Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 3:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Ma 1,5 roku i już pracuje w polu :( 
Autor Wiadomość

Sytuacja finansowa wygląda tak: 1.000 zł na moim koncie, ale co miało spłynąć to spłynęło i już nie ma nowych wpłat.

Niestety sprawa się skomplikowała, bo:

1. właściciel kombinuje z ceną, raz jest 2.600, później 2.700 i 2.800, zaliczka go nie interesuje, bo "ma chętnych, żeby sprzedać od ręki", opowiada coś o siedemnastoletniej klaczy z papierami (rzekomo matka tej "naszej", papier małopolski), którą też chce sprzedać i raz woła za nią 4.000 a później 3.000... Znów wystawił aukcję na allegro i cena "kup teraz" za 18-to mies. to 3.100

2. w poniedziałek jadę z Liv...
pierwsza strona jej wątku http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=53&p=1
końcówka jej wątku http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=53&p=4

... no więc jadę z Liv do kliniki uniwersyteckiej w Berlinie. Oni jako jedyni zgodzili się oglądać Malutką po zobaczeniu jej RTG. Sama diagnostyka będzie kosztowała 200 euro (prawie 800 zł) + ok. 100 zł transport po kosztach paliwa (Tomku, dziekuję!). Jeśli dadzą choć cień szansy, Liv będzie operowana. Z ceny diagnostyki można łatwo wywnioskować, jaki będzie koszt ewentualnej operacji...

Słuchajcie, czy mogę ofiarowane przez Was pieniądze przeznaczyć na Liv? Być może właściciel zmięknie, gdy dłuższy czas nie uda mu się sprzedać kobyłki i zejdzie z ceny. W przypadku Liv to już nawet nie jest walka o zdrowie i sprawność... to walka o życie.

Każdy, kto nie zgadza się, by przesłane przez niego pieniądze zostały przesunięte na Malutką, niech napisze mi e-maila, PW (tylko proszę o wyrozumiałość i cierpliwość, nie mam stałego dostępu do netu), lub smsa i poda swoje dane, a ja odeślę mu całą kwotę, gdy dostanę miesięczne rozliczenie z banku.

Muszę zadbać o konia, którego już mam. Ale to nie znaczy, że rezygnuję z Młodej. Jeżeli właściciel nie sprzeda jej w najbliższym czasie, a sprawa Liv jakoś unormuje, to podejmę akcję - wierzę, że z Waszą pomocą.

Sandra

So mar 17, 2007 15:16

Serdecznie wszystkim dziękujemy za wpłacone pieniądze!
Dzięki Waszej pomocy, jesteśmy w stanie pomagać tym zwierzakom :)
A to jest bezcenne :)

Dominique

So mar 31, 2007 0:42
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2