|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Jubileusz 20-lecia kapłaństwa Księdza_na_czacie2
Autor |
Wiadomość |
awe
|
 Jubileusz 20-lecia kapłaństwa Księdza_na_czacie2
Dwadzieścia lat temu 10 czerwca 1984 r z jednego z najstarszych w Polsce Wyzszego Seminarium Duchownego we Włocławku w Katedrze Włocławskiej szesnastu diakonów przyjęło święcenia kapłańskie. Pośród nowo ustanowionych kapłanów był nasz ksiądz_na_czacie2.
 Dziekując dobremu Bogu za dwadzieścia lat kapłaństwa i posługi wśród wiernych diecezji włocławskiej a również za ponad 2 lata wirtualnej posługi duszpasterskiej jako ksiądz_na czacie2, otoczmy w tych dniach szczególnym Darem modlitwy naszego drogiego księdz_na_czacie2 dziękujac Bogu za to,
że nie szczędząc sił i czasu ewangelizuje w necie,
że stara się godnie zastępować zmarłego Księdza założyciela czatu Wiara,
że jest z nami choć tylko wirtualnie, ale zawsze dzieli z nami się swoją wiarą i doświadczaniem miłości i bliskości dobrego Boga.
awe
_________________ .. Szatan w ciemnościach łowi. Jest to nocne zwierzę. Kryj się przed nim w światło, tam cię nie dostrzeże. A. Mickiewicz
|
Wt cze 01, 2004 10:45 |
|
|
|
 |
awe
|
 życzenia dla Jubilata
Czcigodny i Drogi Księże_na_czacie2 !
Przed ponad dwudziestu laty usłyszałeś w swoim sercu słowa Chrystusa „Pójdź za mną „ Twoje marzenia i głos serca spełniły się, i już dwadzieścia lat doświadczasz wspaniałej i trudnej wędrówki z Jezusem. Na kolejne lata kapłaństwa Chrystusowego, życzę Tobie Księże_na_czacie2, abyś uwrażliwiony na słowa Jezusa zawsze radośnie trwał przy Nim i świadczył o Chrystusie tam, gdzie będziesz posłany, a wierny do końca przyrzeczeniom kapłańskim, siebie i powierzonych ludzi prowadził do źródeł miłosierdzia Bożego. Życzę, abyś był zawsze wolnym człowiekiem dostrzegającym innych, aby w Twojej bliskości ludzie czuli się szanowani i umacniani w swojej godności. Życzę, abyś za przykładem świętych męczenników polskich, św.Andrzeja Boboli i św. Maksymiliana M.Kolbego umiał z wiarą ponosić ofiary i trudy życia, radośnie oddawać siebie bliźnim, a przez to wzrastać w Chrystusowej miłości. Życzę aby portal internetowy „Wiara” i ewangelizacja wirtualna stała się dla Ciebie księze_na_czacie2 źródłem radości i doświadczania działania Boga . Na dalszą trudną drogę kapłańskiego życia z serca Tobie, księże_na_czacie2 błogosławię i zapewniam o modlitewniej pamięci.
Serdecznie pozdrawiam  awe
_________________ .. Szatan w ciemnościach łowi. Jest to nocne zwierzę. Kryj się przed nim w światło, tam cię nie dostrzeże. A. Mickiewicz
|
Wt cze 01, 2004 10:54 |
|
 |
jo_tka
|
Błogosławieństwa Bożego, siły, odwagi i cierpliwości
Pozdrawiam
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Cz cze 10, 2004 8:58 |
|
|
|
 |
_dzika_
|
"Tobie Panie zaufałem, nie zawstydzę się na wieki..."
Księże Włodku, życzę przede wszystkim nieustannego kroczenia drogą do świętości
Szczęść Boże!
|
Cz cze 10, 2004 9:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szanowny KS 2 !
Ja z tej okazji życzę Ci
Wielu łask Bożych oraz następnych wielu lat równie owocnej jak do tej pory pracy duszpasterskiej.
Szczęść Boże !
|
Cz cze 10, 2004 11:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kochany nasz Jubilacie!
Wielu Łask Bozych!!!!!!!
Wszelkiej pomyslnosci.......po prostu badz soba....a wszystko bedzie OK
Pozdrowka
P.S.
Hmmmm.......nastepny jubileusz....to moze juz na fioletowo 
|
Cz cze 10, 2004 11:16 |
|
 |
saxon
|
Włodku
ja również dołączam się do wszystkich wyżeń składanych życzeń 
|
Cz cze 10, 2004 11:51 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Celniku  wszystkiego najlepeszego, wiele lask Bozych, niom i oczywiscie anielskiej cierpliwosci do virtualnych obowiazkow  oraz
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Cz cze 10, 2004 12:26 |
|
 |
joris
|
"Łaska Pana Naszego Jego miłości i dobroć niech będą światłem Księdza drogi" Nio to ja też  dołączam się do życzeń! Pasterzu z nr 2 Niech Pan prowadzi i aniołek czuwa każdego dnia  PAX <><
|
Cz cze 10, 2004 12:29 |
|
 |
Lars_P
|
Maryjo, Matko Chrystusa, Matko kapłanów i Królowo Apostołów, przychodzimy dzisiaj do Ciebie, by zawierzyć Tobie kapłaństwo naszych synow i braci, przyjaciół i tych, z którymi dzięki ich pracy łącza nas więzy serdeczne. Dziękujemy przez Ciebie, Matko, dobremu Bogu - za ich posługę, - za przepowiadanie Dobrej Nowiny, - za codzienny cud miłości na ołtarzach świata, - za pośrednictwo w dziele pojednania i przebaczenia, - za obecność w chwilach cierpienia i przejścia z tego świata do domu Ojca, - za ich modlitwę i wiarę, - za pielgrzymowanie wersetami brewiarzy w stronę ludzkich spraw... Matko kapłanów, nasza Matko, Tobie zawierzamy każdego z nich – A w dniu dzisiejszym szczególnie Księdza Włodka w XX rocznicę kapłaństwa Niech trwa i trwają w jedności z Chrystusem. Amen.
Księże Włodku w dniu Twojego święta, XX rocznicy kapłaństwa życzę, by Twoja posługa – sprawiała Ci radość i budziła głęboką wdzięczność za dar, którzy otrzymali nieliczni by tak „wielu” poznało Dobrą Nowinę. Niech każdy człowiek spotkany – posłany do Ciebie ujrzy Tego, któremu dzięki Tobie Książe poznajemy.
Papież powiedział, że świat bardziej wierzy świadkom niż nauczycielom, chyba, że nauczyciel jest świadkiem – takiego Ciebie Książe poznałem i szczerze z serdecznością zapewniam o swojej modlitwie.
Szczęść Boże
_________________ Bóg zna Twoją przeszłość, ofiaruj mu teraźniejszość a On zatroszczy się o twoją przyszłość.
|
Cz cze 10, 2004 12:49 |
|
 |
celnik
Moderator
|
Dziękuję wszystkim, którzy pamiętali o mnie w modlitwie i wyrazili swoją życzliwość przy okazji wczorajszej rocznicy święceń.
_________________ "Spójrzcie na Pana, a rozpromienicie się radością. Oblicza wasze nie zapłoną wstydem. Oto biedak zawołał i Pan go usłyszał. I uwolnił od wszelkiego ucisku." /Ps 34/
|
Pt cze 11, 2004 16:22 |
|
 |
kefas_piotr
|
dwadzieścia lat, jak jeden dzień
życie kapłańskie jak spełniony sen
powołanie do miłości
życia w Duchu radości
nauczania
takie jest życie Kapłana