|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
stowarzyszenie studentów prawa?
Autor |
Wiadomość |
krzyss86
|
 stowarzyszenie studentów prawa?
Od pewnego czasu zastanawiam się nad utworzeniem stowarzyszenia (kwestia formy prawnej jest do rozważenia) katolickich studentów prawa. Studiując prawo zauważam często ludzi, którzy nie zawsze podchodzą poważnie do wartości wypływających z nauki Kościoła Katolickiego. W mojej ocenie wartości te powinny być uwzględniane w procesie tworzenia prawa.
Są jednak wśród młodych adeptów prawa ludzie żyjący w pełni wiarą. Myślę, że warto zebrać tych ludzi i zgromadzony w ten sposób potencjał wykorzystać na rzecz propagowania potrzeby uwzględniania pewnych nierelatywnych zasad w prawie.
Członkowie takiego stowarzyszenia byliby podzieleni na sekcje zajmujące się poszczególnymi gałęziami prawa. W ramach tych sekcji studenci mogliby organizować konferencje, pisać artykuły, a przede wszystkim lobbować na rzecz "moralnego prawa".
Co o tym myślicie?
Jeżeli jesteś studentem prawa zainteresowanym inicjatywą, napisz do mnie.
|
Pt kwi 20, 2007 21:37 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jako student prawa jestem potencjalnie zainteresowany.
Skąd jesteś  Napisz coś więcej.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So kwi 21, 2007 9:32 |
|
 |
krzyss86
|
Studiuję w Warszawie, a jestem z Elbląga. Ty, jak zauważyłem, jesteś chyba z Gdańska:) Nawet chciałbym, żeby w inicjatywę włączyli i zaangażowali się ludzie z różnych miast.
|
So kwi 21, 2007 10:26 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|