Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 15:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Głoś swoje poglądy lub wesprzyj innych : POLITIKA.pl 
Autor Wiadomość

Post Głoś swoje poglądy lub wesprzyj innych : POLITIKA.pl
Drogi Kolego/Koleżanko
Jestem zaangażowany w grę POLITIKA (http://www.politika.pl/) Jestem tam członkiem partii Chrześcijańska Liberalna Demokracja, promującej katolickie i chrześcijańskie systemy wartości. Potrzebujemy wsparcia w postaci WYBORCÓW :-)
Będzie to od Ciebie wymagało :
1) 15-20minutowej rejestracji, a potem
2) 5-10 minut raz na dwa tygodnie na oddanie głosu w wyborach (nie zawsze :-).
Zależy mi na wyborach z dnia 07 lipca 2009r. (Wtorek) Proszę o pomoc. Jak możesz to zrobić ?

I.Na stronie http://www.politika.pl/rejestracja możesz dokonać rejestracji. Potrzebujesz mieć :
- własny adres Email,
-wybrać Login (najlepiej z samych małych liter)
-wymyślić Hasło (najlepiej małe litery, krótkie hasło - 4 liery i 2 cyfry)
Po wypełnieniu danych ze strony http://www.politika.pl/rejestracja, otrzymamy na nasze konto email wiadomość POLITIKA – potwierdzenie rejestracji.
Aby dopełnić rejestracji wystarczy kliknąć na podany link aktywacyjny. Wówczas zostaniesz przekserowany na stronę, gdzie będzie można wybrać sobie 3 Profile.
Każdym z 3 profili będzie można oddawać głosy na stronie http://www.politika.pl/wybory/wybory_parlamentarne

II.Teraz skupmy się na wyborze Profilu ( http://www.politika.pl/postac/profile)
Musisz wybrać:
- czy chcesz być kobietą czy mężczyzną (nieistotne)
-okręg wyborczy ( na chybił trafił)
-grupę zawodową (polecam Artysta lub Duchowny)
Dalej swój światopogląd.
Polecam :
Stosunek do rynku – liberał lub interwencjonista gospodarczy
Stosunek do kościoła – wierzący (bardzo ważne)
Stosunek do armii – militarysta (dosyć istotne)
Stosunek do rodziny – patriarchat (tylko NIE – wolne związki)
Stosunek do państwa – centralizacja lub samorząd (nieistotne)
Stosunek do środowiska – ekolog (nieistotne)
Stosunek do polityki zagranicznej – integrysta (raczej ważne)
Stosunek do lustracji – powszechna (ważne)
Stosunek do penalizacji - zaostrzenie kodeksu karnego (ważne)
Stosunek do reformy UE - państwa narodowe ponad UE (bardzo ważne)
Najważniejsze, aby SYSTEM zakwalifikował cię jako PRAWICA lub CENTROPRAWICA.
Jeżeli proponuje ci inny światopogląd np. Centrum, centrolewica : Wróć i popraw jakiś jeden wybór swojego światopoglądu :-)

III. Teraz już możesz w wyborach 7 lipca oddać swój głos na Chrześcijańską Liberalną Demokrację :-)
Wystarczy wejść na stronę : http://www.politika.pl/wybory/wybory_parlamentarne
Chrześcijańska Liberalna Demokracja jest piąta lub czwarta od góry – to ta o najdłuższej nazwie !

IV. Jak już masz wybrany profil zawsze możesz poprosić przewodniczącego partii o pomoc
Wystarczy być zalogowanym i przejść na stronę : http://www.politika.pl/postac/korespond ... omosc=3741
I napisać widomość :-)

V. Możesz też przystąpić do naszej partii, ale nie musisz, możesz też zrobić to np. tylko jednym profilem. Aby tego dokonać wejdź na stronę http://www.politika.pl/partia/znajdz_partie, tam w miejsce : Nazwa szukanej partii wpisz : Chrześcijańska Liberalna Demokracja i wciśnij :szukaj.
Potem odnajdź naszą partie (powinny tam być 4-5 o podobnych nazwach) i wciśnij : „wyślij zgłoszenie do partii”.
Generalnie obowiązki członka partii są większe, należy co najmniej kilka razy w tygodniu wejść na stronę http://www.politika.pl/postac/majatek i odbić kartę pracy ! (po lewej stronie nad „kalendarzem”).

Dziękuję za wysłuchanie i do zobaczenia przy urnach wyborczych :-)

Pn cze 29, 2009 11:37
Po przeczytaniu tego, jak zdefiniowałeś swój światopogląd, omijałbym Ciebie i Twoją partię najszerszym łukiem, jakim się da.

