Autor |
Wiadomość |
Haereticus
|
_________________ Chrześcijaństwo to nie przynależność do takiego czy innego Kościoła - to życie z Bogiem, wiara przypieczętowana przyjeciem chrztu.
|
Wt mar 14, 2006 14:15 |
|
|
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Oj, widzę, że Radyjo Jego Świątobliwości Ojca Grzybka ma tu wielu prawdziwych FANÓW!
Czyli mamy pierwszego antypapieża od niepamiętnych czasów . Antypapież Rydzyk I
PS .
Lubie czasami mało kulturalna rozrywkę to dlatego słucham

|
Wt mar 14, 2006 14:57 |
|
 |
meritus
|
Jak czytam takich gagadków jak godunow to odnoszę wrażenie, że słucha on jakiejś rozgłośni nadającej na żywo z otchłani piekielnych. Na dodatek nazywa to Radiem Maryja. Ja jako słuchacz Radia Maryja uchodzę za jakiegoś nienawistnika, zajmującego się jako rolnik uprawą polityki i sianiem nienawiści. Każdego, kto tylko znajdzie się w zasiegu mojego wzroku lub klawiatury nazywam masonem, kułakiem, siedliskiem szatana. Zastanawiam się co chcesz godunow osiągnąć wypisując takie elaboraty...
|
Pn mar 20, 2006 19:46 |
|
|
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Jak czytam takich gagadków jak godunow to odnoszę wrażenie, że słucha on jakiejś rozgłośni nadającej na żywo z otchłani piekielnych. Na dodatek nazywa to Radiem Maryja.
To nie ja nadałem nazwę temu fantastycznemu radiu .. Może rzeczywiście gagatek Godunow ma rację..
Może ta rozgłośnia z dna piekieł nadaje.. Może masz racje  !???
|
Pn mar 20, 2006 21:02 |
|
 |
Haereticus
|
Biblia mówi, że po owocach poznawać można dobre drzewo? A tutaj? Nienawiść do Żydów, do "innowierców", każdy kto nie odpowiada "rydzykowym standardom" to mason... I jeszcze te pieniązki na stocznię, z których nigdy się Ojciec Grzybek nie rozliczył? I dojenie ze słuchaczy, a jak słuchacz potrzebuje wsparcia finansowego to nie ma! Znam taką sytuacje!
_________________ Chrześcijaństwo to nie przynależność do takiego czy innego Kościoła - to życie z Bogiem, wiara przypieczętowana przyjeciem chrztu.
|
Pn mar 20, 2006 21:13 |
|
|
|
 |
meritus
|
Haereticus
Sprawa pieniędzy na stocznię była wyjaśniana dziesiątki razy - ale nie na łamach Gazety Wyborczej. Kto szuka ten znajdzie.
Radio Maryja nie prowadzi działalności charytatywnej, tym zajmują się słuchacze - choćby w trakcie audycji "Mogę chcę pomóc", czy w czasie powodzi w 1997 roku. Po drugie w sprawie wsparcia finanoswego zwracała się zazdrosna żona, a nie ów chory. Zazdrosna, bo mąż pieniądze przekazał na Radio Maryja a nie przepisał na żonę. Awanturę paniusia wywołała już po zgonie męża - być może wtedy się dowiedziała, że konto jest puste.
Nienawiści do Żydów nikt jeszcze Radiu Maryja nie udowodnił.
To natomiast:
Cytuj: każdy kto nie odpowiada "rydzykowym standardom" to mason... jednak prawdą nie jest. Bo również musiałbyś to udowodnić. A nie jesteś w stanie.
|
Cz mar 23, 2006 15:13 |
|
 |
godunow
|
Cytta Cytuj: Sprawa pieniędzy na stocznię była wyjaśniana dziesiątki razy - ale nie na łamach Gazety Wyborczej. Kto szuka ten znajdzie. Do dnia dzisiejszego nie ma rzetelnego rozliczenia z pieniędzy, które miały iść na ratowanie. Stoczni. Celem darczyńców był ratowanie stoczni nie inne cele. To tak na marginesie… Cytat Cytuj: Nienawiści do Żydów nikt jeszcze Radiu Maryja nie udowodnił. A szerzeniu przyjaźni ani miłości w stosunku do tej nacji i , żaden nie próbuje się nawet doszukać, ba nie mówiąc już o udowodnieniu..  ! Cytat Cytuj: ednak prawdą nie jest. Bo również musiałbyś to udowodnić. A nie jesteś w stanie. Starczy się tylko wyraźnie wsłuchać co np. prawi tylko ojciec wspomniany na antenie swojego radia..
