie zaznasz prawdziwej miłości. Wiesz dlaczego ? Zbyt kochasz samego siebie.
Zbyt głęboko już tkwisz w swojej wierze, by racjonalnie patrzeć na świat. Jak już radziłem przeczytaj bajkę o psie i wilku.

Dlaczego wyśmiewasz się ze mnie ?
To chyba kolejne pytanie na które powinieneś sobie odpowiedzieć. Znam wielu takich jak Ty. Wasze zachowanie nie wynika w cale z wasej niechęci do takiego sposobu życia. Wy się boicie i nie potrafilibyście już tak żyć. Tkwisz dalej w swoim dziecięcym świecie marzeń i niewiele wiesz o tym co dzieje sie dokoła Ciebie. Natura stworzyła nas byśmy prokreowali i bawili się. Nigdy by jej chyba nie przyszło na myśl wasze postępowanie. Nie przyznasz tego tutaj, ale na pewno choć raz chciałeś być normalny. Niestety krzyż zamknął drogę do normalności ...

Jakie straszne zakonczenie, aż dostalem gęsiej skórki :)

A teraz sentencja:
"pragniemy milości drugich, tylko dlatego by nie być osamotnionym w milości do siebie"

Piękne, Jezu jakie to piękne. I jakie prawdziwe :)

N lis 28, 2004 17:16
Zobacz profil WWW

"zaprzeczeniu chrześcijańskim siedmiu grzechom głównym."

Zaprzeczenie siedmiu grzechom głównym to raczej Czarna Tantra.
(jak normalnie jest nie kłam, to w CZ.T kłam ile sie da, nie zabijaj to w cz.t zabijaja i morduj, nie ćpaj to wcz.t. ćpaj ile wlezie, nie pieprz bez sensu, to wcz.t pieprz wszystko co nie zdąży uciec przd toba na drzewo itd.....) Cel Czrnej Tantry - wiara że w ten sposób da sie wyswobodzić z więzów materii - czyli cel jak we wszystkich niemal religiach ;) Tylko wykonanie inne. Czrna Tantra to nie Satanizm. różnice są;

N lis 28, 2004 18:09
Nie rozumiem was wogle...
We wszystkich religiach jaki poznałem śmierć była darem. Ty wierzysz, kochasz Boga, więc czego się do... się boisz ?

Chrystus nie umarł męczeńską smiercia po to, by tworzyć nową cywilizację śmierci - wręcz przeciwnie.
Dla nas, Chrześcijan to nie smierć jest darem - darem jest życie.
Życie wieczne jako nagroda za dobre uczynki i godne życie bez krzywdzenia innych.
Boję się z zasadzie dwóch potęg:
1. Boga
2. Niezmierzonej głębi ludzkiej głupoty. (Oraz tego, do czego może ona doprowadzić).
Od ok. 2000 lat rozwój naszej cywilizacji opiera się na moralności chrześcijańskiej. Wcześniej - poparte kilkoma tysiącami lat Judaizmu niejako "przecierającego szlaki" dla Chrześcijaństwa.
Można śmiało sądzić, że odrzucenie zasad, które niesie ze sobą Chrześcijaństwo będzie związane z cofnięciem naszej cywilizacji o kilka tysięcy lat.
Do epoki mordów i przemocy.
W której nikt nie będzie pewny dnia jutrzejszego. A chyba nie o to w życiu chodzi :co:
qrczak7 napisał(a):
A co do życia w grzechu, to czy nie zauwżyłeś jeszcze, że nie ma już miłości i wiary ? jeszcze przyjaźń broni się... lecz dogorywa. W tym świecie pełnym zepsucia jest tylko jedna metoda by zachować swoją dumę. Dbać tylko o siebie !

Zarówno Miłość, jak Wiara istnieje. I ma się nie najgorzej. Wystarczy się rozejrzeć nieco.
Zło bywa głośne i bardzo widoczne - lecz nie ma solidnego oparcia wszędzie tam, gdzie Bóg i Jego prawo stanowi siłę.
qrczak7 napisał(a):
Ale komu ja to mówię, jesteście tylko podnóżkiem dla waszego Boga, nie jesteście mu do niczego potrzebni. Czy nie ma w was ani trochę dumy z tego, iż jesteście ludźmi ?

A ten cały ten Twój tekst wyglada, jakbyś co nieco przeholował z wiarą w założenia tej swojej sekty :P

Gruntz !
Może i masz rację - jednak kiedyś jeden z satanistów próbował mi właśnie przedstawić taki właśnie obraz "nowoczesnego satanizmu".
Co zatem na ten temat pisze mój ulubiony portal "sekty/net.pl :co:
Cytuj:
- Czy istnieje poważna różnica między satanizmem "kultowym " a satanizmem "intelektualnym ", traktowanym jako zabawa umysłu?
- Na pewno uprawianie kultu jest wyraźniejszym opowiadaniem się po określonej stronie niż jakieś intelektualne poszukiwania. Sataniści intelektualni są niekiedy nie tyle satanistami, co raczej ludźmi poszukującymi ciemnej strony rzeczywistości, ciemnej strony psychiki. Uważają, że ta ciemna strona jest w kulturze zaniedbana, zrepresjonowana, że za dużo mówi się o tym, co wyraźne, jasne, pozytywne. Ta dominacja dobra powoduje, że to, co złe, to co namiętne, żywe, chaotyczne, jest traktowane gorzej. Satanizm intelektualny usiłuje przywrócić znaczenie tego drugiego bieguna. Takie poszukiwania nie mają w istocie wiele wspólnego z prawdziwym satanizmem.
- Czy główną przyczynę rozprzestrzeniania się satanizmu w Polsce można widzieć w filmie i literaturze lub w innych wytworach kultury masowej o treści satanistycznej?
-Trudno powiedzieć. Na pewno wywierają one wpływ stymulujący, a nawet wyznaczają pewien kierunek tego rodzaju poszukiwań wewnętrznych, dają odwagę do nich, a niekiedy są także rodzajem ich uprawomocnienia. Z drugiej strony - nie lekceważyłbym też czynnika duchowego, który niewątpliwie jest tu obecny, jak wskazują doświadczenia egzorcystów i samych satanistów. Nawet jeśli zło przyzywa się w jakiejś sprawie subiektywnie odczuwanej jako rzecz słuszna, spotkanie z nim ma bardzo niebezpieczny wymiar duchowy(...)

