|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Apel o konstytucyjną ochronę życia
Autor |
Wiadomość |
Black-White Sheep
|
 Apel o konstytucyjną ochronę życia
www.pro-life.pl/apel
Jeśli i Ty zgadzasz się z treścią apelu, podpisz go i zachęć do tego innych!!
_________________ "Wszystko mogę w Tym, Który mnie umacnia."
|
N mar 18, 2007 15:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Absolutnie nie zgadzam się z akcją, która doprowadzi do udostępnienia aborcji na życzenie, o czym pisałem tu: http://blog.wiara.pl/ptrqwerty/2007/03/15/dieu-le-veut/ Wasze działania stanowią poważne zagrożenie dla fundamentalnych interesów kościoła katolickiego w Polsce. Polecam też lekturę tego: http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=11294
Stefan Niesiołowski napisał(a): Ruszanie w tej chwili sprawy aborcji może doprowadzić tylko do przepisów proaborcyjnych. Podnoszenie dziś kwestii aborcji czy zmiany tej kwestii w Konstytucji, bez względu na to jakie się ma intencje – bo ja nie neguję dobrych intencji Marka Jurka, chociaż już nie Giertycha i tego jego małego od teorii ewolucji, co sprawia wrażenie jakby wziął się z jakichś wykopalisk - może doprowadzić tylko do aborcji na żądanie. Zburzenie istniejącego kompromisu doprowadzi do przechylenia się wahadła społecznego w drugą stronę, a w demokracji nie da się utrzymywać stanu prawnego, którego większa część społeczeństwa nie akceptuje. Kompromis aborcyjny udało wywalczyć się niemal cudem, ja nad tym ciężko pracowałem i ci durnie, którzy w tej chwili go niszczą będą mieli tak jak Herod krew dzieci nienarodzonych na rękach.
|
N mar 18, 2007 15:55 |
|
 |
Black-White Sheep
|
Dlaczego tak myślisz? Jeśli udałoby się wprowadzić ten zapis do konstytucji, to żeby go zmienić znó potrzeba by 2/3 głosów, a wprowadzenie jakiejś innej ustawy aborcyjnej będzie wtedy sprzeczne z konstytucją i tym samym niemożliwe.
_________________ "Wszystko mogę w Tym, Który mnie umacnia."
|
N mar 18, 2007 20:27 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|