Zresztą odzywka fanatyka radia w tym poście pod moim adresem dobitnie świadczy . O języku jaki jest używany na antenie tego radia .. Warto się w słuchać w te tak zwane Rozmowy Niedokończone..
|
Cz mar 23, 2006 15:36 |
|
 |
Haereticus
|
meritus napisał(a): Sprawa pieniędzy na stocznię była wyjaśniana dziesiątki razy - ale nie na łamach Gazety Wyborczej. Kto szuka ten znajdzie. Nic nie zostało wyjasnione. Nikt się z pieniędzy nie rozliczył. A tak się składa, że "Gazety Wyborczej" nie czytam, bo nie przepadam za jej stylem. A tu przejawia się, w twojej wypowiedzi, NIEUZASADNIONA niechęć do "GW". meritus napisał(a): Radio Maryja nie prowadzi działalności charytatywnej, tym zajmują się słuchacze - choćby w trakcie audycji "Mogę chcę pomóc", czy w czasie powodzi w 1997 roku. Po drugie w sprawie wsparcia finanoswego zwracała się zazdrosna żona, a nie ów chory. Zazdrosna, bo mąż pieniądze przekazał na Radio Maryja a nie przepisał na żonę. Awanturę paniusia wywołała już po zgonie męża - być może wtedy się dowiedziała, że konto jest puste. Nie znam tego przypadku, ale jeśli mąż zapisał forsę Raduy Maryja a nie żonie, która ma prawo dziedziczenia w pierwszej kolejności, to jest to najzwyczajniej chore. A ja mówię o przypadku, kiedy kobieta znaczną cześć swej wypłaty przeznaczała na wsparcie Radia Maryja, a gdy znalzał się w biedzie, pokazano jej tam figę. Ot, wielkie chrześcijaństwo! meritus napisał(a): Nienawiści do Żydów nikt jeszcze Radiu Maryja nie udowodnił. To natomiast: Cytuj: każdy kto nie odpowiada "rydzykowym standardom" to mason... jednak prawdą nie jest. Bo również musiałbyś to udowodnić. A nie jesteś w stanie.
No cóż, prawda jest prawdą - nie ważne jakbyś zaprzeczał. A to, że Radio Maryja jest antysemickie widać po zachowaniu wyznawców Rydzyka. Choćby na filmie, do którego odesłałem. Niestety, RM nie ma wiele wspólnego z chrześcijaństwem. To tylko biznes - bazujący na naiwnych słuchaczach.
|
Cz mar 23, 2006 16:21 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: Do dnia dzisiejszego nie ma rzetelnego rozliczenia z pieniędzy, które miały iść na ratowanie. Stoczni. Celem darczyńców był ratowanie stoczni nie inne cele. To tak na marginesie… Gdy liberałowie stocznię sprzedali, pieniądze na cel nie mogły zostać przeznaczone. W związku z czym ogłaszano wielokrotnie na antenie RM przez kilka miesięcy, że ofiarodawcy mogą odebrać pieniądze. Słuchacze, którzy pieniędzy nie odbierali, na antenie jasno wypowiadali się, że pieniądze mogą zostać przeznaczone na inny cel. Rozliczeń domagają się ci, którzy nie dość, że pieniędzy na ratowanie stoczni nie dali, ale wręcz doprowadzili do jej ruiny. Pojawiają się idiotyczne zarzuty o zdefraudowanie przez ojca Rydzyka kwoty 500.000.000 złotych rzekomo według michnikówy zebranych na ratowanie stoczni. Cytuj: A szerzeniu przyjaźni ani miłości w stosunku do tej nacji i , żaden nie próbuje się nawet doszukać, ba nie mówiąc już o udowodnieniu.. To ja się wcale nie dziwię, że robisz z Radia Maryja dzieło szatana. Cytuj: Starczy się tylko wyraźnie wsłuchać co np. prawi tylko ojciec wspomniany na antenie swojego radia.. Zresztą odzywka fanatyka radia w tym poście pod moim adresem dobitnie świadczy . O języku jaki jest używany na antenie tego radia .. Warto się w słuchać w te tak zwane Rozmowy Niedokończone.. No to zachęcam do słuchania. Cytuj: A tu przejawia się, w twojej wypowiedzi, NIEUZASADNIONA niechęć do "GW".
