|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Pilnie sprzedam Książkę do Nabożeństwa z 1862 roku
Autor |
Wiadomość |
NIKE-27
|
 Pilnie sprzedam Książkę do Nabożeństwa z 1862 roku
WITAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW BARDZO SERDECZNIE.
Zwracam się do Państwa z prośbą. Mianowicie. Jestem mamą dwójki cudownych córeczek, z trzecią córeczką jestem w ciąży. Życie byłoby przepiękne pomimo trudności jakie niesie, ale mój świat zawalił się gdy dowiedziałam się, że moja młodsza córeczka ma wadę serca. Potrzebne jest długie i kosztowne leczenie. Zawsze radziłam sobie i trudno mi tak zwracać się do kogoś o pomoc. Jednak jestem za dumna na wyciąganie do kogoś ręki. Po prostu sprzedaję to co ma dla mnie wartość. Przez lata zbierałam stare książki. I tu właśnie moje pytanie. Czy może ktoś z Państwa byłby zainteresowany zakupem. Poniżej przedstawiam jej opis. Jeżeli ktoś z Państwa byłby zainteresowany prosiła bym o kontakt. Bardzo zależy mi na czasie.
Mam do sprzedania KSIĄŻKĘ DO NABOŻEŃSTWA Z 1862 ROKU.
Książka do Nabożeństwa dla wszystkich katolików, w szczególności zaś dla wygody katolików ARCHIDIECEZJI GNIEŹNIEŃSKIEJ I POZNAŃSKIEJ z polecenia najprzewielebniejszego ARCY - BISKUPA DUNINA ułożona. Na nowo z rozkazu najprzewielebniejszego ARCY - BISKUPA X. LEONA PRZYŁUSKIEGO po raz drugi przejrzana. Wydanie trzecie (dla kobiet). Wydawnictwo: GNIEZNO, NAKŁAD I DRUK J.B. LANGRGO Z 1862 ROKU.
Książka zawiera 785 stron.
Wymiary: 11 cm x 17 cm x 3,5 cm.
Oprawa twarda, lekko podniszczona, zdobiona złoceniami i rzeźbieniami. Stronice lekko pożółkłe, kilka naddartnych kartek, kilka luźnych kartek. Książka kompletna.
Stan oceniam na BARDZO DOBRY zważywszy na jej wiek 148 lat.
Załączniki:
DSCN3710.JPG [ 125.62 KiB | Przeglądane 1324 razy ]
|
Pt mar 18, 2011 14:20 |
|
|
|
 |
Selgrado
|
 Re: Pilnie sprzedam Książkę do Nabożeństwa z 1862 roku
Jeśli jeszcze pytałaś, to popytaj antykwariuszy, bibliofilów, szczególnie takich, których interesuje taka sekcja książek. No i poszukać ww. w necie i zależnie od sytuacji w czasie, przedstawić swoją sprawę. To na początek, co teraz przychodzi mi do głowy.
_________________ [KMI ...] ------------.
|
Pt mar 18, 2011 20:02 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
|