Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 8:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Becikowy protest 
Autor Wiadomość

Post Becikowy protest
Cytuj:
We wtorek 25 stycznia o godz. 16.00 pod Sejmem będziemy PROTESTOWAĆ ...............20 tysięcy złotych długu - to jest prawdziwe becikowe! Tyle bowiem wynosi państwowy dług w przeliczeniu na jednego obywatela, także tego najmłodszego.

:shock:

Tu dalsze szczegółyhttp://wiadomosci.onet.pl/blogi/blogi-politykow/prawdziwe-becikowe-czyli-protest,3480429,420388720,blog.html

N sty 23, 2011 14:49
Post Re: Becikowy protest
Awa napisał(a):
Cytuj:
We wtorek 25 stycznia o godz. 16.00 pod Sejmem będziemy PROTESTOWAĆ ...............20 tysięcy złotych długu - to jest prawdziwe becikowe! Tyle bowiem wynosi państwowy dług w przeliczeniu na jednego obywatela, także tego najmłodszego.

:shock:

Tu dalsze szczegółyhttp://wiadomosci.onet.pl/blogi/blogi-politykow/prawdziwe-becikowe-czyli-protest,3480429,420388720,blog.html

Może solidarnie zaprotestować także w imieniu amerykanów - u nich na każdego przypada 45 tys dolarów długu.

N sty 23, 2011 17:46

Można będzie zaprotestować przy urnach. Nie głosować na tych, którzy są za nieuzasadnionym rozdawnictwem.

N sty 23, 2011 18:08
Ja proponuje tworczy udzial, dla tych ktorzy chca protestowac: plakaty z wypisanymi propozycjami oszczednosci. Czyli komu rzad ma zabrac:
- administracja panstwowa (konkretnie kto)
- sluzba zdrowia
- KRUS, ZUS itp
- drogi (ktore konkretnie)
- wojsko
- policja
- oswiata
i inne.

Bo inaczej to tylko kolejny protest zawsze niezadowolonych.

N sty 23, 2011 18:12

Sprzeciw. Tylko nie drogi ;-)

N sty 23, 2011 18:18

Alus kiedy ja tych amerykańskich długów spłacać nie będę, nie odziedzicza ich tez moje dzieci/
Kamala tak z ciekawości gdzie placisz podatki?

N sty 23, 2011 20:39
Awa napisał(a):
Alus kiedy ja tych amerykańskich długów spłacać nie będę, nie odziedzicza ich tez moje dzieci/
Kamala tak z ciekawości gdzie placisz podatki?

Nie będziesz....ale poza Chińczykami, wszyscy na świecie będziemy spłacać, albo wszystko się rozsypie.
I ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna.......światu grozi głód - klęski żywiołowe, masowy pomór pszczół, które zapytają 75% wszystkich roslin na Ziemi.
http://fakty.interia.pl/nauka/news/apok ... ki,1542017

N sty 23, 2011 21:42
Awa, a co to ma za znaczenie, gdzie ja place podatki?
Uwazasz, ze przez to moj pomysl na "konstruktywna krytyke" jest zly?
Protestowac dla protestu to kazdy potrafi. A poniewaz z proznego i Salomon nie naleje, wiec mozna od razu (np pod sztandarem ulubionej partii) powiedziec rzadowi i spoleczenstwu, gdzie nalezy obciac wydatki i komu mozna zabrac pieniadze. Co w tym zlego?

A przy okazji ujawnily by sie programy wyborcze....

Pn sty 24, 2011 8:12

Kamalo dla mnie ma znaczenie ,gdzie kto płaci podatki.Fundamentalne powiedziałabym nawet.
Co do ,,ulubionych partii to akurat UPR od lat walczy z ,,rozdawnictwem kasy"i swoj program ma niezmienny.
Zresztą nie jesteśmy dziećmi Po tez podobno miała szczytny program gospodarczy........
Każda partia, która dochodzi do władzy ma jeden program:utrzymać się przy żłobie.