fragmet rozmowy z o.dr Aleksandrem Posackim, jezuitą, filozofem, antropologiem kultury, znawcą demonologii.
http://sekty.net/pl/?n_id=360&id=37

Cytuj:
Kogo się bać?

Powyższe stwierdzenia nie przystają do zachowań powszechnie uważanych za satanistyczne — dewastacji cmentarzy, zabijania ludzi i zwierząt. Stąd większość działających w Polsce grup określa się mianem pseudosatanistycznych. W rzeczywistości wiele aktów przemocy i wandalizmu to ekscesy chuliganów, którzy dla idiotycznego wybryku na miejscu przestępstwa pozostawiają satanistyczne symbole. Oczywiście jest to pewnego rodzaju uproszczenie, przez 30 lat wykształciło się bowiem wiele odmian satanizmu. Różne jego nurty w różny sposób podchodzą do kwestii przemocy i okrucieństwa. Większość z nich dopuszcza użycie przemocy w sytuacji zagrożenia, zaleca zemstę za doznane krzywdy.

Powyższy podział na pseudosatanistów i satanistów prawdziwych nie ma służyć usprawiedliwianiu czy wybielaniu pewnych jego form. Jednak dokładne zdefiniowanie problemu wydaje się niezbędne do skutecznej walki z satanizmem. W polskim prawie karnym nie ma osobnych przepisów dotyczących satanistów. Przestępstwa przez nich popełniane są traktowane na równi z innymi.

Krzysztof Wiktor, sekretarz Międzyresortowego Zespołu ds. Nowych Ruchów Religinych, dostrzega w Polsce istnienie dwóch nurtów — satanizmu subkulturowego (pseudosatanizmu) oraz satanizmu ideologicznego. Dokładne oszacowanie liczby wyznawców nie jest możliwe. Z policyjnych kartotek wynika jedynie, że w Polsce co roku popełnianych jest kilka zabójstw, które mogą mieć podłoże satanistyczne. Zdaniem Wiktora, znacznie groźniejsza jest jednak działalność grup ideologicznych — są niebezpieczne, bo zmieniają światopogląd ludzi, przenikają tkankę społeczną z niebezpiecznymi ideami (nie tylko La Veya, ale także Schopenhauera, Nietzschego). Promują kult siły, brak akceptacji dla słabości.

Ze strony:
http://sekty.net/pl/?n_id=206

Zatem - ja nadal obstawałbym przy swoim.
Po prostu - biorę sektę o której wspomniałeś jako jeden z odłamów "nowoczesnego satanizmu".
Czy słusznie - nie wiem.
Będę wdzięczny za jakiś konkretny materiał.
Pozdrówka !

N lis 28, 2004 19:06
Mogę ci powiedzieć prawdę o Tobie. Nigdy nie zaznasz prawdziwej miłości. Wiesz dlaczego ? Zbyt kochasz samego siebie.

Mylisz sie bardzo.....juz zaznalem i zaznaje nadal, mam wspaniala rodzine, przyjaciol wiem, ze Bog mnie kocha. Z Toba natomiast sprawa gorsza, ty nie masz zielonego pojecia czym jest milosc, dlatego tak piszesz jak piszesz.
Ty z gory odrzucasz wszelka milosc, dlatego zal mi Ciebie.

Cytuj:
Dlaczego wyśmiewasz się ze mnie ?

Nie z Ciebie tylko z tych idiotycznych hasel jakie tutaj wypisujesz. One mnie naprawde bawia....bo nie wierze by ktos poslugujacy sie rozumem, mogl pisac takie glupoty i w dodatku w nie wierzyc.
Toz to czysty absurd :D
Cytuj:
Wy się boicie i nie potrafilibyście już tak żyć.

Sprecyzuj dokladnie :
1. Czego to my sie boimy?
2. Jak zyc?

Nie posluguj sie wyswiechtanymi sloganami i zacznij uzywac glowy.
Cytuj:
Natura stworzyła nas byśmy prokreowali i bawili się.

No widzisz kolego, ja spelniam oba warunki. Jestem juz po prokreacji (skutecznej), a nawet nie wyobrazasz sobie jak bardzo lubie sie bawic.....mozesz mi tylko pozazdroscic.
Obawiam sie jednak jednej rzeczy. Cos mi sie wydaje, ze dla Ciebie zabawa to prokreacja.
No coz, w taki sposob to nawet zwierzeta sie nie zachowuja.
Bo dzieci sie nie tylko "robi", ale trzeba je przed wszystkim wychowac.

pozdrowka

N lis 28, 2004 20:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 495 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona