Siostry Misjonarki Klaretynki zapraszają
„Matko oto masz Twoje dziecko – ukształtuj mnie,
Matko, oto masz Twoje dziecko – wyślij mnie…”
św. Antonii Maria Klaret
Na początku XIX wieku, w Sallent w Hiszpanii,
urodził się Antoni Klaret 200 lat temu. Kiedy dorósł został Misjonarzem,
któremu niestraszne były żadne trudności i przeszkody.
Dla głoszenia Ewangelii i miłości Boga gotów był znieść i poświęcić wszystko.
On sam mówił, że jest tak wytrwały i mocny dlatego, że ukształtowany został w „kuźni serca Maryi”. Ojciec Klaret założył dwa zgromadzenia zakonne: Misjonarzy Klaretynów
i Siostry Misjonarki Klaretynki. Jego duchowi Synowie i Córki czerpią mocno z maryjnego
i apostolskiego charyzmatu swojego Założyciela.
U progu tegorocznego adwentu zapraszamy Cię do formowania swojego serca właśnie w kuźni serca Maryi. Ona nas kształtuje i posyła do świata, by nieść Dobrą Nowinę o Jej Synu. W świetle Słowa Bożego, osoby Maryi i życia Ojca Klareta postaramy się zatrzymać nad samymi sobą, oczywiście u stóp Chrystusa. Będzie to czas wspólnego przebywania, radości, poznawania sióstr i siebie nawzajem oraz praktyki pogłębionej modlitwy Słowem Bożym.
Nasze skupienie rozpoczniemy w piątek, 30 listopada o godz. 17.00, a zakończymy w niedzielę, 2 grudnia przed południem. Odbędzie się ono w domu naszego zgromadzenia w Warszawie – Rembertowie przy ulicy Roty 9. Dojazd z dworca Warszawa Wschodnia w kierunku Mińsk Mazowiecki lub Siedlce (pociągiem) i Sulejówek Miłosna (SKM). Rembertów to pierwsza stacja za dworcem Wschodnim. Od dworca należy iść ulicą Chruściela, później w lewo Paderewskiego i ulica pierwsza za Kościołem w lewo to już ulica Roty.
Zapraszamy serdecznie!
O zgłoszenia – do 20 listopada! - prosimy telefonicznie ( 067 351 24 06) lub mailowo m_juszka@poczta.onet.pl
Koszt rekolekcji 50 złotych. Gdyby przeszkodą w przybyciu była tylko cena coś na to poradzimy. Zabierz ze sobą śpiwór, Pismo święte, notatnik, buty na zmianę, swoje rzeczy osobiste oraz dobry humor.
Do zobaczenia!!!
s. Elżbieta RMI
s. Monika RMI