Pn sty 24, 2011 12:20

Awa napisał(a):
Każda partia, która dochodzi do władzy ma jeden program:utrzymać się przy żłobie.
Głosuj więc na partię, która chce zlikwidować ten żłób.
No i "agituj", żeby nie być w swoim wyborze osamotniona.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn sty 24, 2011 12:24

Cytuj:
To będzie protest przeciwko narzucaniu coraz większego podatkowego jarzma, szczególnie na tych najbiedniejszych, których każda podwyżka podatków wpycha w coraz większą nędzę.
Aha. Czyli rozumiem, że jesteś zwolenniczką dalszego zadłużania się państwa. Skąd w takim razie Twoje oburzenie tym długiem 20.000 zł na głowę?

Cytuj:
20 tysięcy złotych długu - to jest prawdziwe becikowe! Tyle bowiem wynosi państwowy dług w przeliczeniu na jednego obywatela, także tego najmłodszego.
Aha. Czyli rozumiem że jesteś zwolenniczką dalszego wzrostu podatków? Skąd w takim razie Twój protest przeciwko narzucaniu coraz większego podatkowego jarzma?

Pn sty 24, 2011 13:40
Geonides, ja staralam sie przekonac Awe, ze ma szanse pokazac rzadowi, gdzie mozna zaoszczedzic. Ty uswiadomiles mi, ze akurat oszczedzac to Polacy nie lubia. Rzad ma nie powiekszac dlugu, ale nikomu nie wolno "zabrac". Czyli rzad ma zrobic cud.

Awa, ja place podatki tu gdzie mieszam i zupelnym przypadkiem tutaj dlug panstwowy tez rosnie, choc to nie Tusk rzadzi.
Tu panstwo ratowalo najpierw banki, zeby caly system nie padl, a teraz ratuje tych, ktorzy nie lubili oszczedzac i zyli na coraz wiekszy kredyt. Przy okazji ratuje stabilnosc Europy, ale wiem, za akurat pewnej grupy osob w Polsce to nie cieszy, bo sa przekonani, ze bez Europy zylibysmy "z honorem", choc "golo i wesolo".

Widze, ze ciebie nie interesuja konkrety, tylko ideologia. No coz, jak juz obalicie wszystkie rzady i uwolnicie Polske od Europy, to moze sie obudzicie w "biednym ale wlasnym domu" (jezeli kogos bedzie na niego stac).
Rozwalac to zaden wysilek. Kazdy to potrafi.

Pn sty 24, 2011 16:14

Kamala napisał(a):
Rzad ma nie powiekszac dlugu, ale nikomu nie wolno "zabrac". Czyli rzad ma zrobic cud.
Tusku obiecał cud, więc pora wywiązać się z tej obietnicy. :badgrin:

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn sty 24, 2011 17:25
Masz racje: w takim razie protest ma sens. Po prostu protestujacy beda zadac cudu.
Ale oczywiscie winien jest Tusk. Jezeli obiecal, a ludzie mu uwierzyli, to wywiazac sie z obietnicy powinien.
Protest na pewno w tym pomoze....

Pn sty 24, 2011 17:27

Cytuj:
Cytuj:
To będzie protest przeciwko narzucaniu coraz większego podatkowego jarzma, szczególnie na tych najbiedniejszych, których każda podwyżka podatków wpycha w coraz większą nędzę.
Aha. Czyli rozumiem, że jesteś zwolenniczką dalszego zadłużania się państwa. Skąd w takim razie Twoje oburzenie tym długiem 20.000 zł na głowę?

Cytuj:
20 tysięcy złotych długu - to jest prawdziwe becikowe! Tyle bowiem wynosi państwowy dług w przeliczeniu na jednego obywatela, także tego najmłodszego.
Aha. Czyli rozumiem że jesteś zwolenniczką dalszego wzrostu podatków? Skąd w takim razie Twój protest przeciwko narzucaniu coraz większego podatkowego jarzma?

Moje oburzenie jest stąd,że kolejne rządy nie myślą o ,,jutrze".Nikt nie ponosi konsekwencji .Co 4 lata zmiana boiska i grających. W tej chwili to rzeczywiście tylko cud(celnie ripostował Elbrus)może dźwignąć nasze długi.
Cytuj:
.............się przed Sejmem - i przyciągnięcie jak największej liczby ludzi, którzy mają dość okupacji naszego kraju przez bezdusznych "polityków", nie dbających o przyszłość, tylko o dzień dzisiejszy

Pn sty 24, 2011 23:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona