Autor |
Wiadomość |
meritus
|
Sami zacznijcie w takim razie dawać na Radio Maryja lub na inne media katolickie, bo to obowiązek katolika jak wskazuje Sobór Watykański II. Babka wylicza ile na debilne szmatławce, papierosy, piwo, kablówki wydają ich wnuki? Dajcie babci spokój.
|
So sty 28, 2006 14:45 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Meritusie - to, że coś ma w nazwie "katolickie", jeszcze nic nie przesądza  Ja nie twierdzę, że RM katolicką rozgłośnią nie jest - ale obecny poziom i sposób przekazywania choćby informacji jest dla mnie niedopuszczalny, więc w obecnej formie radia nie zamierzam go wspierać 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So sty 28, 2006 14:48 |
|
 |
meritus
|
Serwisy informacyjne w TvTrwam są według mnie najlepsze. Fakty na TVN-ie doprowadzają do drgawek, bo tak na wzbudzanie emocji (negatywnych) są mocno nastawione. TVP to jak mawiają Telewizja Platformy - zawsze Wiadomości uzależnione są od poglądów aktualnie dobranego z klucza politycznego szefa. Teraz szefem jest Dworak z PO wybrany dzięki poparciu SLD.
|
So sty 28, 2006 14:52 |
|
|
|
 |
ziobro Adama
|
meritus napisał(a): Babka wylicza ile na debilne szmatławce, papierosy, piwo, kablówki wydają ich wnuki? argument z typu "a u was biją murzynów" ... i to złe, i tamto niedobre ... meritus napisał(a): Dajcie babci spokój.
niech umrze z głodu lub z powodu braku leków ? super rada ... 
_________________ Always Look on the Bright Side of Life
|
Pn sty 30, 2006 9:17 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: Sami zacznijcie w takim razie dawać na Radio Maryja lub na inne media katolickie, bo to obowiązek katolika jak wskazuje Sobór Watykański II. No właśnie! Przecież sam Jezus miał swoje konto w banku rzymskim i nakazywał wpłacać na nie kase. No ewentualnie ryby. A ci marni następcy jego, ślepi i omylni w watykanie tylko po nim powtarzają. Cytuj: Babka wylicza ile na debilne szmatławce, papierosy, piwo, kablówki wydają ich wnuki? Moja tak. Tylko, że moje ostatnie, jedyne i małe pieniądze nie idą na to. Zresztą papierosów nie palę, piwa nie pije, kablówki na studiach nie mam:( Zresztą jak już na coś wydaję, to zazwyczaj otrzymuje towar na w miarę wysokim poziomie, a nie mniej niż zero w przypadku RM czy TVT, gdzie naprawdę nie widać, żeby to się rozwijało. No ale wiem, mercedes troche pali Cytuj: "ja i tak nie będę już długo żyć. A Radio Maryja musi trwać!" A to mnie po prostu wbiło w podłogę. Jeśli to prawda i jeśli więcej jest takich osób to RM powinno się wpisać na listę sekt destrukcyjnych, szczególnie groźnych i w 100% zakazanych przez zdrowe społeczeństwo. Cytuj: Jak można wyciągnąć kogoś z łap takiej sekty Obawiam się, że nie można. Słabe już umysły osób starszych są zbyt podatne na takie pranie mózgu, zamydlanie oczu frazą "katolickie", za którą jak widać mało związku z Jezusem jest. Można w sumie się posunąć to prawie że ostateczności- starać się o jakąś opiekę nad babcią, w sensie, że kase dostajesz z jej renty Ty, ale o nią dbasz, kupujesz leki, jedzenie, płacisz rachunki i dajesz jakieś kieszonkowe z tego co zostanie. Tylko nie wiem czy tak się da i czy wogóle jest sens, bo jak sama mówi, nikt nie żyje wiecznie i może cały ten zachód byłby na marne. Cytuj: wg nich Święta Trójca składa się z następujących postaci: Jan Paweł II - Maryja - o. Rydzyk.
Zła kolejność. Rydzyk-JPII-Maryja 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pn sty 30, 2006 12:52 |
|
|
|
 |
Patataj
|
Moim zdaniem prawdziwego katolika poznaje sie po stosunku jaki ma do Radia Maryja. Po co poddawać się bezsensownej propagandzie?
Zupełnie nie widze tutaj związku z żadnym duchowym zagrożeniem, a tym bardziej z problemem sekt.
_________________ "Ja wędruję tylko po ścieżkach obdarzonych sercem, po ścieżkach, które mogą mieć serce. Po nich wędruję, by przemierzyć je do końca; to jedyne wyzwanie warte podjęcia. Oto którędy wędruję i patrzę, patrzę z zapartym tchem." Juan Matus
|
Pn sty 30, 2006 18:05 |
|
 |
A.
|
Cytuj: Moim zdaniem prawdziwego katolika poznaje sie po stosunku jaki ma do Radia Maryja. Im bardziej ujemny tym bardziej chrześcijanin, im bardziej pozytywny tym bardziej katolik?  Cytuj: Zupełnie nie widze tutaj związku z żadnym duchowym zagrożeniem, a tym bardziej z problemem sekt.
