Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
A i również biskup Pieronek wypowiadał się coś niepochlebnie o audycjach politycznych tej rozgłośni ...
Możesz i to nam również objaśnić 
|
N lut 20, 2005 23:18 |
|
|
|
 |
Agniulka
|
ddv163 napisał(a): A i również biskup Pieronek wypowiadał się coś niepochlebnie o audycjach politycznych tej rozgłośni ... Możesz i to nam również objaśnić 
No wiesz ddv , przecież to najbardziej lewicowy biskup
A co do listu prymasa i apelu episkopatu... może i mają już one swojelata... tyle że od tamtej pory sytuacja się "poprawiła na gorsze"
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
N lut 20, 2005 23:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
N lut 20, 2005 23:48 |
|
|
|
 |
Love
|
 Re: Radio Maryja sektą.
Tess napisał(a): Jestes w bledzie i powinienes sie wstdzic podawac tu taka propagande.
Muszę Cię rozczarować,. Nie wstydze się. Masz swoje zdanie. Szanuję. Uszanuj też moje, uważam że nie nie jestem w błędzie. Nie widzę argumentów potwiedzających Twój stosunek do cytowanego przez Ciebie postu,. Brak wartości wypowiedzi.
--
Pozdrawiam. Love
|
Pn lut 21, 2005 20:35 |
|
 |
SiD.net.pl
|
 RYDZYK NARZEDZIEM SZATANA
Moi drodzy... ja nie rozumiem jak mozna tak bezgranicznie wierzyc w RM i o. Rydzyka?
Czy Wy nie widzicie co on wyrabia - TEN CZLOWIEK JEST NARZEDZIEM SZATANA. Zostal opetany lub nawet jest jego kolejnym wcieleniem! Glosi NIENAWISC...
mowicie o ewangelizacji... to tylko pozory - wystarczy porownac RM z Radiem PLUS i jego wywarzonym tonem.
1. Pchanie sie w swiat polityki?? Partia Maryja??
2. Czy prawdziwy katolik sprzeciwia sie postanowieniom hierarchii koscielnej?
3. A szerzenie antysemityzmu? Jezus i Najswietsza Panienka byli Żydami, obchodzili Szabas i nigdy sie wyparli wiary przodkow...
Niedlugo Rydzyk oskarzy Watykan i Ojca Swietego o udzial w judeo-masonskim spisku... i co wtedy??
Albo Rydzyk to wytwor i narzedzie szatana albo jest opetany - przeciez wlasnie tak dziala SZATAN!!!!!! Sieje zlo po plaszczykiem pozornego dobra!!! NIE DAJCIE SIE ZWIESC!!
|
Wt lut 22, 2005 9:30 |
|
|
|
 |
wiking
|
Nie sadzcie, a nie bedzie sadzeni.
Jaka miary wy mierzycie, bedzie wam odmierzone.
|
Wt lut 22, 2005 10:14 |
|
 |
Agniulka
|
A co z tym ? "Po owocach ich poznacie"
|
Wt lut 22, 2005 10:20 |
|
 |
jo_tka
|
Gazeta Wyborcza:
Cytuj: O. Rydzyk jest za granicą. W internecie i na antenie stacji prezentowany jest jego komunikat "dotyczący ataków na Radio Maryja", m.in. Lecha Wałęsy. Rydzyk napisał, że "pewni decydenci według przyjętego planu" dążą do zniszczenia rozgłośni. Wymienia KAI, warszawski KIK. Dodaje, że obecnie do atakujących radio dołączyli też katolicy "z szyldami", nie precyzuje jednak, o kogo chodzi. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 63941.htmlKomunikat na stronie RM : Cytuj: [...] Od paru dni znów atak na Radio Maryja. Charakterystyczne, iż ostatnio (porównaj fałszywy donos na nas przez KAI i KIK warszawski do kręgów europejskich w Paryżu) i obecnie też - atak katolików "z szyldami". Wygląda na to - patrząc na walkę z Radiem Maryja od początku - iż wszystko idzie według przyjętych przez pewnych decydentów planów - a chodzi o zniszczenie takiego Radia Maryja.
http://www.radiomaryja.pl/
Niby to samo...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Wt lut 22, 2005 10:45 |
|
 |
Agniulka
|
jo_tka napisał(a): Niby to samo...
