Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 3:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54  Następna strona
 Radio Maryja sektą ? 
Autor Wiadomość

Nie wiem, czy Rzeczpospolita jest masonskim szmatlawcem, ale odkryli, ze wspanialy, wychwalany sponsor RM w czasie wojny wydawal Żydow gestapo.

So mar 19, 2005 22:18

Jasne może był Żydem jeszcze, albo latał helikopterem ?
Radio Maryja jest odpowiedzialne jako "wrzód", "sekta" itd za wszelkie zło. Dość już takich bzdur.

N mar 20, 2005 10:54

Jasne może był Żydem jeszcze, albo latał helikopterem

Sadzac z tego, ze jest miliarderem, raczej latal smiglowcem :D . Nie RM jest w tym momencie odpowiedzialne, lecz ow pan. Chyba go nie utozsamiasz z radiem?

Metalik napisał(a):
Przepraszam bardzo ,ale najpierw przypomnij sobie co pisałes na temat RM i osób go słuchających.

Napisalem cos takiego: "Wszystko jedno co Żydzi by nam robili, jest to ulamek tego, co my, Kosciol robil im na przestrzeni wiekow." Jesli kazdy kto skrytykuje Kosciol jest Judaszem, to ja Ci wspolczuje. Wiara nie opiera sie chyba na bezgranicznym wierzeniu we wszystko co Ci podaja.
Metalik napisał(a):
Druga sprawa to wasza pogarda dla ojczyzny i dorobku kulturowego naszych przodków

Zdzwilbys sie ile ja mam do historii szacunku. Rozumiem, ze uwazasz, iz Ty jestes wzorowym patriota, a reszta to chamy i antynarodowe Żydy? Coz, ryzykowne zalozenie.
Metalik napisał(a):
Całe szczęście takich jak wy nie było w czasie rozbiorów

I takich jak Ty. W czasie rozbiorow Polska, jako panstwo bylo spiewem przeszlosci, a do rozbiorow doszlo nie dlatego ze nas Żydzi sprzedali, lecz dlatego, ze cala szlachta i magnateria ciagnela w swoja strone.
Cytuj:
.Proszę was zrezygnujcie z czytania Gazety Wyborczej, Wprost i innych antykościelnych piśmideł.

Ok, ale Ty zrezygnuj ze sluchania RM i innych mediow siejacych nienawisc.
Cytuj:
To był mój ostatni post w tej sprawie.Doszedłem do wniosku, że polemika z ludźmi uprzedzonymi nie ma sensu.

Jestes tak zadufany w sobie, ze az mi Cie szkoda.
pzdr

N mar 20, 2005 15:16

Niektórzy ludzie głoszą wszem i wobec, że Radio Maryja sieje nienawiść. Chciałbym zapytać o jakiekolwiek owoce tej nienawiści. Padają czasem ostre słowa, ale czy sianie nienawiści ? Gdzie jest sianie nienawiści ?

Taki pan Wałęsa, grupa liberalnych pismaków, kilku duchownych powtarza: "sekta", "wyznawcy dyrektora", "coś zrobić z o.Rydzykiem", "wrzód", "Partia Maryja", "ekipa pod rządami Rydzyka". O.Rydzyka oskarżano już, że jeździł samochodem za 1 mln euro, że był skonfliktowany z zakonem, że przemycał samochody i sprzęt dla kilkudziesięciu radiostacji. Ponadto Radio Maryja poza "rozbijaniem Kościoła", jest w zmowie z KGB, bo ma nadajniki na Uralu, którymi Bundeswehrę zagłusza, ponadto zagłusza lotnisko Okęcie. Litanie pomówień i wyzwisk można prowadzić długo. Niech to wystarczy. Komu zależy na sianiu takich ilości kłamstw. Gazeta Wyborcza od MIESIĄCA nieustannie atakuje Radio Maryja. Kto sieje nienawiść ? Gazeta Wyborcza już wielokrotnie oskarżała niewinnych ludzi, Pana Kobylańskiego ciężko oskarża i ponadto utożsamia z Radiem Maryja. Dlaczego jeszcze nikt nie zajął się ukaraniem ludzi, którzy oskarżyli i publicznie skazali ks. Jankowskiego ?

