Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 02, 2025 22:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54  Następna strona
 Radio Maryja sektą ? 
Autor Wiadomość

RM to jak najbardziej sekta wg mnie. Wspomniany film z udziałem słuchaczek tego radia, wyzywania TVN od "telewizji masońskiej" wzbudza we mnie śmiech ale i lekkie przerażenie..

N lip 01, 2007 19:54

Sądzę, że o fanatyzmie i zmanipulowaniu można mówić o tych, którzy w sposób nienawistny wypowiadają się o Radiu Maryja i pogardliwie o jego słuchaczach.

A o jakimś braku jedności z Kościołem mówić się nie da ze względu na oficjalne wypowiedzi Konferencji Episkopatu Polski ciepło mówiących o Radiu Maryja.

Pn lip 02, 2007 21:09

A nie przyszło co na myśl, że z Episkopatem Polski też może być coś nie tak...Ty w ogóel słuchałeś audycji RM? Ja niektórych tak. I włos mi się jeżył na głowie od tej nienawiści do "żydokomuny". Mam ciotkę pozostającą pod wpływem tego radyja( w każdym pokoju , w łazience i kuchni po jednym radioodbiorniku). W życiu nie znałam mniej tolerancyjnej osoby. Mimo, że to bliska nam rodzina i chciałam utrzymywać z nią kontakt, ona nawet nie chce ze mną rozmawiać. Nie przyszła na ślub. Podsyłała wciąż te swoje gazetki. Teraz nawet nas nie poznaje. Dlaczego? Bo nie jesteśmy katolikami!
Indoktrynowała mi córkę wbrew mojej woli( ba...za moimi plecami). Na radyjo oddała ostatnie pieniądze( utrzymuje się z biednej emerytury). Poratowaliśmy ją, a ona zaraz zaniosła te ponieądze wiadomo komu a sama żyła o chlebie i wodzie( chuda już jest jak patyk). Przestaliśmy jej dawać pieniądze. Nie mamy pojęcia, jak ją wyrwać z tej sekty!

Wt lip 03, 2007 8:21

Ale to nie jest sekta. A żydokomuna to fakt historyczny, choć może brzydko nazwany. Zresztą skoro piszesz, że coś z Epsikopatem jest nie tak, to widać tu przejaw sekciarstwa.

Wt lip 03, 2007 14:41

Skoro nie przejawiam sympatii w kierunku episkopatu to jest to przejaw sekciarstwa? :D

Wt lip 03, 2007 19:09
zbanowany na stałe

A nie przyszło co na myśl, że z Episkopatem Polski też może być coś nie tak...Ty w ogóel słuchałeś audycji RM? Ja niektórych tak. I włos mi się jeżył na głowie od tej nienawiści do "żydokomuny". Mam ciotkę pozostającą pod wpływem tego radyja( w każdym pokoju , w łazience i kuchni po jednym radioodbiorniku). W życiu nie znałam mniej tolerancyjnej osoby. Mimo, że to bliska nam rodzina i chciałam utrzymywać z nią kontakt, ona nawet nie chce ze mną rozmawiać. Nie przyszła na ślub. Podsyłała wciąż te swoje gazetki. Teraz nawet nas nie poznaje. Dlaczego? Bo nie jesteśmy katolikami!
Indoktrynowała mi córkę wbrew mojej woli( ba...za moimi plecami). Na radyjo oddała ostatnie pieniądze( utrzymuje się z biednej emerytury). Poratowaliśmy ją, a ona zaraz zaniosła te ponieądze wiadomo komu a sama żyła o chlebie i wodzie( chuda już jest jak patyk). Przestaliśmy jej dawać pieniądze. Nie mamy pojęcia, jak ją wyrwać z tej sekty!

wyrwij ją "z tej sekty" i wprowadz do swojej ;) bardziej tolerancyjnej...piszesz i piszesz ale co to ma wspólnego z obiektywizmem?

