Krwawe Święta - apel o oszczędzenie cierpień karpiom
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Krwawe Święta - apel o oszczędzenie cierpień karpiom
Jajko napisał(a): Do czego odnosi się "też"? Do zdefiniowania: obok jarskich (dla fundamentalistów). A jak wyżej napisał Kozioł - co kraj to obyczaj - chrześcijanie nie są fundamentalistycznie zobligowani do dań jarskich w Wigilię, katolicy także http://ekai.pl/wydarzenia/ciekawostki/x ... zuje-post/
Ostatnio edytowano Śr gru 17, 2014 18:35 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr gru 17, 2014 18:27 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Jeśli chodzi o ilość, to przepis jest zawsze ten sam. Należy jeść z umiarem, gdyż obżarstwo to grzech.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr gru 17, 2014 18:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na prawdę chcesz taka ekumeniczna Wigilię zorganizować? Proponuję: - karp dla katolików - gęś dla ewangelików - zielenina dla ateistów - grzyby dla wszystkich 
|
Śr gru 17, 2014 18:33 |
|
|
|
 |
Jajko
|
To by było ciekawe, choć akurat z podziałem menu się za bardzo nie zgadzam. Niestety w rodzinie są tylko ateiści i katolicy. Mała różnorodność.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr gru 17, 2014 18:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Powiedz mi, Jajko, czy jak przychodzi Święto Dziękczynienia, to idziesz na amerykańskie fora nawoływać do zaprzestania rzezi indyków?
|
Śr gru 17, 2014 18:39 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Zawsze telefonuję do prezydenta USA i chyba co roku udaje mi się go przekonać by ułaskawił indyka! W tym roku nawet dwa! http://www.foxnews.com/politics/2014/11 ... ng-pardon/
|
Śr gru 17, 2014 18:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rżnięcie głupa pokazuje, że nie protestujesz. Czyli nie chodzi o to, że jakiś gatunek zwierzęcia jest zabijany w większej ilość z okazji jakiegoś święta, ale jak zwykle o dokopanie katolikom.
|
Śr gru 17, 2014 18:47 |
|
 |
Jajko
|
Jak zwykle bredzisz. Nie chodzi mi o zabijanie i zjadanie karpi, ale a SPOSÓB w jaki to jest robione (zabijanie, do zjadania nic nie mam). O ile się orientuję, to mało który Amerykanin z okazji wspomnianego święta kupuje żywego indora w WallMarcie, pakuje do foliowej torby gdzie ptak się dusi, a w domu rozwala mu łeb tłuczkiem do mięsa. Poza tym, nie wiem czy zauważyłeś, ale nie mam nic wspólnego z Ameryką i jej zwyczajami, więc to kolejny powód by nie protestować. Czy wyrażam się jasno czy jeszcze coś Ci wyjaśnić?
|
Śr gru 17, 2014 18:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zapewne tez sobie przypiszesz zasługę wypuszczania karpia do stawu przez polskich prezydentów....gdzie i tak zeżrą go dzikie ryby. Jajko napisał(a): Jak zwykle bredzisz. Nie chodzi mi o zabijanie i zjadanie karpi, ale a SPOSÓB w jaki to jest robione (zabijanie, do zjadania nic nie mam). O ile się orientuję, to mało który Amerykanin z okazji wspomnianego święta kupuje żywego indora w WallMarcie, pakuje do foliowej torby gdzie ptak się dusi, a w domu rozwala mu łeb tłuczkiem do mięsa. Poza tym, nie wiem czy zauważyłeś, ale nie mam nic wspólnego z Ameryką i jej zwyczajami, więc to kolejny powód by nie protestować. Czy wyrażam się jasno czy jeszcze coś Ci wyjaśnić? Starano się uniknąć mordowania karpi poprzez walenie młotkiem w łeb, wprowadzając do sklepów elektryczne noże do zabijania karpi.; Ale kolejni zwariowani ekolodzy podnieśli raban pod niebiosa, że świadkami zabijani są dzieci i wrażliwcy. No i ustąpili "miłosiernym" bez problemów pałaszującym wszelkie mięsiwo, jajka - ciekawe, że nie lamentują nad losem niosek......widmo głodu straszy???
|
Śr gru 17, 2014 18:57 |
|
 |
Jajko
|
Alus napisał(a): Zapewne tez sobie przypiszesz zasługę wypuszczania karpia do stawu przez polskich prezydentów....gdzie i tak zeżrą go dzikie ryby.
Yarpen głupio pyta, to mu głupio odpowiadam  Alus napisał(a): ciekawe, że nie lamentują nad losem niosek......widmo głodu straszy??? Chyba lamentują. W końcu istnieje już pewna świadomość w społeczeństwie co oznaczają cyferki na skorupkach. Ja staram się kupować tylko jedynki i dwójki.
|
Śr gru 17, 2014 19:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Chyba lamentują. W końcu istnieje już pewna świadomość w społeczeństwie co oznaczają cyferki na skorupkach. Ja staram się kupować tylko jedynki i dwójki. Jedynki czy dwójki, też znoszą nioski karmione paszami ze wszelkimi wspomagaczami do codziennego znoszenia jaj -przez niemal cały rok.
Ostatnio edytowano Śr gru 17, 2014 19:14 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr gru 17, 2014 19:13 |
|
 |
Jajko
|
Ale mają lepiej niż trójki, nieprawdaż?
|
Śr gru 17, 2014 19:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Ale mają lepiej niż trójki, nieprawdaż? Teoretycznie.
|
Śr gru 17, 2014 19:15 |
|
 |
Jajko
|
Czyli lament odnosi jakiś skutek!
|
Śr gru 17, 2014 19:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Czyli lament odnosi jakiś skutek! Teoretycznie - nie praktycznie....60% handlu jajami odbywa sie w szarej strefie, 50-7- lat temu przeciętna kura znosiła 240 szt/rocznie, aktualnie hodowlana 340 szt/rok...nażre się pasz sztucznie napędzających produkcję to i znosi....a ludzie cieszą "ekologicznymi 1 czy 2. Na dodatek chlubią sie ekologicznymi "osiągnięciami" czyli np. "uwolnieniem kur niosek od cierpienia" 
|
Śr gru 17, 2014 19:38 |
|
|
|