Autor |
Wiadomość |
Grzegorz P
|
A, zapomniałbym - brawa dla Morii! To chyba nie pierwszy raz, kiedy spotykam na tej pustyni ten sam zdecydowany głos zdrowego - i katolickiego rzecz jasna - rozsądku.
_________________ DEUS VULT!
http://www.forum.krucjata.org.pl/
|
Cz lut 12, 2009 22:02 |
|
|
|
 |
filippiarz
|
Grzegorz P napisał(a): A przepraszam... Kolega jest TAKIM specjalistą w tej dziedzinie, że rozumie o co chodzi? Tak. Grzegorz P napisał(a): Wiem co mówił Jan Paweł II. To co mówił to zwykła doktryna katolicka. I w ramach tej zwykłej doktryny katolickiej zorganizował spotkanie multireligijne w Asyżu, połączone ze wspólnymi modłami. No i Koran całował. A także mówił, że można być zbawionym nie wierząc, że Jezus jest zbawicielem. Relatywista z niego pewnie był  Grzegorz P napisał(a): I filippiarz sam pewnie to wie - chyba, że jest areligijny.
Od kiedy moja osoba jest tematem wątku? 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Cz lut 12, 2009 22:38 |
|
 |
zszywacz
|
Jak rozumiem, według niektórych benedyktyni nie mają pojęcia z kim się spotykają, kto to organizuje i czy jest to zgodne z ich religią. Dobrze, że ma kto napisać maila i ich poinformować
A moze ta artystka i Gazeta Wyborcza (oraz kilku Żydów, masonów i cyklistów zapewne) zmusili ich do tego? Na przykład zagrozili że wysadzą ich klasztor w powietrze, jeżeli nie zgodzą się na spotkanie...
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
Pt lut 13, 2009 9:56 |
|
|
|
 |
Grzegorz P
|
Filippiarzu! Ślepa uliczka. Zapewne sądzisz też i będziesz mi to również próbował wmówić, że Jan Paweł II także lewitował w trakcie uprawiania dziwacznych praktyk. Zauważ, że nie postawiłem tu znaku zapytania! Jestem gotów w to uwierzyć z twojej strony  Dalszą obronę potraktuję jako ścieranie rozlanego mleka. Apeluję o konsekwencję!
Ściśle rzecz biorąc: naciągać fakty to ja też potrafię. Żenada... Ale mam kilka pytań, bo to zawsze lepiej i jak sądzę należy wiedzieć - czy jesteś katolikiem, który regularnie chodzi do Kościoła w niedzielę i przystępuje do spowiedzi i Komunii Świętej? Czy przeszedłeś katechezę? Miałeś bierzmowanie?
Zszywacz: eeem... a nie sądzisz, że to akurat ty sam obniżasz poziom tej dyskusji?
_________________ DEUS VULT!
http://www.forum.krucjata.org.pl/
|
Pt lut 13, 2009 11:01 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Miałem się już nie udzielać, ale jestem ciekaw odpowiedzi.
Cytuj: Zapewne sądzisz też i będziesz mi to również próbował wmówić, że Jan Paweł II także lewitował w trakcie uprawiania dziwacznych praktyk. Czyli sądzisz, że słowa: Cytuj: I w ramach tej zwykłej doktryny katolickiej zorganizował spotkanie multireligijne w Asyżu, połączone ze wspólnymi modłami. No i Koran całował. A także mówił, że można być zbawionym nie wierząc, że Jezus jest zbawicielem. Są nieprawdą? Jeśli tak to małą masz wiedzę nt. swojej religii. Nawet ja pamiętam jak JP2 całował Koran i spotykał się z muzułmanami. Cytuj: Ściśle rzecz biorąc: naciągać fakty to ja też potrafię. Żenada... Ale mam kilka pytań, bo to zawsze lepiej i jak sądzę należy wiedzieć - czy jesteś katolikiem, który regularnie chodzi do Kościoła w niedzielę i przystępuje do spowiedzi i Komunii Świętej? Czy przeszedłeś katechezę? Miałeś bierzmowanie?
Wybacz, ale czy to potrzebne jest do myślenia? Z tego co wiem to filippiarz jest buddystą więc zna problem od tej strony, od której Ty nie masz o nim zielonego pojęcia.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt lut 13, 2009 11:11 |
|
|
|
 |
filippiarz
|
Grzegorz idzie w erystyczne ad personam
W sumie to ciężko powiedzieć kim jestem, bo pomimo praktykowania nauk Buddy pozostałem osobą wierzącą w znaczeniu chrześcijańskim
A co do katechezy - odebrałem elitarne, katolickie wykształcenie, lepsze można mieć tylko po teologii. Uczyłem się nawet języka hebrajskiego w ramach zajęć 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
|
Pt lut 13, 2009 11:40 |
|
 |
filippiarz
|
Myślę, że już wszystko zostało powiedziane i ilość informacji jest wystarczająca, aby każdy mógł sobie wyrobić jakiś pogląd i podjąć działanie, które uzna za właściwe.
Pozdrawiam 
|
Pt lut 13, 2009 13:25 |
|
|
|