|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Pobyt w miejscu sakralnym
Autor |
Wiadomość |
LemonTea
|
 Pobyt w miejscu sakralnym
Witam. Znalazłam to forum i postanowiłam się poradzić. Mianowicie przeżywam teraz bardzo trudne chwile w życiu i myślałam o miejscu, w którym mogłabym pracować w zamian za zamieszkanie i utrzymanie, w miejscu rodzaju klasztor, zakon sióstr, zgromadzenie. Z chęcią poznałabym doświadczenia i opinie kogoś kto przeżył coś podobnego (mieszkał w takim miejscu lub obecnie mieszka), może udzielić mi rad w sprawie takich pobytów w miejscach sakralnych. Nie jestem w tej materii zorientowana i poczytam wszelkie sugestie, namiary, adresy miejsc gdzie można się zgłosić.
|
Pn lut 07, 2011 23:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem, czy klasztory przyjmują świeckich do pracy, ale bywają ogłoszenia od rodzin poszukujących gosposi i oferujących zamieszkanie. Trzeba poszperać w internecie.
|
Wt lut 08, 2011 8:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Pobyt w miejscu sakralnym
Sankuarium w Licheniu przyjmuje do prac porządkowych, ogrodniczych, w zamian za zakwaterowanie i wyżywienie.
|
Wt lut 08, 2011 9:55 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Od znajomej słyszałem, że coś takiego jest możliwe chyba w ośrodku dla niewidomych w Laskach, gdzie prowadzą go siostry.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz lut 10, 2011 15:31 |
|
 |
LemonTea
|
 Re: Pobyt w miejscu sakralnym
Dziękuję za odpowiedzi. Czy może ktoś wie na jakiej zasadzie przyjmują osoby do pracy z zamieszkaniem w Ośrodku w Laskach pod Warszawą? Może ktoś wie coś bliżej na ten temat, charakteru prac, zasad pobytu, czy mają szczególne wymagania co do osób które przyjmują, w sensie wiek, jakieś świadectwa, dokumenty, zdrowie? Będę wdzięczna za wszelką pomoc...
|
Pt mar 11, 2011 22:49 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|