Cz mar 24, 2005 13:52
Funkcja proboszcza nie jest dożywotnia, zmiany to naturalna kolej rzeczy.
Ty lepiej powiedz jak "obrońcy" księdza wspierają kapłana w trudnym czasie choroby....bo brakło ich, aby odwidzić w szpitalu, porozmawiać, pocieszyć.
Była sprawa - slończyła się....zapomniano o księdzu jako człowieku - a przecież Jezus mówi:"Byłem chory a odwiedziliście mnie" ...
Manifestacje, hasła - dla kogo?, czemu służą? - chyba własnemu poczuciu "dobrze spełnionego obowiązku obrony Kościoła".
"Kto sieje wiatr - zbiera burzę" ....przysłowia są madrością narodów, w odniesieniu RM utrafone w 100%.

Cz mar 24, 2005 14:18

Pan Kobylański nie dość, że Żydów miał Niemcom wydawać, to jeszcze agentem sowieckim podobno był. Ciekawe...

Tak... Czym sobie Radio Maryja zasłużyło, że uważane jest ono za największe zło w naszej Ojczyźnie, gdyż media liberalne już prawie nie mają innego wroga jak tylko Radio Maryja. 3 mln bezrobocia, 5 mln ludzi żyje w nędzy, korupcja, wicepremier w opocyzji pozaparlamentarnej, 400 mld złotych zadłużenia Skarbu Państwa, afery, dwie komisje śledcze. Jakby nie było problemów, tylko Radio Maryja, w którym występują ludzie, którzy chcą z tym zrobić porządek. To powinno być pragnieniem każdego katolika.

Cz mar 24, 2005 14:25

Odnośnie ks. Jankowskiego wprost ogłoszono że był pedofilem. Sąd tego zdania nie podzielił, a oszczerców nikt nie rozliczył. No jeszcze ta nowinka z niemieckiego Dziennika Bałtyckiego, że ks. Jankowski na senatora chciał startować.

Cz mar 24, 2005 14:29
Jaki Sąd? sprawa nie trafiła do Sądu, została umorzona w Prokuraturze.
"Nikt nie rozliczył" - ktoś miał rozliczać "z urzędu"?
Ksiądz jako osoba pomówiona, winien wnieść sprawę domagając się oczyszczenia z zarzutów i rehabilitacji - czemu tego nie robi?

Cz mar 24, 2005 14:38

Tym gorzej dla oszczerców. Z urzędu takowe powinna wnieść Rada Etyki Mediów, Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji, Zrzeszenie Dziennikarzy Polskich, czy cokolwiek innego.
Prokuratura zaś pownna wszcząć postępowanie przeciw troskliwej mamuśce, za wprowadzanie wymiaru sprawiedliwości w błąd. Mamuśka powinna choćby koszty postępowania w dwóch prokuraturach zwrócić.

Cz mar 24, 2005 14:48

Ale ona nie wprowadziła wymiaru sprawiedliwości w błąd, meritus - albo ja o czymś nie wiem. Nie słyszałam, żeby celowo składała fałszywe zeznania - a podejrzenia jej mieć wolno.

Co do Rady Etyki Mediów, itd...
1) Czy ktoś napisał/zasugerował, że ks Jankowski JEST pedofilem, czy tylko - że toczy się przeciw niemu postępowanie prokuratorskie w tej sprawie? I czy wobec tego to jest fakt czy pomówienie?

2) Czy Rada Etyki Mediów i inne organy przez Ciebie wymienione prawnie są zobowązane do interwencji w takich sytuacjach? Czy raczej są wyłącznie organizacją opiniodawczą? Czy w ogóle jest możliwa sprawa z oskarżenia prywatnego "Rada Etyki Mediów przeciw czasopismo X" Bo obawiam się że niekoniecznie...

3) Czy w ogóle jest możliwy prawnie proces w sprawie pomówienia innej - żyjącej osoby? Bo mam wrażenie że pomówienie/ zniesławienie ścigane jest z oskarżenia prywatnego na wniosek pokrzywdzonego <ale mogę się oczywiście mylić>...