Crosis

Pn cze 29, 2009 11:48

Nie rozumiem ? Możesz napisac bliżej o co Ci chodzi ? :lol:
To jest gra - tam sie nie pisze o swoich poglądach tylko wybiera z przygotowanych przez twórców :-0
To jest PORADNIK - po wybraniu tych odpowiedzi system gry zdefiniuje Ciebie jako człowieka o poglądach Prawicowych lub centroprawicowych, czyli jak większość katolików.
Jeżeli masz poglądy lewicowe - omijaj moją partię szerokim łukiem.P :o

Zabierając głos na Hyde Parku czy w partii będziesz mógł mówic co "na prawdę uważasz, będziesz mógł sied zielić swoimi wartościami lub wspierać nas, jeżeli uznasz, że wyrażamy również Twoje wartości.

Pn cze 29, 2009 13:21
To jest PORADNIK - po wybraniu tych odpowiedzi system gry zdefiniuje Ciebie jako człowieka o poglądach Prawicowych lub centroprawicowych, czyli jak większość katolików.

Nawet na tym forum, gdzie większość to teiści, a większość z nich to katolicy nie widzę aż tylu fanów Twojej partii...

wysuwasz bardzo daleko idące wnioski sądząc, że każdy katolik będzie:
wierzącym militarystą, który będzie uważał swój stosunek do Państwa za nieistotny (i nie będzie widział różnicy między centralizacją a samorządem), ekologię uzna za mało istotną, będzie w konflikcie między pomiędzy integrystą a suwerennością państw narodowych ponad UE, oraz był fanem powszechnej, a więc dotykającej tez kleru lustracji.

Jakby to ktoś powiedział - szufladkujesz. Znajdę tutaj wielu katolików, którzy z takimi poglądami nie chcą mieć zbyt wiele wspólnego.

Crosis

Pn cze 29, 2009 16:21

To nie są moje poglądy !!!! :o
To sa wymagania systemowe, aby system gry zakwalifikował ciebie jako PRAWICOWCA. Bo tylko wtedy kiedy masz poglądy prawicowe lub centroprawicowe to możesz przystapić do partii prawicowej. Inaczej system ci nie pozwoli.
Moze to głupie, ale tak tą grę storzyli administratorzy. :x

Potem jak juz jesteś w grze i w partii mozesz prezentowac swoje poglądy na forum w sposób nieskrępowany :-)

Można również zarejestrowac sie bez udzielonych przeze mnie porad - wybrać to co uważamy - wtedy jednak mozemy się dowiedzieć, ze nasze poglady wcale nie są prawicowe, a moga być centroplewicowe. :(

No cóż, ale komputer to tylko maszyna...

Śr lip 01, 2009 10:38
A może właśnie ta maszyna ma trochę racji?

Może okazuje się, że ważniejsze są poglądy, a nie to, jak zostaną zakwalifikowane?

To idiotyczne podejście: chcę móc nazwać się centroprawicowcem albo prawicowcem, więc podpiszę się pod tym, co nie jest moim zdaniem. Bo liczy się etykietka.

Twoje podejście wykazuje absolutną niedojrzałość emocjonalną i polityczną. Ważniejsza dla Ciebie jest etykieta partii, a nie faktyczny pogląd.

Śmieszne. Żałosne. I przerażające, bo prawdziwe.

Crosis

Śr lip 01, 2009 11:20

Widzę, że piszę jak do ściany. Ty na prawdę nic nie rozumiesz ? Czy tylko tak nabijasz się ze mnie? Bo biorąć na poważnie, to co piszesz to Twoje podejście wykazuje absolutną niedojrzałość emocjonalną i polityczną.
Żałosne.

A może właśnie ta maszyna ma trochę racji?
Jeżeli traktujesz to jako quiz,czy sprawdzenie kim na prawdę jesteś (bo sam nie wiesz) to wypełniasz temat światopogląd wg. własnego uznania. Proszę bardzo :)

Może okazuje się, że ważniejsze są poglądy, a nie to, jak zostaną zakwalifikowane?
Nawet na pewno, jeżeli masz na myśli poglądy, które zamierzasz głosić.
Niestety w grze nie będziesz mógł przystapić do partii katolickiej-prawicowej jeżeli system po twoich odpowiedziach zakwalifikuje ciebie jako centrolwica, czy centrum. Do tego tylko zmierzam w swoim poradniku. Pokazuję co zrobić, aby dostać się do,partii prawicowo-katolickiej.

