Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 14:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Rekolekcje Faustinum 
Autor Wiadomość
Post Rekolekcje Faustinum
Stowarzyszenie Apostołów Bożego Miłosierdzia Faustinum zaprasza członków i wszystkich chętnych na rekolekcje:

Biblijne oblicza miłosierdzia- rek. I stopnia, ks. Adam Jabłoński, 19-22.7
Bogaci w miłosierdzie- rek. III stopnia, ks. prof. Edward Szymanek Tchr, 2-5.8,
Włączeni w misję miłosierdzia- rek. IV stopnia, ks. prof. Henryk Wejman, 26-29.7,
Przypatrzcie się bracia, powołaniu waszemu- rek. po IV stopniu, ks. prof. Edward Szymanek Tchr, 22-24.6

Rekolekcje I,II i IV stopnia odbywają się w Derdach koło Warszawy:
Dom Rekolekcyjny Miłosierdzie w Derdach koło Warszawy
tel. (022) 757 77 40 ; e-mail: milosierdzie-derdy@faustyna.pl

Rekolekcje po IV stopniu:
Dom Formacyjny p.w. św. Józefa w Gdańsku-Świbnie
(058) 308 07 67; e-mail: orlinki@wyspa.pl

N kwi 15, 2007 22:25

Post Faustinum
Witam, bardzo zależy mi na kontakcie z członkami "Faustinum". Jestem wolontariuszem, ale chcę przeżywać formację I roku, mam problemy z niektorymi pozycjami książkowymi, ktorych nigdzie nie mogę zdobyć. Może ktoś mógłby mi pomóc

Pt gru 21, 2007 20:11
- Wszystkie książki można zamówić w sekretariacie Faustinum- doliczając koszty wysyłki.
Napisz do sekretariatu, a Siostry podzadzą Ci cenę.
Albo, jeśli wolisz, możesz przyjechać do Krakowa- tam kupisz wszystkie :)

Pt gru 21, 2007 23:01

Post faustinum
Dziękuję za szybką odpowiedź. Niestety pozycja "Wszystko dla ciebie stworzyłem" i "Miłosierdzie Boga w dziełach Jego" tom I jest nie do zdobycia.
Większość lektur kupiłam w Krakowie u Sióstr, ale te nakłady są wyczerpane i nie bardzo wiem co zrobić, przeszukałam też księgarnie internetowe i też nie mają. A może mogłabym Cię prosić o pożyczenie lub ksero - chociaż ta książka ks.M.Sopoćki to pewnie grubsza.
Ania

So gru 22, 2007 10:35
Pierwszą z tych pozycji w ogóle trudno nazwać książką - to broszurka typu obrazki - cytaty - tutaj mamy teksty zaczernięte z Dzienniczka, a zatem wystarczy Ci Dzienniczek.

Co do dzieł ks. Sopoćki- pierwszy raz słyszę, żeby to było lekturą :) Skąd taka informacja ? - Za moich czasów nie było. Fragmenty - jako PROPOZYCJE tekstów do czytania się pojawiają - i to tomu I, II i III - natomiast cała książką lekturą nie była.

Od razu powiem, że żadnej z tych pozycji nie posiadam - a wszystkie potrzebne książki kupowałam ze spisem pozycji otrzymanym od Sióstr i ołówkiem w ręku :) Właściwie potrzebne były 2: Miłosierdzie Boże na nowo odkrywane i Duchowość świętej siostry Faustyny.
- Resztę materialów otrzymywałam pocztą na ksero , a do tych 2 książek były podane tylko strony :)

Jeśli bardzo Ci zależy, szukaj w antykwariatach, na Allegro ... regularnie. Może się kiedyś pojawi :)

P.S. Można też szukać fragmentów w necie
http://www.faustyna.eu/zgrom_pl3.htm

So gru 22, 2007 11:05

Post faustinum
Dziękuję jeszcze raz.te brakujące pozycje mam zaznaczone do rozważenia w "praktyce ćwiczenia duchowego" na bieżący miesiąc.Mam "Dzienniczek", ale nie wiem które fragmenty są wpisane w tą broszurkę, o ktorej piszesz, a może jak ich nie jest dużo mogłabym prosić o podanie numerów, które sobie w dzienniczku znajdę.
Dziękuję też za zamieszczone adresy do Sióstr w Derdach, mam nadzieję że w tym roku też będą rekolekcje, chciałabym z nich skorzystać.
Na nadchodzące Świeta życzę wielu łask Miłosiernrgo Pana i niesłabnącej nadziei
Ania

So gru 22, 2007 13:11

Witam ponownie. Jestem bardzo szczęśliwa z powodu poznania i przeżycia formacji 1 roku. Bardzo mnie ta nauka ubogaciła i zmieniła, mam silne postanowienie trwania dalej. Czy może ukończyłeś (-aś) już formację, bardzo ciekawa jestem jak wygląda egzamin końcowy i czy po nim w dalszym ciągu utrzymywany jest kontakt ze Stowarzyszeniem?

So lut 07, 2009 21:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]