Belki w oku też podobno się nie widzi 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pn sty 30, 2006 20:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Patataj
Cytuj: Moim zdaniem prawdziwego katolika poznaje sie po stosunku jaki ma do Radia Maryja
Chyba sie nadto znarowiłes.....odchyl sie do tyłu, ściągnij cugle, zatrzymaj....i sprecyzuj co miałes na mysli pisząc to zdanie
|
Wt sty 31, 2006 0:35 |
|
 |
ziobro Adama
|
Patataj napisał(a): Moim zdaniem prawdziwego katolika poznaje sie po stosunku jaki ma do Radia Maryja. Po co poddawać się bezsensownej propagandzie? Zupełnie nie widze tutaj związku z żadnym duchowym zagrożeniem, a tym bardziej z problemem sekt.
tak właśnie działają "sekty destrukcyjne" - zwerbowany nie widzi już zagrożenia
_________________ Always Look on the Bright Side of Life
|
Wt sty 31, 2006 8:57 |
|
 |
Patataj
|
Takie argumenty można stosowac do wszystkiego i do wszystkich. Podajcie konkretne dowody zdecydowanie wskazujące, że to sekta.
„Jeżeli bowiem jest to wymysł czy dzieło czysto ludzkie, rozpadnie się, a jeżeli rzeczywiście pochodzi od Boga, nie zdołacie ich zniszczyć. Może się przy tym okazać, że <b>walczycie z Bogiem</b>.” (Dz 5,38-39)
_________________ "Ja wędruję tylko po ścieżkach obdarzonych sercem, po ścieżkach, które mogą mieć serce. Po nich wędruję, by przemierzyć je do końca; to jedyne wyzwanie warte podjęcia. Oto którędy wędruję i patrzę, patrzę z zapartym tchem." Juan Matus
|
Wt sty 31, 2006 15:22 |
|
 |
A.
|
Argument? A oto i on:
Cytuj: „Jeżeli bowiem jest to wymysł czy dzieło czysto ludzkie, rozpadnie się, a jeżeli rzeczywiście pochodzi od Boga, nie zdołacie ich zniszczyć. Może się przy tym okazać, że <b>walczycie z Bogiem</b>.”
Rozumiem, że każdy głos na nie względem radia maryja to walka z Bogiem Tadeuszem Rydzykiem? Co akurat potwierdza spora część populacji zwana potocznie moherowymi beretami.
|
Wt sty 31, 2006 16:17 |
|
 |
Patataj
|
To walka między Moherowymi Beretami a Aksamitnymi Kapeluszami. ;-)
|
Wt sty 31, 2006 16:25 |
|
 |
Coronius
|
Radio Maryja nie przyczyniło się jak na razie do poszerzenia naszej wiedzy o świecie. Z łona środowiska Radia Maryja nie wypłynęła nowa filozofia. Nic. Nie ma sensu poświęcać więcej czasu na rozmyślanie o tym tworze.
_________________ Nauczyciele akademiccy są zdecydowanie przeceniani.
|
Śr lut 01, 2006 0:46 |
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Radio Maryja nie przyczyniło się jak na razie do poszerzenia naszej wiedzy o świecie. Z łona środowiska Radia Maryja nie wypłynęła nowa filozofia. Nic. Nie ma sensu poświęcać więcej czasu na rozmyślanie o tym tworze.
Tu bym polemizował czy nie wypłynęła nowa filozofia.. Przynajmniej nowe myślenie.. Tylko Radio Maryja ma rację ( myślenie innej epoki ) mnie w młodości wmawiano.. Tylko PZPR siła przewodnia.. To jak sobie chce przypomnieć minioną epokę to włączam ichnie radio..
Co do pokazania świata. Całe szczęście że ten świat wygląda deczko inaczej .. Bo tak byśmy myśleli (zresztą tak sadza słuchacze tego radia ) że zalewa nas wszystkich powódź masonów liberałów , komuchów .nasza ojczyzna tonie w nienawiści do kościoła katolickiego i chrześcijaństwa.. To ten język i ta wizja napędza temu radiu wiernych słuchaczy…Ze też to jest wizja wypatrzona . Tak samo wypatrzone jest stałe powoływanie tej rozgłośni na poparcie jakie miał udzielić papież Polak . Fakt udzielił ale w roku 1993 ( tego już w tym radiu nie dodaje) , I to radio było raczej wyrazem smutku papieża niż zachwytu.. ( Po tym okresie)
|
Śr lut 01, 2006 14:06 |
|
 |
A.
|
Drobna uwaga. Chyba wypaczona, a nie wypatrzona?:>
|
Śr lut 01, 2006 19:37 |
|
|
|