Autor |
Wiadomość |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
[...]
Cytuj: Dla chętnego nic trudnego
Do tego oczywiście każdy orze jak może i nikomu nie wierzyć na słowo, szczególnie w sprawach kasy.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr cze 29, 2005 15:08 |
|
|
|
 |
meritus
|
A.
Wydatki w RM są tak duże, że trudno domyślać się odpływu pieniędzy na lewo, bo ich nie ma.
|
Śr cze 29, 2005 15:29 |
|
 |
A.
|
Skąd wiesz? To że dużo idzie "na czysto" nie gwarantuje, że nic nie idzie "na lewo".
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr cze 29, 2005 16:02 |
|
|
|
 |
meritus
|
Jak ktoś wie niech powie. Ja całkowicie ufam w uczciwość RM widząc rozmach inwestycji.
|
Śr cze 29, 2005 20:25 |
|
 |
rudyraf
|
meritus,
"Z wiarą nie można dyskutować":) Jednak ja nie wierzę w przejrzyste zasady finansowania imperim medialnego RM. Czy mógłbyś mnie przekonać i pokazać gdzie znajdę jasne i przejrzyste rozliczenia z tej działalności??
|
Cz cze 30, 2005 7:47 |
|
|
|
 |
meritus
|
Myślę, że możesz się udać do Urzędu Skarbowego w Toruniu lub Prokuratury Rejonowej w Toruniu i sprawdzić, że nie uskuteczniono żadnego postępowania zakończonego jakimiś wnioskami.
|
Cz cze 30, 2005 12:53 |
|
 |
rudyraf
|
meritius, mnie nie interesuje czy zasądzono wyrok przeciwko RM. Mnie interesuje czy medium które używa nazwy "katolicki" daje przykład i jest wzór, "daje świadectwo" uczciwości i jawności finansowej.
|
Cz cze 30, 2005 14:09 |
|
 |
meritus
|
rudyraf
Dla mnie wszystko jest przejrzyste. W błyskawicznym tempie rośnie Polonia in Tertio Millenio, TvTrwam kwitnie. O to chodzi. Zaś wyznacznikiem katolickości nie jest rozpowiadanie kto i ile dał i na co. Jest zasada, że jeżeli się daje jałmużnę, niech lewa ręka nie wie, co czyni prawa.
|
Cz cze 30, 2005 20:33 |
|
 |
rudyraf
|
meritus;
Przykro mi ale dla mnie sprawa jest jasna:
1. Masz guru (o.Rydzyka), który jest dla ciebie wyrocznią i "idolem", bożkiem. 2. Jesteś głuchy na fakty, które pokazują Twoją sektę w niekorzystnym świetle 3. Skrajna indoktrynacja, której zostałeś najprawdopodobniej poddany uniemożliwia Ci sformułownie JAKIEJKOLWIEK krytycznej uwagi na temat Twojej sekty.
W świetle Tych faktów, rozumiem, że kontunuowanie tej rozmowy nie ma sensu. Ale nie trać nadzieji! Pamiętaj "Prawda Cię wyzwoli". Spróbuj skorzystać z pomocy Ojców Dominikanów http://sekty.sluzew.dominikanie.pl lub najlepiej wejdź na stronę Centrum Działania Psychomanipulacji www.kulty.info
Bóg z Tobą
|
Pt lip 01, 2005 7:36 |
|
 |
Meg
|
Przyłączam się do apelu, ojcowie DOminikanie naprawdę wiele osób wyciągneli nawet z tak groźnej sekty, jaką jest RM 
|
Pt lip 01, 2005 10:25 |
|
 |
meritus
|
rudyraf Meg
Wasz sposób traktowania mnie świadczy o was, a nie o mnie. Przykre jest to, że na merytoryczną dyskusję reagujecie: "sekta", "guru" - które zasłyszeliście w gazecie której naczelnym jest sekretarz Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej d/s propagandy tow. Mark Król - a mówię o "Wprost". Stamtąd bzdury o sekcie się wywodzą. Cóz propaganda działa - stereotypy macie tak wbite do głów, że nawet inkwizycja dominikańska by ich nie wypędziła.
Z Bogiem
|
Pt lip 01, 2005 11:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"W błyskawicznym tempie rośnie Polonie in Terio Millenio, TvTrwam kwitnie. O to chodzi" - czy naprawdę o to???
Jezus do s. Faustyny mówi:"Nie w gmachach i we wspaniałych urzadzeniach, ale w sercu czystym i pokornym podobam sobie" Dz. 532.
Zauważ co Jezus odpowiedział uczniom wskazującym wspaniałość, przepych świątyni Jerozolimskiej....
Wyznacznikiem katolickości jest MIŁOŚĆ....zapraszam na film "Karol człowiek, który został papieżem".....jest to film o miłości - o człowieku który kochał wszystkich ludzi, całym zyciem o tym świadczył i świat za to go pokochał.
Miłość nie budzi kontrowersji, nie potrzebuje argumentacji, uzasadnień .....
|
Pt lip 01, 2005 13:40 |
|
 |
meritus
|
Alus
Nie wiem jakie masz kryteria skromności. Ale wyższa szkoła nie może się mieścić w szopie. Akademik na 450 studentów, muzeum osiągięć Narodu, hospicjum. To nie jest wyraz jakiegoś przepychu, ale wszystko dla ewangelizacji i dla ludzi. o.Rydzyk sobie świątynie jerozolimskiej nie buduje, ani pałacu w stylu Ludwika XIV. Radio Maryja z rocznych dochodów Agory mogłoby się utrzymać ponad 50 lat.
Nie wiem jaki jest dla ciebie ideał ewangelizacji. Osiołek, łódka wyszły już dawno z użycia. Nowoczesne środki nie są dziełem sztana i ludziom, którzy mają często niegodziwe zamiary nie wolno im ich pozostawiać. Podobnie jest z całą sferą społeczną.
Mam nadzieję, że znasz nieco Torę i jej opisy nakazów Bożych dotyczących budowy Przybytku i Świątyni Jerozolimskiej.
|
Pt lip 01, 2005 15:34 |
|
 |
A.
|
Gdzieś ktoś pisał, że utrzymanie RM miesięcznie pochłania 2 mln, więc to razy 12 to 24. 24 razy 50 to 1200 milionów... nieźle zarabia ta agora...
|
Pt lip 01, 2005 16:16 |
|
 |
meritus
|
Mają kilkadziesiąt regionalnych stacji radiowych, kilka dzienników, bilboardy itd. Są na giełdzie. Imperium Adama Michnika jest duże.
Zobacz sobie. Te 50 lat wziąłem nieco z sufitu, ale okazuje się, że mam rację:
http://www.agora.pl/agora_pl/1,24912,2703868.html
|
Pt lip 01, 2005 18:58 |
|
|
|