|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
profos
|
 Do Kierowców!!!!
Pamiętajcie, że od dziś jeździmy całą dobę na światłach!!
Nie zapomnijcie się, bo będziecie musieli wykupić karne punkty od panów w niebieskich mundurkach 
|
Wt kwi 17, 2007 7:20 |
|
|
|
 |
angua
|
No, jak ktoś już założył taki temat, to zapytam, bo mi to nie daje spokoju. Czy rowerzystów też to obowiązuje? Pewnie tak, ale szczerze wolałabym nie... 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Wt kwi 17, 2007 7:28 |
|
 |
profos
|
A wiesz, że nie jestem pewien.
Dla rowerzystów miałbym jednak inna propozycję, bo ta lampka mało daje.
Powinno się uchwalić by rowerzysta korzystający z drogi publicznej był ubrany w koszulkę odblaskową.
To nie za karę, ale naprawdę czasami jesteście bardzo słabo widoczni i o tragedię nietrudno
|
Wt kwi 17, 2007 7:43 |
|
|
|
 |
angua
|
Nie no, litości! W kolorach odblaskowych mi nie do twarzy  :P:P:D:D:D
Tak na serio, to oczywiście zdaję sobie sprawę, że problem istnieje - choć nie sądzę, aby ktoś myślał nad jego rozwiązaniem. A temat tych świateł mnie naprawdę interesuje, więc jeśli ktoś coś wie, to niech pisze 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Wt kwi 17, 2007 7:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak komuś nie do twarzy to widywałem u ludzi różne takie opaseczki odblaskowe. Nawet dwufunkcyjne, bo jednocześnie spinające nogawki od spodni. Myślę, że człowiek nawet na czarno ubrany, ale upstrzony na wszystkich kończynach takowymi opaskami jest w miarę widoczny.
|
Wt kwi 17, 2007 8:56 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Heh... Pozwólcie że dam upust pesymizmowi - ale jak ktoś ma 2 promile, to nawet jak będzie chciał ominąć takiego rowerzystę obwieszonego odblaskowymi gadżetami, to pewnie go trafi... bo będzie widział kilku rowerzystów :/
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt kwi 17, 2007 12:23 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Rowerzyści jak i motorowerzyści zawsze cały rok musieli jeździć na światłach. Na pewno kiedyś było tak, że jak rower nie był wyposażony w oświetlenie to można na nim było jeździć póki było jasno, ale jeśli miał oświetlenie to musiał pomykać na światełku. A teraz to już nie wiem jak jest 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Wt kwi 17, 2007 17:15 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Teraz jest tak, że rowerzystów obowiązują włączone światła na szczęście tylko po zmroku. Słyszałam w Teleexpresie 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Wt kwi 17, 2007 17:36 |
|
 |
profos
|
Cytuj: Nie no, litości! W kolorach odblaskowych mi nie do twarzy
Nie chciałbym być promotorem angielskiego humoru
Zapytam jednak. W czym jest rowerzyście bardziej do twarzy. W odblaskowych koszulkach, czy jesionowych garniturkach? 
|
Wt kwi 17, 2007 17:54 |
|
 |
Kamyk
|
Ja tam nie zamierzam jeździć na zapalonych światłach w rowerze. Powód? Bo te lampki niewiele za dnai dają, w świetle słonecznym ich światło jest praktycznie niewidoczne
W nocy to oczywiście tak, to inna dyskusja, ale w dzień uważam to za bezcelowe
Tym bardziej że nakaz obowiązuje chyba "światła mijania" - rowery chyba takowych nie posiadają 
|
Wt kwi 17, 2007 22:14 |
|
 |
angua
|
rozalka napisał(a): Teraz jest tak, że rowerzystów obowiązują włączone światła na szczęście tylko po zmroku. Słyszałam w Teleexpresie   Dzięki!  profos napisał(a): Nie chciałbym być promotorem angielskiego humoru  Zapytam jednak. W czym jest rowerzyście bardziej do twarzy. W odblaskowych koszulkach, czy jesionowych garniturkach? 
A, to zależy od karnacji
A z Kamykiem się zgadzam. Tyle że nie chciałabym zarobić pięciusetzłotowego mandatu... Bo to, że taka lampka w dzień nic nie zmienia, to jedno, a to, że ktoś mógł wpaść na pomysł, aby kazać z nią jeździć, to drugie 
|
Wt kwi 17, 2007 22:30 |
|
 |
profos
|
Hahahahahahahahahhahaha
Cytuj: A, to zależy od karnacji Język
I to ja nie chciałem promować "angielskiego humoru". Nie no rozwaliłaś mnie  10/10 
|
Śr kwi 18, 2007 18:37 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
|