|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Pilne wezwanie do modlitewnego szturmu
Autor |
Wiadomość |
snajper_73
|
 Pilne wezwanie do modlitewnego szturmu
Pewien kapłan prosi pilnie o włączenie się do modlitwy w intencjach znanych Niepokalanemu Sercu Maryi! O stałą modlitwę prosi w dniach od 14 września do 13 października. Ważne aby, kiedykolwiek w tym okresie, ten kto włączy się do tej modlitwy, trwał do 13 października.
Przyłączając się go tego modlitewnego szturmu:
- odmawiaj w wyżej wymienionej intencji codziennie 1 Dziesiątek Różańca (Tajemnica Zwiastowania lub inne) dodając na końcu modlitwę – „O Maryjo bez grzechu poczęta, módl się za nami, którzy się do Ciebie uciekamy, i za wszystkimi, którzy się do Ciebie nie uciekają, a zwłaszcza za nieprzyjaciółmi Kościoła Świętego i poleconymi Tobie.”
- dodawaj wezwanie do Twojego świętego patrona, twojego Anioła Stróża i św. Michała Archanioła.
Dodatkowo można przyjąć następujące codzienne praktyki pobożne:
1. Koronka do Bożego Miłosierdzia.
2. Anioł Pański.
3. Msza Święta z Komunią Świętą.
4. Uczynek miłosierdzia względem bliźniego.
5. Post.
6. Ofiarowanie swoich kłopotów i cierpienia.
7. Rozważanie słów „Magnificat” („Uwielbia dusza moja Pana”)
Kapłan, który prosi o włączenie się do tego modlitewnego szturmu, w czasie sprawowanej przez niego codziennej Mszy Świętej wspomina i obejmuje wszystkich podejmujących to modlitewne wsparcie Najświętszą Ofiarą. Obejmuje też swoim kapłańskim błogosławieństwem w Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego wszystkie te osoby podczas błogosławieństwa na koniec każdej Mszy Świętej. Łączy się ze wszystkimi tymi modlitwami o godz. 12.00, 15.00 i 21.00.
Przyłącz się teraz do tej modlitwy i zachęć Twoich bliskich i znajomych! Wyślij innym tę prośbę!
|
Pn wrz 14, 2009 22:57 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
Jak prosi i nie może zdradzić intencji to powinien choć sam się ujawnić, bo prośba "pewien kapłan, prosi w pewnej intencji ale takiej intencji że jak będziesz się modlił do Jezusa to należy mówić: 'Twoja matka wie idź z nią pogadaj' jest dla mnie zbyt skomplikowane tym bardziej aby aktywnie przez cały miesiąc się w to włączyć 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Wt wrz 15, 2009 10:26 |
|
 |
Awa
|
to brzmi jak o zgrozo ,,jakis łancuszek"?
|
Wt wrz 15, 2009 14:56 |
|
|
|
 |
snajper_73
|
 Mój Boże, jaki łańcuszek...
Mój Boże, jaki łańcuszek. Czy niektórym już rozum odebrało. Czy zwyczajnie nie można prosić o pomoc modlitewną? Czy wreszcie kapłan nie może zwrócić się z prośbą o wsparcie modlitewne? Co w tym złego, że ktoś będzie odmawiał codziennie Różaniec w intencjach, które są miłe Niepokalnemu Sercu Maryi?
|
Wt wrz 15, 2009 15:34 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|