|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
komunia-jak zacząć sam poczęstunek
Autor |
Wiadomość |
szprotka
|
 komunia-jak zacząć sam poczęstunek
może mi któs pomoże-mam w tym roku Komunie syna i chciałabym żeby było jakoś uroczyście, nie wiem za bardzo jak to opisac-jak zacząć samo przyjęcie po Mszy,byłam na paru komuniach i było tak :wszyscy siadali i zaczynali jesć rosół-trochę głupio, może ktoś mi coś ciekawego podsunie
|
Pt mar 12, 2010 11:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: komunia-jak zacząć sam poczęstunek
.A może zacząć od modlitwy? 
|
Pt mar 12, 2010 11:27 |
|
 |
djdomin
|
Ja bym zaczął od modlitwy, jak każdy inny posiłek. I dałbym inną zupę, bo nie przepadam za rosołem 
_________________ Dominik Jan Domin
|
So mar 13, 2010 13:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Znam zwyczaj dzielenia sie chlebem przed obiadem ( nawiazanie do tradycji Kosciola wschodniego). Moze to byc chleb specjalnie upieczony na te okazje, plaski (np. w formie macy) aby kazdy z gosci mogl go ulamac (piekny symbol: Eucharystia, Chleb Zycia i dzielenie sie naszym chlebem powszednim).
W niektorych parafiach jest inny zwyczaj, dzieci pierwszokomunijne dostaja pod koniec Mszy sw. male buleczki (chleb), ktory pozniej jest dzielony (lamany) podczas pierwszokumunijnego przyjecia. I do tego oczywiscie wspolna modlitwa lub jakas modlitwa odmowiona przez pana lub pania domu.
|
N mar 14, 2010 13:49 |
|
 |
Selgrado
|
Myślę, że z tymi łamanymi bułeczkami, pod koniec Mszy św., to dobry pomysł, ba, zwyczaj, godny naśladowania.
_________________ [KMI ...] ------------.
|
N mar 14, 2010 19:13 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|