Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 5:51

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Ratujmy Tyniec! 
Autor Wiadomość

A, zapomniałbym - brawa dla Morii! To chyba nie pierwszy raz, kiedy spotykam na tej pustyni ten sam zdecydowany głos zdrowego - i katolickiego rzecz jasna - rozsądku.

http://www.forum.krucjata.org.pl/

Cz lut 12, 2009 22:02
Zobacz profil WWW

A przepraszam... Kolega jest TAKIM specjalistą w tej dziedzinie, że rozumie o co chodzi?

Tak.

Grzegorz P napisał(a):
Wiem co mówił Jan Paweł II. To co mówił to zwykła doktryna katolicka.

I w ramach tej zwykłej doktryny katolickiej zorganizował spotkanie multireligijne w Asyżu, połączone ze wspólnymi modłami. No i Koran całował. A także mówił, że można być zbawionym nie wierząc, że Jezus jest zbawicielem.
Relatywista z niego pewnie był ;-)

Grzegorz P napisał(a):
I filippiarz sam pewnie to wie - chyba, że jest areligijny.

Od kiedy moja osoba jest tematem wątku? :)

Cz lut 12, 2009 22:38

Jak rozumiem, według niektórych benedyktyni nie mają pojęcia z kim się spotykają, kto to organizuje i czy jest to zgodne z ich religią. Dobrze, że ma kto napisać maila i ich poinformować :D

A moze ta artystka i Gazeta Wyborcza (oraz kilku Żydów, masonów i cyklistów zapewne) zmusili ich do tego? Na przykład zagrozili że wysadzą ich klasztor w powietrze, jeżeli nie zgodzą się na spotkanie...

Pt lut 13, 2009 9:56

Filippiarzu! Ślepa uliczka. Zapewne sądzisz też i będziesz mi to również próbował wmówić, że Jan Paweł II także lewitował w trakcie uprawiania dziwacznych praktyk. Zauważ, że nie postawiłem tu znaku zapytania! Jestem gotów w to uwierzyć z twojej strony :D Dalszą obronę potraktuję jako ścieranie rozlanego mleka. Apeluję o konsekwencję!

Ściśle rzecz biorąc: naciągać fakty to ja też potrafię. Żenada... Ale mam kilka pytań, bo to zawsze lepiej i jak sądzę należy wiedzieć - czy jesteś katolikiem, który regularnie chodzi do Kościoła w niedzielę i przystępuje do spowiedzi i Komunii Świętej? Czy przeszedłeś katechezę? Miałeś bierzmowanie?

Zszywacz: eeem... a nie sądzisz, że to akurat ty sam obniżasz poziom tej dyskusji?

http://www.forum.krucjata.org.pl/

Pt lut 13, 2009 11:01
Zobacz profil WWW

Miałem się już nie udzielać, ale jestem ciekaw odpowiedzi.

Cytuj:
Zapewne sądzisz też i będziesz mi to również próbował wmówić, że Jan Paweł II także lewitował w trakcie uprawiania dziwacznych praktyk.

Czyli sądzisz, że słowa:

Cytuj:
I w ramach tej zwykłej doktryny katolickiej zorganizował spotkanie multireligijne w Asyżu, połączone ze wspólnymi modłami. No i Koran całował. A także mówił, że można być zbawionym nie wierząc, że Jezus jest zbawicielem.

Są nieprawdą?

Jeśli tak to małą masz wiedzę nt. swojej religii. Nawet ja pamiętam jak JP2 całował Koran i spotykał się z muzułmanami.

Cytuj:
Ściśle rzecz biorąc: naciągać fakty to ja też potrafię. Żenada... Ale mam kilka pytań, bo to zawsze lepiej i jak sądzę należy wiedzieć - czy jesteś katolikiem, który regularnie chodzi do Kościoła w niedzielę i przystępuje do spowiedzi i Komunii Świętej? Czy przeszedłeś katechezę? Miałeś bierzmowanie?

Wybacz, ale czy to potrzebne jest do myślenia? Z tego co wiem to filippiarz jest buddystą więc zna problem od tej strony, od której Ty nie masz o nim zielonego pojęcia.

Pt lut 13, 2009 11:11

Grzegorz idzie w erystyczne ad personam ;-)

W sumie to ciężko powiedzieć kim jestem, bo pomimo praktykowania nauk Buddy pozostałem osobą wierzącą w znaczeniu chrześcijańskim :P

A co do katechezy - odebrałem elitarne, katolickie wykształcenie, lepsze można mieć tylko po teologii. Uczyłem się nawet języka hebrajskiego w ramach zajęć :)

Pt lut 13, 2009 11:40

Myślę, że już wszystko zostało powiedziane i ilość informacji jest wystarczająca, aby każdy mógł sobie wyrobić jakiś pogląd i podjąć działanie, które uzna za właściwe.
Pozdrawiam :)

Pt lut 13, 2009 13:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4