Autor |
Wiadomość |
Iwona19
|
 Re: Jechowi
Rodzin patologicznych jest dużo niestety i to niezależnie od religii.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Pt maja 18, 2012 21:30 |
|
|
|
 |
formek1
|
Iwona19 napisał(a): ] Ja ich obserwuje i mi aż trudno zrozumieć to, że oni potrafią w największą bzdurę uwierzyć.
Największe bzdury o SJ to właśnie tutaj można przeczytać.
Znam jedną rodzinę Świadków Jehowych i bardzo mi się nie podoba jak żyją Znam drugą rodzinę katolików i bardzo mi się nie podoba jak żyją. Ojciec bez pracy, dzień zaczyna od butelki taniego wina, matka gdzies sobie dorabia ale od alkoholu również nie stroni. Czasami jakies awantury się u nich odbywają, przerywane interwencją policji. Tylko tych dzieci żal. A na poważnie. Nie ma doskonałych bezgrzesznych ludzi . Niezależnie od religii w której są.
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
So maja 19, 2012 18:35 |
|
 |
Iwona19
|
Denerwuje mnie w zachowaniu niektórych z nich fakt, że próbują na siłę zmusić mnie czasem do zmiany moich własnych poglądów czy przekonań religijnych. Ale ja się nie dam.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
So maja 19, 2012 20:33 |
|
|
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Denerwuje mnie w zachowaniu niektórych z nich fakt, że próbują na siłę zmusić mnie czasem do zmiany moich własnych poglądów czy przekonań religijnych. Ale ja się nie dam. Nie powinnaś się denerwować.Jesteś pewna swego i już 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
N maja 20, 2012 14:36 |
|
 |
Iwona19
|
Kilka lat temu umarł mi dziadek. Babcia się przeprowadziła do nas, a jej mieszkanie zostało puste. Ojciec zadecydował by dać je komuś do wynajęcia. Zjawili się Jechowi.Mieszkanie wynajęli, a teraz próbują nam narzucić swoje poglądy religijne. Ja nie zamierzam swojej wiary zmieniać, czuję, że muszę bronić przed nimi swoją rodzinę.
|
N maja 20, 2012 15:43 |
|
|
|
 |
merkaba
|
a może ty im pomożesz powrócić na łono kościoła http://chomikuj.pl/SCORP1ON/!+FREE+FILM ... MY+ZA+FREE H. I A. SZCZEPAŃSCY, TADEUSZ KUNDA - PISMO ŚWIĘTE PRZECZY NAUCE ŚWIADKÓW JEHOWY ZENON MARZEC PIOTR ANDRYSZCZAK - WALKA NA WERSETY (WYDANIE Z 2003 ROKU) WŁODZIMIERZ BEDNARSKI - W OBRONIE WIARY (WERSJA - LIPIEC 2011 ROK
|
N maja 20, 2012 20:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jehowici są ślepi na wszelkie argumenty.Dla nich nie tylko KK ale wszelkie inne religie to "Babilon wielki". Tak mają mózgi wyprane
|
N maja 20, 2012 20:40 |
|
 |
Iwona19
|
Dziękuję za ten link. Przyda się. Nawet bardzo. Jeżeli kiedyś na siłę będą chcieli rozmawiać to można pewne argumenty, które przeczą ich błędnym poglądom podawać w takiej rozmowie. Dotychczas miałam jedną bardzo starą książkę, w której autor (ksiądz katolicki) porównywał wiarę katolicką i Świadków, a następnie wyciągał wnioski przeczące ich poglądom. Zaczynam teraz gromadzić wszelkie materiały by się móc obronić w razie konieczności.
Szczerze to wątpię by było tak łatwo ich nawrócić. Jedna pani z ich grona kiedyś była pobożną zakonnicą, ale zjawili się Świadkowie i nawet ją przekonali, niestety.
|
N maja 20, 2012 21:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem czy słyszeliście o molestowaniach seksualnych o ŚJ. Tyle że ich wybryki nie były tak nagłośnione jak skandale seksualne księzy katolickich
|
N maja 20, 2012 21:21 |
|
 |
Iwona19
|
Słyszałam o takim Świadku Jechowym, który robił włamania do domów i okradał ludzi bo mu się to podobało. Teraz siedzi w więzieniu.
|
N maja 20, 2012 21:24 |
|
 |
formek1
|
mykitos napisał(a): Nie wiem czy słyszeliście o molestowaniach seksualnych o ŚJ. Tyle że ich wybryki nie były tak nagłośnione jak skandale seksualne księzy katolickich ja słyszałem . kosmici widzieli to na księżycu. Co za dyskusja. Jaka merytoryczna. Ile w niej argumentów.
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
N maja 20, 2012 21:27 |
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Z @formkiem1 mi nie po drodze. Lecz w tym wątku przyznaję mu rację. Poziom ostatnich postów jest poniżej wszelkiego poziomu, argumenty rodem z magla lub ND, a @Iwona na swoje 19 lat przeżyła i doznała już tyle krzywd od ŚJ, że zapewne prokuratura ma roboty na kolejne 19 lat.
Nie mój cyrk, parafia i małpy ale postarajcie się bardziej, bo na razie wątek "Jechowi" (z błędem w obraźliwym tytule) kompromituje jedynie założyciela i nieJehowych dyskutantów. Howg.
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
N maja 20, 2012 22:09 |
|
 |
Iwona19
|
Otto_Katz napisał(a): Nie mój cyrk, parafia i małpy ale postarajcie się bardziej, bo na razie wątek "Jechowi" (z błędem w obraźliwym tytule) kompromituje jedynie założyciela i nieJehowych dyskutantów. Howg.
Właśnie, może bardziej się rozpiszmy na temat ich poglądów religijnych i wypiszmy również argumenty, które są przeciwstawne ich wierze.
|
Pn maja 21, 2012 7:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iwona19 czy zdajesz sobie sprawę z tego, że równie łatwo wyciągnąć argumenty przeciwko wierze katolickiej???
Możesz sobie poczytać ten wątek od początku, to znajdziesz argumenty takie jakich szukasz. Takie stanowisko jak Ty prezentują ateiści w stosunku do religii katolickiej (i nie tylko). Rozumiem, że czujesz ogromną satysfakcję, gdy co rusz ateiści wykazują sprzeczności wiary katolickiej? Może dzięki temu przejrzysz i porzucisz katolicyzm, który ma tyle sprzeczności? A wiesz, że równie dobrze to, że ktoś się nawraca na katolicyzm jest dla innych tym samym, co dla Ciebie dołączenie do grona Świadków Jehowy? Jaki jest Twój cel?
|
Pn maja 21, 2012 9:17 |
|
 |
Iwona19
|
Nie sprawia mi to żadnej satysfakcji, a wiary swojej nigdy nie porzucę
|
Pn maja 21, 2012 12:12 |
|
|
|