Niby dlaczego nieuzasadniona? Cytuj: A ja mówię o przypadku, kiedy kobieta znaczną cześć swej wypłaty przeznaczała na wsparcie Radia Maryja, a gdy znalzał się w biedzie, pokazano jej tam figę. Nie słyszano o takim przypadku. Cytuj: A to, że Radio Maryja jest antysemickie widać po zachowaniu wyznawców Rydzyka. Choćby na filmie, do którego odesłałem. Niestety, RM nie ma wiele wspólnego z chrześcijaństwem.
Tam było 500.000 ludzi, krzyczało do kamery kilka. Te 500.000 ludzi świadczy o Radiu Maryja w sposób bardziej wymowny, niż te kilka, które miały uzasadniony powód do gniewu.
|
N mar 26, 2006 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritus napisał(a): Cytuj: A to, że Radio Maryja jest antysemickie widać po zachowaniu wyznawców Rydzyka. Choćby na filmie, do którego odesłałem. Niestety, RM nie ma wiele wspólnego z chrześcijaństwem. Tam było 500.000 ludzi, krzyczało do kamery kilka. Te 500.000 ludzi świadczy o Radiu Maryja w sposób bardziej wymowny, niż te kilka, które miały uzasadniony powód do gniewu.
Trudno, żeby koło kamery było 500.000 osób  Krzyczeli Ci, którzy byli najbliżej. A nawet się do krzyków nie ograniczali ...
Możesz powiedzieć mi, jakiż to uzasadniony powód masz na myśli ? Bo obecność podczas dużych uroczystości różnych mediów nie jest żadnym powodem - jednakowy dostęp do informacji i wolność prasy obowiązuje 
|
N mar 26, 2006 11:46 |
|
 |
meritus
|
Uzasadnionym powodem była seria artykułów w Naszym Dzienniku i film w TvTrwam ukazujący kulisy kręcenia przez TVN filmu o Radiu Maryja, mającego na celu obrzucenie błotem o.Rydzyka według z góry ustalonego scenariusza, a ujawnionego przez NDz. Tak samo osoby prywatne mają prawo sprzeciwić się filmowaniu ich wbrew ich woli. Te filmy krażące po internecie zalecam obejrzeć jeszcze raz, ale spojrzeć na TŁO, dokładniej na pozostałych ludzi.
|
N mar 26, 2006 11:50 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Oczywiście, że ludzie tamci nie musieli wyrażać zgody na filmowanie ich. Chodzi o to, w jakich słowach i w jaki sposób wyrażali się 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N mar 26, 2006 12:16 |
|
 |
meritus
|
No i co? Z tego należy wnioskować, że wszyscy są tacy? Bo takie wnioski niektórzy wysnuwają.
|
N mar 26, 2006 12:18 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Chodzi o to, że opinię kształtują właśnie ci, którzy rzucają się w oczy.
W tym przypadku - właśnie ci, rzekomo wierni katolicy, któzy raczyli obrzucać błotem słownym reporterów.
Tak to jest, że media pojawiają się na takich wielkich zgromadzeniach. I po prostu brakiem kultury i zwyczajnym chamstwem było to, co tamci ludzie zrobili. A Rydzyk, ani też nikt działający we władzach RM, nie wpadł na pomysł, żeby przeprosić za zachowanie.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N mar 26, 2006 12:48 |
|
 |
meritus
|
Może Episkopat miał wydać list przebłagalny do TVN-u? Bo oto kilku katolików popędziło kamerzystę?
|
N mar 26, 2006 12:58 |
|
|
|