To idiotyczne podejście: chcę móc nazwać się centroprawicowcem albo prawicowcem, więc podpiszę się pod tym, co nie jest moim zdaniem. Bo liczy się etykietka.
Tak etykietka pozwala dostać sie w grze tam gdzie chcemy, potem już sie nie liczy - głosisz zawsze i wszędzie tylko swoje prawdziwe poglądy.

Czy na prawde ciężko to zrozumieć?
Śmieszne?.

N lip 12, 2009 22:26
Gdybyś wykazał się równym uporem w znajomości tagów phpBB jak w marnym politykierstwie, to pewnie dałoby się przeczytać Twojego posta.

Na razie jest tak bez sensu, jak to co usiłujesz nam tu wcisnąć.

Crosis

Pn lip 13, 2009 20:48
grając w ogame gram w sojuszu, który ma taki: --avatar--. To co tu robisz jest chyba trochę tak, jakbyś zaczął się denerwować czemu jestem mrocznym łowcą atakującym mężczyzn nocą w ich łóżkach ;-)
Z tego co rozumiem gościu gra sobie w gierkę.

Co do wyrażenia "znajomość tagów phpBB".... to brzmi jak przemądrzałe komentarze logistyków czy pań z księgowości z mojej byłej firmy, że coś tam o komputerach wiedzą.... No jak w ogóle można napisać "znajomość tagów phpBB". No po prostu gigantyczna wprost wiedza.

Wt lip 14, 2009 8:39
"umiejętność korzystania z forum" brzmi Ci lepiej? Tagi to coś, co można znać. W takim razie jak najbardziej istnieje coś takiego jak "znajomość tagów phpBB". Tak samo jak istnieje "znajomość tabliczki mnożenia".

Może dla Ciebie, człowieka o prawdziwych "znajomościach", jest to zbyt przyziemne i naturalne, ale jak widać - nie dla wszystkich.

Dla mnie ktoś, kto nie potrafi cytowanej wypowiedzi wsadzić w tagi quota, albo przynajmniej dać w cudzysłowiu - cóż, nie będę komentował.

A co do pierwszej części posta:
mnie irytuje, że ten tutaj jedyne co chce zrobić, to podbić statystyki swojej opcji w grze. Jednym słowem:
"będziesz mógł głosić jakie chcesz poglądy, ale po tym, jak zapiszesz się do prawicowców".

Zupełnie odrzuca opcję, że ktoś może sporo z tych poglądów spokojnie głosić pod szyldem centrowym. Bo wtedy jego "prawica" będzie miała mniej członków ;)

Crosis

Wt lip 14, 2009 11:28

[/i]"Dla mnie ktoś, kto nie potrafi cytowanej wypowiedzi wsadzić w tagi quota, albo przynajmniej dać w cudzysłowiu - cóż, nie będę komentował".[/i]
To jest twoje forum, w Politika jest moje. Napisz coś "u mnie" a ja bedę się z ciebie śmiał, że nie umiesz wklejać zdjęć, plakatów, czy robić spotów wyborczych.P
Zapraszam :p

[/i]Zupełnie odrzuca opcję, że ktoś może sporo z tych poglądów spokojnie głosić pod szyldem centrowym. Bo wtedy jego "prawica" będzie miała mniej członków[/i]
To reklama w celu naboru nowych członków. Rozumem, że Ty jak bedziesz coś reklamował to oczywiście "produkt konkurencji"
Jestem prawica i zapraszam do prawicy. dziwne ?

Pn lip 20, 2009 9:04

"Dla mnie ktoś, kto nie potrafi cytowanej wypowiedzi wsadzić w tagi quota, albo przynajmniej dać w cudzysłowiu - cóż, nie będę komentował".
To jest twoje forum, w Politika jest moje. Napisz coś "u mnie" a ja bedę się z ciebie śmiał, że nie umiesz wklejać zdjęć, plakatów, czy robić spotów wyborczych.P
Zapraszam

Zupełnie odrzuca opcję, że ktoś może sporo z tych poglądów spokojnie głosić pod szyldem centrowym. Bo wtedy jego "prawica" będzie miała mniej członków
To reklama w celu naboru nowych członków. Rozumem, że Ty jak bedziesz coś reklamował to oczywiście "produkt konkurencji"
Jestem prawica i zapraszam do prawicy. dziwne ?

Pn lip 20, 2009 9:15

Cytuj:
"umiejętność korzystania z forum" brzmi Ci lepiej? Tagi to coś, co można znać. W takim razie jak najbardziej istnieje coś takiego jak "znajomość tagów phpBB". Tak samo jak istnieje "znajomość tabliczki mnożenia".

Pn lip 20, 2009 9:16

Obrazek

Pn lip 20, 2009 9:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14 ]