Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 19:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Pierwszy numer pisma Krzyżowiec! 
Autor Wiadomość

Post Pierwszy numer pisma Krzyżowiec!
Okładka:
http://img692.imageshack.us/img692/4051/krzyzowiec.jpg

Pierwszy numer pisma Krzyżowiec jest już dostępny!

Fragment wstępniaka: Patrząc na moralną dekadencję współczesnego świata, nadzieję naszą pokładamy w słowach Maryi: „Na końcu, moje Niepokalane Serce zatriumfuje!”. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę z tego, że zapowiedź zwycięstwa zmusza nas do aktywności. Chcemy być narzędziem w rękach Niepokalanej, aby Jej triumf nadszedł jak najszybciej. Dlatego jako dzieci Naszej Królowej ruszamy w bój o przywrócenie cywilizacji chrześcijańskiej. Per Mariam ad maiorem Dei gloriam! („Przez Maryję dla większej chwały Bożej!”).

Jeden z komentarzy internetowych podsumowujących pierwszy numer Krzyżowca:

Byłem [na spotkaniu promocyjnym Krzyżowca], zobaczyłem, posłuchałem, pismo obejrzałem. A teraz sobie w spokoju przeczytam. Pierwsze moje wrażenie jest takie, że pismo jest na bardzo przyzwoitym poziomie (nie, że jakiś periodyk naukowy ani artyzm literacki, ale bardzo przyzwoite a przy tym lekkie.). Poza tym - i to wydaje mi się bardzo cenne, bo zwyczajnie tego brakuje - tam nie ma żadnego "dialogu", silenia się na jakiś pseudo-obiektywizm, przedstawiania pseudo-racji tzw. drugiej strony, jest za to absolutna bezkompromisowość i walenie prosto z mostu. Jeżeli pismo dostanie i przeczyta zwykły człowiek, nie obeznany z poglądami środowiska, to w pierwszej chwili zapewne dozna szoku. I chyba o to właśnie twórcom chodziło. Z niecierpliwością czekam na kolejny numer, mam nadzieję, że poziom i styl zostanie utrzymany. Generalnie gratuluje inicjatywy.

W numerze m.in:

- Klasyka doktorów kontrrewolucji: "Krucjata XX wieku". Plinio Correa de Oliveira

- Pole walki: "Małżeństwa" homoseksualne jako patologia, aborcja = morderstwo, tezy przeciwko parytetom, relatywizm w demokracji

- Kultura i cywilizacja: Kryzys męskości, dzieła i bohomazy, gotyk walczący

W jaki sposób można otrzymać Krzyżowca?

1) Za darmo drogą pocztową. Prosimy naszych czytelników o rozpowszechnianie pisma wśród swoich znajomych, dlatego chętnie wyślemy każdej zainteresowanej osobie kilka lub nawet kilkanaście numerów pisma. W celu zamówienia prosimy o kontakt e-mailowy.

2) Na spotkaniach oraz akcjach organizowanych przez warszawski oddział Krucjaty – Młodzi w Życiu Publicznym (informujemy o nich wcześniej na stronie krucjaty – http://www.krucjata.org.pl oraz na innych prawicowych stronach www i portalach społecznościowych)

3) Odbiór osobisty w naszej siedzibie na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie (prosimy wcześniej umówić się telefonicznie bądź e-mailowo)

4) Pismo będzie można znaleźć na uczelniach wyższych (w pierwszej kolejności na UKSW, UW, KUL, niedługo także na uczelniach w innych miastach Polski).

5) Ściągnięcie wersji elektronicznej pisma - http://www.krucjata.org.pl/krzyzowiec.php3

Kontakt z redakcją:
krzyzowiec@krucjata.org.pl
tel. 783 865 328

Wt cze 08, 2010 17:49

Ściągnął, poczyta - napisze, co o tym myśli, jak nie zapomni :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr cze 09, 2010 14:25
Zobacz profil WWW

Post Re: Pierwszy numer pisma Krzyżowiec!
Redakcja czeka na komentarze ;)

Śr cze 09, 2010 23:52

to jest pismo autorstwa Lefebrystów bez nadzoru jakiegokolwiek kapłana z Kościoła Lefebrystów

Pismo miejscami jest czarno-białe w poglądach i ogólnie bardzo radykalne jak sami Lefebryści

Jako katolik podchodze z dużym dystansem do tego pisma

zamówiłem nawet 5 sztuk, ale po konsultacji z księdzem proboszczem ma zakaz rozpowszechniania w prarafi pisma Krzyżowiec; do zakazu rzecz jasna się zastosuje

Wt lip 13, 2010 17:51

Faktycznie, nie ma żadnego nadzoru ze strony jakiegokolwiek kapłana z "kościoła Lefebrystów" ponieważ Krzyżowiec ani wydająca go Krucjata - Młodzi w Życiu Publicznym nie są w żaden sposób powiązane z Bractwem Kapłańskim Świętego Piusa X.

Pismo owszem jest radykalne, radykalnie katolickie. Proszę pokazać coś, co ukazało się w Krzyżowcu, a nie jest zgodne z doktryną Kościoła Katolickiego.

Pozdrowienia
Redakcja Krzyżowca

Śr paź 13, 2010 17:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]