|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Bardzooooo proszę o wejście na ten temat!
Autor |
Wiadomość |
kejlogen
|
 Bardzooooo proszę o wejście na ten temat!
Witam Was. Napisze w skrócie. Biorę udział w konkursie i dzisiaj o 24.00 jest rozstrzygnięcie konkursu. Mam 2 miejsce i bardzo mi zależy na wygranej gdyż moge wygrac aparat. brakuje mi parę dziesiąt głosów. jeżeli ktoś ma mozliwość niech wejdzie i da: głosój. http://megafoni.pl/fb/contest/419/?view=photo&id=5848Bóg zapłać!  †
|
Pt gru 09, 2011 17:31 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Bardzooooo proszę o wejście na ten temat!
kejlogen napisał(a): Mam 2 miejsce i bardzo mi zależy na wygranej gdyż moge wygrac aparat. Skoro jesteś drugi, a żeby mieć aparat, musisz być pierwszy, to gdy będziesz pierwszy, to wtedy tamten, co teraz jest pierwszy, będzie drugi i nie dostanie aparatu. Czy zastanawiałeś się nad tym, że on go może bardziej potrzebować niż ty? Bracie, nie podążaj za marnościami - twoją szczodrość Bóg sowicie wynagrodzi! A On podniósł oczy na swoich uczniów i mówił: Błogosławieni jesteście wy, ubodzy, albowiem do was należy królestwo Boże. (...) czyńcie dobrze i pożyczajcie, niczego się za to nie spodziewając. A wasza nagroda będzie wielka, i będziecie synami Najwyższego; (...)(Łukasza 6:20, 25) niech czynią dobrze, bogacą się w dobre czyny, niech będą hojni, uspołecznieni, odkładając do skarbca dla siebie samych dobrą podstawę na przyszłość, aby osiągnęli prawdziwe życie(1 Tymoteusza 6:18-19) Tak bowiem jest: kto skąpo sieje, ten skąpo i zbiera, kto zaś hojnie sieje, ten hojnie też zbierać będzie.(2 Koryntian 9:6) (...) trzeba wspierać słabych i pamiętać o słowach Pana Jezusa, który powiedział: Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu.(Dzieje 20:35) Tak ostatni będą pierwszymi, a pierwsi ostatnimi.(Mateusza 20:16)
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt gru 09, 2011 18:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): (...) trzeba wspierać słabych i pamiętać o słowach Pana Jezusa, który powiedział: Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu. (Dzieje 20:35)
Tak ostatni będą pierwszymi, a pierwsi ostatnimi. (Mateusza 20:16) Usilnie starajmy się być ostatnimi. Tak mi się nasunęło - czy w dyskusji również to obowiązuje? Nasz brat może potrzebować przewodzenia w dyskusji bardziej, niż my, bo np ma zaniżoną samoocenę i może trzeba pomóc mu w podbudowaniu ego...
|
Pt gru 09, 2011 18:31 |
|
|
|
 |
merkaba
|
nie kazdy ma konta na facezboku
|
Pt gru 09, 2011 21:43 |
|
 |
Advokatka
|
Ojejku, Elbrus, Mariel, mówicie, jakbyście nigdy nie brali udziału w żadnym konkursie i nie chcieli niczego wygrać. W takim razie nie byłoby sensu organizowania żadnych zawodów czy olimpiady ('pobiegnę wolniej, bo może u niego na półce puchar będzie wyglądał ładniej'). Nie musicie przecież głosować, jeśli nie chcecie 
|
Pt gru 09, 2011 22:27 |
|
|
|
 |
WIST
|
Kliknąć można, tylko pytanie jaki sens mają tego typu konkursy, skoro to bardziej kwestia zmobilizowania znajomych, mniejsza o to czy realna wartość tego co tam jest oceniane jest duża czy mała.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So gru 10, 2011 0:57 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|