|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Laevateinn
|
 Szatan w literaturze
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam ogromną prośbę do wszystkich braci i sióstr na tym forum, o pomoc. Potrzebuje utworów literackich z szatanem jako postać znaczącą oraz jak najdokładniejsze dzieje kościoła począwszy od 300 r.n.e.
Dziękuję za ewentualne zainteresowanie się tematem i pomoc.
|
N wrz 13, 2009 9:10 |
|
|
|
 |
Rojza Genendel
|
Biblioteka+ google oczywiście.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
N wrz 13, 2009 10:35 |
|
 |
Laevateinn
|
uwierz mi, bibliotekę odwiedziłem (nawet 3) i mogę cię zapewnić, iż google nie mam na dyskietce. Przeglądałem google ale to tak jakby szukać mountain dew w puszce. Więc pytam ludzi którzy mogli się z takim tematem zetknąć.
|
N wrz 13, 2009 11:48 |
|
|
|
 |
Rojza Genendel
|
O rany...
Dziady cz. III Mickiewicza
Lucifer Micińskiego
Faust Goethego
Tragiczna Historia Doktora fausta Marlowe'a
Mistrz i Małgorzata Bułhakowa
Boska Komedia Dantego
Kordian Słowackiego
Raj Utracony Miltona
Dies Irae Kasprowicza
Deszcz Jesienny Staffa
Widzenie IV Zagórskiego
...etc...
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
N wrz 13, 2009 16:44 |
|
 |
jo_tka
|
I nie wierzę, że w bibliotece nie ma niczego z historii kościoła. Może trzeba zmienić bibliotekę na jakąś uczelnianą?
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
N wrz 13, 2009 21:05 |
|
|
|
 |
Laevateinn
|
Niestety wszystkie wymienione książki już przeczytałem (i uważam, iż nie we wszystkich Szatan ma coś znaczącego do powiedzenia).
A co do historii kościoła, to niby jest, ale taka po łebkach, a mnie zależy na dokładności więc celuje w coś w stylu 8-tomowego Kumora, czy 4-tomowego Banaszaka.
|
Pn wrz 14, 2009 4:57 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|