Zdaję sobie sprawę, że jest i była to sytuacja bardzo przykra. Ale domagasz się, mam wrażenie, rozwiazań nieleżących w zakresie możliwości prawnych...

Cz mar 24, 2005 15:00

Uważam, że nie ma co zagłębiać się w ten poboczny temat. Skonkluduję tylko, że Polska jest krajem, gdzie mimo udowodnienia niewinności oszczerca jest bezkarny. Radio Maryja można od lat bezkarnie oskrżać o wszelkie bezeceństwa. W Radiu Maryja też mogły padać słowa niesłuszne. Jakiś czas temu była sprawa występującego w Radiu Maryja posła (chyba posła) Samoobrony, który był sądzony za pomównie podczas jednej z audycji. Wtedy nie był to powód do ataków. Natomiast atakowanie Radia Maryja jako istytucji i wspólnoty za opinie gości jest analogiczne do tego, jakby ktoś chciał oskrażać i wnosić do sądu sprawy przeciw Sejmowi za wystąpienia Andrzeja Leppera.

Cz mar 24, 2005 15:15
Zupełnie nie rozumię czemu piszesz tak sarkastycznie "troskliwa mamuśka"... wybacz ja też jestem matką i gdyby ktokolwiek powodował, że dziecko uciekałoby z domu, wchodziło w środowisko narkomanow, przy tym "z troski" otrzymywałoby prezenty rzędu 8 tys złotych - to daruj sobie, ale nie ważne kim jest taka osoba, trafiłabym wszędzie aby ratować moje dziecko i izolować od takiego "opiekuna".
Kapłan ma pierwszy, niepodważalny, obowiązek, działając w interesie dziecka, współpracować w pierwszym rzędzie z rodzicami.
Argumenty typu:"Bo matka jest zbyt ostra, rygorystyczna" - są porażające...ostra, biedna matka nie zasługuje na szacunek i zaufanie?
Nie osądzam księdza, nie mam do tego prawa, ale osobiście w takiej sytuacji nigdy nie potrafiłabym mu zaufać.

Cz mar 24, 2005 15:25

Cytuj:
Taki pan Wałęsa, grupa liberalnych pismaków, kilku duchownych powtarza: "sekta",

No tak !! Sam Lechu winien!! Poco zakładał NZZ Solidarność trza było w domu siedzieć!!
I nawarzył sobie gość piwa !! i to gdańsko-toruńskiego !! Za to że skoczył przez płot co prawda na Antenie Radia Maryja można usłyszeć historyjkę że to Wałęsę do stoczni motorówka przywieźli , a że to było nie możliwe aby Lechu mógł płot sforsować!! etc ( od takie historie opowiada tam Pani Walentynowicz) No ale ci liberałowie na Zachodzie Postanowili dać Lechowi Nobla!! Jak się Jaruzelski dowiedział że Lechowi dadzą Nobla a jemu nie . Kazał smarnąć odpowiednie dokumenty ( dzisiaj zwane teczkami.!! No ale Ci goście co to tego Nobla dają tym teczkom nie dali wiary !! I Lechowi Nobla dali To dopiero Typy !!!i . No ale wtedy jeszcze Nie było Radia Maryja i nie miał kto oświecić komitetu Noblowskiego . Gdy by tak wtedy To Radio działało . Nobel byłby zapewne dla Radia!! i Dla Ojca Dyrektora!!
Meritum pisze
Cytuj:
tylko Radio Maryja, w którym występują ludzie, którzy chcą z tym zrobić porządek. To powinno być pragnieniem każdego katolika.