Hmmm... Ja zauważyłam tylko jeden niuans różniący obie wypowiedzi - z pierwszej można by wnioskować, że KAI i KIK to ci decydenci, natomiast z tekstu drugiego wynika, że są jedynie na usługach tajemniczyk decydentów
|
Wt lut 22, 2005 10:50 |
|
 |
jo_tka
|
Agniulka - dlatego napisałam... Niby to samo. Treść podobna. Ale wydźwięk inny... Czy może - mój odbiór obu tekstów.
Pierwszy brzmi jak tekst człowieka ogarniętego manią prześladowczą. Drugi niekoniecznie. Z drugiego tekstu - nie mam wątpliwości, o kogo chodziło w słowach "katolicy z szyldami" (o nikogo osobiście na pewno) - z pierwszego powiedziałabym, że to rodzaj mętnej insytuacji do nie-wiadomo-kogo...
A mnie się strasznie nie chce weryfikować każdej informacji u źródeł...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Wt lut 22, 2005 10:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekaw jestem na czyich usługach jest mnich Rydzyk ? Tego goscia tez należałoby dogłębnie zlustrować i przeswietlic jego zyciorys......a także finanse jego imperium medialnego, oraz wschodnie powiązania.......jak wszystkich to wszystkich.
pozdrówka
|
Wt lut 22, 2005 11:02 |
|
 |
Agniulka
|
jo_tka napisał(a): Pierwszy brzmi jak tekst człowieka ogarniętego manią prześladowczą. Drugi niekoniecznie Ja mam dokładnie odwrotne odczucie - drugi tekst natchniony manią prześladowczą, a pierwszy tę manię relacjonujący Cytuj: Z drugiego tekstu - nie mam wątpliwości, o kogo chodziło w słowach "katolicy z szyldami"
To oświeć mnie bo dla mnie w obydwu tekstach ten zwrot jest równie mętny
Natomiast dla mnie Radio Maryja jest równie wiarygodne jak Gazeta Wyborcza - jedno i drugie trzeba weryfikować
|
Wt lut 22, 2005 11:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Własnie oglądam TV Trwam
Na ekranie siedzi "wielka trójka"...Giertych, Lepper i Macierewicz.
Chłopaki szykuja sie do wyborów i zabiegaja o głosy oszołomionych przez pseudopolityczne audycje RM, ludzi.
Tragedia  !!
Tam naprawde występuja "psychole", jak to dosadnie określił Wałesa. Skompromitowani politycznie zoombies
pozdrówka
|
Wt lut 22, 2005 11:14 |
|
 |
Agniulka
|
Belizariusz napisał(a): Tragedia  !! Tam naprawde występuja "psychole", jak to dosadnie określił Wałesa. Skompromitowani politycznie zoombies
Pewnie że tragedia. Ja oglądałam ostatnio na Polsacie ich popisy w programie Lisa... Jedyną metodą ich argumentacji był krzyk. Całe gremium dyskutowało kulturalnie i rzeczowo, oni się darli... Dla mnie to już jest wystarczającą wizytówką...
|
Wt lut 22, 2005 11:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
RM i GW - "jedno i drugie trzeba weryfikować"... to jest najmniejszy problem, bo praktycznie żadne media nie są wolne od manipulacji.
Istota leży w odniesieniu, fundamencie.
GW to liberalizm, humanizm - odniesienia czysto ludzkie, brak sakrum. Nie porażają manipulacje, nadinterpretacje.... jaki fundament taka budowa.
RM to Ewangelia, Słowo Boga, sakrum - wszelkie odejścia, wolne interpretacje, wrogość .... to potworne profanum. Na mocnych fundamentach wyrasta krzywa budowla.
Leper z Al Kaidą z Klewek obrońcą RM 
|
Wt lut 22, 2005 12:44 |
|
|
|