|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
nieśmiało chcę prosić was o wypełnienie ankiety ;)
Autor |
Wiadomość |
agapotrykus
|
 nieśmiało chcę prosić was o wypełnienie ankiety ;)
Wiem że pewnie zanudzano was już tysiącami takich ankiet ;P ale ta zajmie wam tylko 5-10 minut:) Badanie to nie ma na celu oceny bądź ukazywania wyższości jednej religii nad inna, a jedynie zbadanie opinii i postawy ankietowanych. W ankiecie nie ma odpowiedzi dobrych i złych a ich udzielanie jest całkowicie anonimowe  Będę bardzo wdzięczna za szczere wypełnienie ankiety:) Jestem otwarta na wszelkie komentarze, sugestie oraz krytykę serdecznie dziękuje
link do ankiety: http://www.ebadania.pl/4a59639f3c3f2047
|
Śr maja 07, 2008 18:57 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
Uwielbiam te ankiety - ni przypiął ni przyłatał :/ Homoseksualizm nie jest religią/wyznaniem religijnym, a konstrukcja tej ankiety na to wskazuje Ech... to nie dla mnie :]
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Śr maja 07, 2008 20:55 |
|
 |
agapotrykus
|
a w którym miejscu na to wskazuje ? :>
|
Śr maja 07, 2008 21:40 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
Najpierw zadajesz serie pytań czy przeszkadzałby mi homoseksualista a potem zadajesz tę samą serie pytań podstawiając chrześcijanina, muzułmanina i jeszcze kogoś - żyda? Jak się pyta porównawczo to powinno się pytać o tę samą materię - zawód/wyznanie/orientacje seksualną - a tutaj masz ci los nagle wyskakuje homoseksualista wśród różnych wyznań.
A i zastrzeżenie do pytania o "wyznawanie i praktykowanie" jak pokazuje to forum jedno i drugie nie idą koniecznie w parze, a po wtóre co z tymi co nie podpisują się pod żadną z religii?
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Śr maja 07, 2008 21:56 |
|
 |
bejot
|
witaj
dwa zastrzezenia:
1. pytanie: czy kobiety powinny miec takie same prawa jak mezczyzni?
w moim odczuciu jest niepelne.. bo prawa do czego?
2. pod koniec, przy wyborze wyznania (ankietowanego) brakuje opcji "inne" vel "zadne z powyzszych"
(chyba ze czegos sie nie doczytalam, i gdzies na poczatku bylo, ze ateistom, agnostykom itd. - dziekujemy (przyznaje uczciwie, ze rzadko czytam wstepy do ankiet, bo drazni mnie ten jezyk))
Pozdrawiam 
_________________ Jeśli chcesz zrozumieć drugiego człowieka..
nie słuchaj tego co mówi..
wsłuchuj się raczej w to, co przemilcza..
Khalil Gibran
|
Śr maja 07, 2008 22:02 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Ot, ankieta  Ankiety lubują się w nieprecyzyjnych pytaniach, do których człowiek ma ochotę co chwilę pytać "a co to znaczy?"
A poważnie - przeszkadza mi pytanie o synową/ zięcia w kontekście akceptacji innych. To pytanie zakłada, że "dopuszczam"/"nie dopuszczam" obcych w rodzinie, abstrahując zupełnie od znaczenia, jakie ta decyzja potencjalnie ma dla wiary moich hipotetycznych dzieci i wnuków.
Pytanie może dobre przy badaniu stosunku do mniejszości etnicznych, ale czy religijnych, mam wątpliwości...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Cz maja 08, 2008 6:59 |
|
 |
agapotrykus
|
badam tylko tych którzy wyznają i praktykują jednocześnie, we wstępie napisałam ze badanie dotyczy TYLKO 4 religii: buddyzmu chrześcijaństwa judaizmu i islamu.
|
Cz maja 08, 2008 14:48 |
|
 |
cau_kownik
|
agapotrykus napisał(a): badam tylko tych którzy wyznają i praktykują jednocześnie, we wstępie napisałam ze badanie dotyczy TYLKO 4 religii: buddyzmu chrześcijaństwa judaizmu i islamu.
A guzik prawda. 'Badasz' niewiadomo kogo, niewiadomo skad, ktory odpowiada na nieprecyzyjne pytania wedlug wlasnego widzimisie.
Zakladanie, ze ankietowany, zasloniety panoramicznym LCD, odpowie prawde, jest najdelikatniej mowiac naiwne.
Plus za wybor narzedzia, minus za ostentacyjne lenistwo.
Powiedz, nad pytaniami myslalas wlasnie tyle? 15min?
_________________ ---
teh podpiss
|
Cz maja 08, 2008 21:51 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|