No to przyjrzyjmy się paru postaciom
Roman Giertych Kiedy Lechu zakładał Solidarność nosił koszulę w zębach Jego Ojciec był doradcą generała Wojciecha Jaruzelskiego ( Dzisiaj Euro deputowany – kandydat na prezydenta RP z ramienia LPR-u) o Dziadku Romana lepiej nie wspominać.. !
To możebni te teczki Oni sami układali Lechowi..??
A Panu Macierewiczu stałym bywalcu tego radia może innym razem pozdrawiam.!!
POzdro

Cz mar 24, 2005 15:38

do saxona (także moderatorów tego działu)

niezgadzam się z nazwą tematu :
"radio Maryja sektą."
jest tendencyjna , zmierza do sklasyfikowania o. Redemptorystów i zaliczenia w poczet sekciarzy
czyżby papież ogłosił zakon ojców Redemptorystów sektą?
proszę przynajmniej dodać pytajnik na końcu.

proszę również o wydzielenie nowego wątku ze str 15 na temat Pasji Mela Gibsona
źle się czyta temat o radiu Maryja

pamiętam jak swego czasu radio Maryja mówiło o konieczności wyborów na prezydenta osoby o poglądach katolickich która będzie przeciwko między innymi aborcji i eutanazji, gdyż w przeciwnym wypadku kłóci się to z naszym sumieniem

Również sprawa jasno była postawiona, iż trzeba niebyć skłóconym a jednoczyć się w dobrym i wybrać takiego który ma największe poparcie
w przeciwnym wypadku grozi wybranie osoby która dokona wyboru niezgodnego z etyką naszą
mawiał o. Rydzyk ,że tamci ludzie zawsze idą do wyborów, przez co wygrywają wybory,
spojrzeć na to potrzeba ilu w Polsce jest ludzi ochrzczonych,deklarujących się katolikami a ilu uprawnionych do głosowania
Bycie katolikiem wymaga odpowiedzialności przed Bogiem za Ojczyzne - można było wnioskować z słów o. dyrektora

To , że padło na p. Krzaklewskiego a nie na p. L. Wałęsę wynikało z obecnej logicznej wtedy sytuacji chwilowej w jakiej znaleźli się kandydaci na urząd prezydenta związanej z ich popularnością
Jakie było zdziwienie p. Krzaklewskiego... myślę że nieliczył na poparcie ze strony słuchaczy radia Maryja
Pan Wałęsa natomiast myślał , że należy mu się zapewne ten urząd
Jego rządy musiały się dać we znaki bogaczom z tąd przegrana , bogaczami byli byli w większości pro-komuniści i nadal są, po zmianie "oflagowania" na liberalne (inny socjalizm)
takie różne osoby wpływowe, o czym świadczy słaby przebieg jego kampani wycofały się z grona popleczników
klęska w wyniku tego była nieunikniona
Myślę, iż głównie o to chodzi Lechowi Wałęsie,pozostał mu żal ze straconej wówczas pozycji -prezydentury
z tąd ta cała nienawiść do radia Maryja z jego strony

gdy Lech Wałęsa przegrał zrobiło się mi go żal, chciałem na niego głosować, ale mądrość wzieła górę
mieliśmy racje Krzaklewski uzyskał najwięcej, L. Wałęsa prawie nic
ale i to niestarczyło...(ilu więc katolików w Polsce? jest za nieetcznym postępowaniem wbrew Kościołowi wybranych na stanowiska ludzi?- jak widać wielu)
po wypowiedziach L. Wałęsy na temat radia Maryja coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu , iż była to słuszna (podkreślam) moja decycja

głoszenie Chrystusa w zgodzie z dogmatami , etyką KK niejest sekciarstwem
w radiu tym można usłyszeć różne wypowiedzi , jednak ci co słuchają długo radia Maryja wiedzą , że się odcina od stronniczości
podkreśla natomiast wyższość ducha nad materią, czyli wszystko ma być poddane osądowi moralnemu KK (w konsekwencji papieżowi, jako zastępcy Chrystusa, i odpowiedzialnego przed Bogiem)

czyż nie taki jest punkt widzenia nas katolików?

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pt mar 25, 2005 3:58
"Odcina się od stronniczości" ...i "wynikało z obecnej logicznej wtedy sytuacji chwilowej"...to nie stronniczość???
...."nienawiść do RM z jego strony" - charakterystyczne: słowa krytyki urastają w mniemaniu słuchaczy do rangi "nienawiści"...
Czytając wypowiedzi wiernych słuchaczy RM (nie tylko na forum Wiara), nieodmiennie występuje tam słowo "nienawiść" - czy to hasło wywoławcze????.

Pt mar 25, 2005 9:56
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54  Następna strona