|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Kto wybiera sie na Misteria Męki Pańskiej do Kalwarii ?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeśli ktoś ma ochotę- to może (jako dodatkowa pokuta) wybierze się ze mną ?
Będę jechać z Katowic...
Nigdy nie byłam w Kalwarii- wstyd bo blisko- i postanowiłam wybrać się + zobaczyć Misteria... 
|
Pt kwi 03, 2009 12:26 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Byłem kilka razy. Prawdziwa pokuta jest wtedy, gdy Misterium odbywa się przy brzydkiej pogodzie - błoto jest po kolana. Zalecam zabrać kalosze. Niestety, nie potrafię się wypowiedzieć odnośnie przeżyć duchowych, bo bywałem tam jako człowiek jeszcze niespecjalnie ukształtowany religijnie, więc pamiętam głównie zmęczenie - zwłaszcza, że jeżeli się nie przyjedzie odpowiednio wcześnie, to się niczego nie zobaczy, bo tłum wszystko zasłania. Może wybiorę się w tym roku, mam ochotę to wreszcie przeżyć porządnie 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt kwi 03, 2009 12:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A o której to się kończy ?
Bo nie chciałabym wracać w środku nocy ? 
|
Pt kwi 03, 2009 12:35 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Z tego co pamiętam ok. 15 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt kwi 03, 2009 12:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O to spoko...bo juz miałam wizje mnie około północy zaczepianą przez pijaczków...
To nawet sama mogę sie wybrać...
choć fajnie by było jakby zebrała się nas grupka z wiary.pl...
A jeszcze pytanko- skąd biorą aktorów- bo ja chciałabym zagrać zawodzącą niewiastę... 
|
Pt kwi 03, 2009 12:47 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Oj, tego nie wiem. Słyszałem tylko, że część ról jest corocznie odgrywana przez te same osoby.
|
Pt kwi 03, 2009 13:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Słyszałem tylko, że część ról jest corocznie odgrywana przez te same osoby.
A o której trzeba być, żeby coś widzieć ? 
|
Pt kwi 03, 2009 13:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na Misteriach nigdy nie byłam, ale kilkanaście razy na święcie Wniebowzięcia NMP.
Trzydniowe uroczystości piątek, sobota, niedziela - gorąco zachęcam.
Kocham to Sanktuarium, Dróżki....czuję się tam tak bisko Boga...
http://www.kalwaria.eu/
|
Pt kwi 03, 2009 18:57 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: A o której trzeba być, żeby coś widzieć ?
Misterium się zaczyna o 6 rano, więc pewnie w tych okolicach 
|
So kwi 04, 2009 11:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: A o której trzeba być, żeby coś widzieć ? Misterium się zaczyna o 6 rano, więc pewnie w tych okolicach 
 Aaaaa!!
Hmm...
To znaczy Droga Krzyżowa sie zaczyna czy jakieś inne Celebracje ?
|
So kwi 04, 2009 11:19 |
|
 |
Johnny99
|
Droga Krzyżowa w sensie ścisłym zaczyna się nieco później, natomiast o 6-tej w piątek zaczyna się misterium, od kaplicy " u Kajfasza ". Uroczystości tak naprawdę trwają przez cały Wielki Tydzień. Szczegółowy program jest tutaj: http://kalwaria.eu/viewItem,wielki_tydzien.html 
|
So kwi 04, 2009 11:37 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|