So lip 07, 2007 10:43
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

faktycznie kosiarzu. ojciec dyrektor tez nie widzi nic zlego w takim wydawaniu pieniedzy:)

jak widac rm to jedna wielak dobrze grajaca sekta, z pienie ukształtowana administracja. to co uslyszalem w tym "radiu niejednokrotnie mnie szokowalo, antysemickie poglady, nafaszerowane polityka ile sie da.
najwazniejsza cecha sekt jest sterowanie umyslami radyio maryja robi to idealnie wszystkie stare babki klada kase i ida jak posluszne owieczki do urn wtedy, kiedy uslysza na kogo glosowac, dziwie sie ze rm nie ugina sie przed papieska wladza, dziala niejako autonomicznie czego zaden ksiadz nie moze sie dopuscic, ale o.d. jak widac stoi ponad prawem kosciola...malo tego nawet ma wlasna teorie nt ewolucji:)

wspolczuje ci magdo, oto obraz fanatyzmu religijnego i manipulacji czlowiekiem.

te "stare babki" to nasi rodzice...
Katolicyzm to to także postawa wobec swiata, pogladów politycznych , ideologii społecznej...takim jak Ty się wmawia iż najlepiej to księzy i Katolików zamknąc w zakrystii..niech się modlą..a panowie/panie w imię "tylko słusznych ideologicznie prawd" będą im świat "nastawiać".

Czy Ty wiesz co piszesz , czy tylko wierzysz w to co ktoś napisał...?

Może w jakimś temacie innym bo tu byłby offtopic , wypowiesz się na temat ewolucji ? i napiszesz nam , co też słyszałeś na antenie RM w tej sprawie..bo chyba nie zaprzeczali, ze człowiek od małpy pochodzi???

So lip 07, 2007 11:04
Zobacz profil WWW

wyrwij ją "z tej sekty" i wprowadz do swojej bardziej tolerancyjnej...piszesz i piszesz ale co to ma wspólnego z obiektywizmem?

Nie chodzi o to, żeby przekonac do swoich racji, ale doprowadzić człowieka do takiego stanu, w któym będzie w ogole w stanie samodzielnie myśleć. Wtedy można oceniać obiektywnie, czyż nie? :razz:

So lip 07, 2007 15:10
zbanowany na stałe

Cytuj:
wyrwij ją "z tej sekty" i wprowadz do swojej bardziej tolerancyjnej...piszesz i piszesz ale co to ma wspólnego z obiektywizmem?

Nie chodzi o to, żeby przekonac do swoich racji, ale doprowadzić człowieka do takiego stanu, w któym będzie w ogole w stanie samodzielnie myśleć. Wtedy można oceniać obiektywnie, czyż nie? :razz:

a jestes ubezwłasnowolniona? czy może znasz kogoś kto jest..bo nie wiem o co Ci chodzi...czy ja piszę cos o "swojej racji"?

So lip 07, 2007 15:15
Zobacz profil WWW

Ja sobie też współczuje. Nie wiem dlaczego to mnie spotkało... Nie chodzi tylko o to, że ona wydaje kase i że nic nie robi w domu. Każdy mógłby żyć swoim życiem. Niestety z nią nie jest to możliwe. Z jednej strony modli się cały dzień ale między przerwami jest strasznie agresywna.
Czasami się zastanawiam, czy może mogłam jakoś temu zapobiec...? Sama nie wiem :(.
Kiedyś była na prawde kochana...
Nie rozumiem również dlaczego nikt z rodziny tego nie widzi... Nie chcą tego widziec?
Marta

Pn lip 23, 2007 12:21

Może być agresywna ze względu na to, że nie akceptujesz części jej "ja" jakim jest Radio Maryja. Może sobie nawet nie zdajesz sprawy, bo z nią o tym nie rozmawiasz, ale być może Twoja postawa może być przez nią odbierana jako napastliwa, pogardliwa. Zachowanie jest raczej skutkiem wadliwej relacji, niż słuchania Radia Maryja.

