Nie zgadzam się na usunięcie krzyża z Sejmu!-Podpisz protest
Autor |
Wiadomość |
Kris65
|
 Re: Nie zgadzam się na usunięcie krzyża z Sejmu!-Podpisz pro
Jak zwykle-od przesady do przesady 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pn sty 02, 2012 0:44 |
|
|
|
 |
Vacarius
|
Cyrkiem i przesadą jest już jeden symbol jednej religii. Dowieszanie symboli innych religii tylko dobitnie pokazałby wszystkim jak głupie jest wieszanie symboli religijnych w sejmie. Ale może wtedy nawet katolicy by zrozumieli ze wieszanie krzyży w sejmie to głupota. Taka sama jak wieszanie w sejmie gwiazdy Dawida czy półksiężyca. Symbole religijne wieszajcie sobie w swoich świątyniach. Bo chyba po to są te świątynie? A jeśli cały kraj jest świątynią i domem waszego Boga to po co tyle kasy wydawać na budowę kościołów? Zburzcie kościoły i niech wasz Bóg sobie mieszka w sejmie.
|
Pn sty 02, 2012 4:47 |
|
 |
mumia
|
Szakal napisał(a): W tym pytaniu pobrzmiewa relatywizm religijny, jakoby wszystkie religie były jednakowo prawdziwe, a ich symbole różniły się tylko formą graficzną i nie reprezentowały głębszych treści.
No właśnie, nie powinno się wieszać obok siebie symboli wszystkich religii bowiem oprócz jednej reszta to zdecydowanie kłamstwa. Dlatego w sejmie powinno być miejsce tylko na symbol Hinduizmu, jako tej religii, która głosi Prawdę. Wieszanie obok krzyża czy innym symboli to profanacja . Ktoś zaraz powie, że jesteśmy w Polsce, że Hinduizm to religia nam obca. Ale czy to moja wina, że wiekszość Polaków wierzy w kłamstwo?
|
Pn sty 02, 2012 13:34 |
|
|
|
 |
vulkan
|
mumia napisał(a): Szakal napisał(a): W tym pytaniu pobrzmiewa relatywizm religijny, jakoby wszystkie religie były jednakowo prawdziwe, a ich symbole różniły się tylko formą graficzną i nie reprezentowały głębszych treści.
No właśnie, nie powinno się wieszać obok siebie symboli wszystkich religii bowiem oprócz jednej reszta to zdecydowanie kłamstwa. Dlatego w sejmie powinno być miejsce tylko na symbol Hinduizmu, jako tej religii, która głosi Prawdę. Wieszanie obok krzyża czy innym symboli to profanacja . Ktoś zaraz powie, że jesteśmy w Polsce, że Hinduizm to religia nam obca. Ale czy to moja wina, że wiekszość Polaków wierzy w kłamstwo? A dlaczego ma wisieć symbol katolicyzmu jako religii która głosi prawde. 
|
Pn sty 02, 2012 15:49 |
|
 |
Szakal
|
Bracia, albo wierzymy w to że Jezus Chrystus umarł za nas na krzyżu by nas obmyć swoją Krwią za nasze winy, albo wierzymy w mamonę ze złota. Smuci mnie że nawet na takim forum jak to są osoby które mimo iż mówią że są chrześcijanami to dają miejsce Szatanowi zezwalając na symbole innej religii w naszej kulturze. Na początku chrześcijanie myśleli że Jezus umarł tylko za izraelitów lecz św. Paweł Apostoł sprostował to sformułowanie pisząc że umarł on za każdego człowieka na Ziemi. Z tego powodu tym bardziej należy umieszczać z godnością symbol naszego odkupienia.
Pn sty 02, 2012 15:59 |
|
|
|
 |
mumia
|
vulkan napisał(a): A dlaczego ma wisieć symbol katolicyzmu jako religii która głosi prawde.  Pisałem o Hinduiźmie jako religii głoszącej Prawdę, nie katolicyżmie. Katolicyzm, chrześcijaństwo - to kłamstwa. A dlaczego ma wisieć? Bo Prawda nas wyzwoli! Szakal napisał(a): Bracia, albo wierzymy w to że Jezus Chrystus umarł za nas na krzyżu by nas obmyć swoją Krwią za nasze winy, albo wierzymy w mamonę ze złota. Nie wierzymy zarówno w mamonę ze złota ani w to, że Jezus umarł za nas na krzyżu. A wieszanie krzyża obok symbolu Hinduizmu czyli jedynej przwdziwej religii jest, jak juz pisałem niestosowne.
|
Pn sty 02, 2012 16:12 |
|
 |
vulkan
|
mumia Jesteś Hinduistą?
A przepraszam niedopatrzenie.
|
Pn sty 02, 2012 16:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeśli chodzi o mnie to mi tam nie przeszkadza to że krzyż wisi sobie w sejmie. Szkopuł w tym że został powieszony nielegalnie. Zatem aby wisiał prawomocnie powinien zostać zalegalizowany. Powinna się w sejmie odbyć dyskuzja zwolenników i przeciwników krzyża w sejmie, następnie powinno odbyć sie głosowanie czy krzyż ma wisieć czy nie. Z arytmetyki sejmowej wynika że krzyż by wisiał. Gdyby wiekszośc tak zadecydowała uszanowałbym to. Po tym głosowaniu powinna odbyć się uroczystość powieszenia krzyża na sali sejmowej. Marszałek sejmu powinna wtedy powiesić go ,a prymas poswięcić ten krzyż. I sprawa byłaby załatwiona
|
Śr sty 04, 2012 16:01 |
|
|
|