Pn lip 23, 2007 13:42

Rozmawiałam z nią... Teraz ona rozmawia tylko przez telefon ze swoimi kochanymi siostrzyczkami. Nawet nasz proboszcz z parafi boi się... a ma ku temu powody. Przestałam z nią rozmawiać jak zaczęła mnie wyzywać od kur*, dziw** i po stwierdzeniu że pójdę do sądu.
Stwierdziłam, że to koniec. W pewnym momencie tak przegięła, że się wyprowadziłam na tydzień do znajomej...
Kiedyś zle odłożyła telefon... Wezwała policje... Rozumiesz? Niby, że to moja wina, że zrobiłam to celowo. Nic nie ruszałam bo wolę z nią nie zaczynać.
To nie jest wiara, to jest po prostu sekta. Dzwoni telefon... tam jej mówią: zrób to i to... I ona tak robi...
Komuś łatwo doradzić... Typu: porozmawiaj z nią spokojnie... Żeby to się tylko dało... Oczywiście, że jej nie akceptuje... Po tym wszystkim co mi zrobiła... A ten tekst "Zachowanie jest raczej skutkiem wadliwej relacji, niż słuchania Radia Maryja" - jest tekstem roku. Zastanawiam się ile nad tym myślałes...

Wt lip 24, 2007 9:55

Może RM nie jest sektą same w sobie, bo nie można powiedzieć, żeby o. Rydzyk tworzył go z myślą o tym, aby ono było sektą. A więc nie jest to zaplanowane. Jednak jego słuchacze zachowują się tak, jakby należeli do sekty, a nieraz uważają o. Rudzyka za kogoś ważniejszego od Boga, przekazują pieniądze dla tego radia itd. itp.

Śr lip 25, 2007 15:39

Dawno takich głupot nie czytałem Arku. Ważniejszy od Boga :o :lol: Wierzysz w coś takiego?

marto475
Takie zachowania wskazują na chorobę psychiczną - myślę, że ten temat to nie jest miejsce na rozważanie takich problemów, ale gabinet specjalisty. Wiesz... ja słucham Radia Maryja od 1999 roku i jakoś nie dostaję choroby psychicznej. Kto dzwoni i mówi zrób "to i to" o.Rydzyk?

Śr lip 25, 2007 16:42

Nie każdy, kto pije alkohol , musi się uzależnić.
RM jest rodzajem nalogu dla wielu osób, głównie starszych kobiet. Obserwowałam to u co najmniej trzech osób( dwie osoby z rodziny i jedna sąsiadka). Wszystkie trzy były agresywne w stosunku do mnie, obrażały mnie nie przebierając w słowach, przekleństwa przeplatając ze "Zdrowaśkami". To chore.
Moja ciotka nawet kiedy gdzieś jechała, to brała ze sobą radio na baterie. Wszędzie i zawsze słuchała t y l k o tego radia. I tylko ci, których słyszała w tym radiu stanowili dla niej autorytet. Zwykła mawiać, że tylkow tym radiu można usłyszeć "prawdę", a nie widziała kompletnie, ile w niej było nienawiści.
Charakterystyczna dla wielu( nie mówię, ze wszystkich) suchaczy tego radia jest negatywny stosunek do Żydów. Żydzi zabili wszak Chrystusa! Są naszymi wrogami, stoją za spiskami( wraz z komunistami) godzącymi w kościół katolicki! Ileż ja razy to już słyszałam.
Kiedyś w pewnym mieście miano emitować film o księdzu homoseksualiście( nie pamiętam tytułu, film oglądałam: niezły). To, co sluchaczki RM pod tym kinem wyprawiały, nie da się opsiać( powiewała nad nimi flaga z logo RM, stąd wiem, kto zacz). Przekleństwa pod adresem wchodzących do kina, plucie, straszenie piekłem. Horror. A ile nienawisci!
To nie jest normalne.
Trudno mi uwierzyć w to, że RM nie ma wpływu na zachowanie tych ludzi i nie podsyca w nich takich zachowań.

Śr lip 25, 2007 18:49
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54  Następna strona