Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 6:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
 Czy ktoś chciałby stworzyć ze mną e-pismo ? : ) 
Autor Wiadomość

Post Czy ktoś chciałby stworzyć ze mną e-pismo ? : )
Witam.

Od jakiegoś czasu myślałem nad tym, aby zrobić jakieś małe katolickie e-pismo. W sumie to początkowo chciałem zrobić katolicki portal społecznościowy (jest nasza-wiara.pl ale w wyniku niedogadania się co do współpracy chciałem postawić własny portal), ale potem postanowiłem ograniczyć się do e-pisma.

Jasne, że są portale katolickie, są pisma "namacalne" (:]), ale chciałbym skubnąć też coś swojego. Moją ideą jest to, żeby przekaz był prosty. Żeby było to po prostu dla każdego. Bez popadania w skrajności. Ale też nie wykrzywiając i nie wychodząc poza naukę Kościoła. Żeby było to także coś dla tych, którzy niekoniecznie są gorliwymi katolikami.

Jest to projekt hobbystyczny gdyby ktoś pytał : )

W tej chwili jest to idea działająca wyłącznie w mojej głowie, dlatego jestem sam. Ale chętnie podjąłbym jakąś współpracę i znalazł osoby, które wspólnie ze mną chciały by coś takiego tworzyć. Podstawą jest jednak to o czym mówiłem - pisać mamy prosto, bez popadania w skrajności, żeby nawet osoba, która nie jest zagłębiona w naszą religię, potrafiła w miarę to wszystko czytać. Są ludzie, którzy prowadzą blogi i lubią pisać (też prowadzę :]), więc czemu nie zebrać się razem i wspólnie stworzyć coś ciekawego. Jako chrześcijanie powinniśmy ewangelizować, to jest w sumie jeden ze sposobów. Można przy tej okazji podjąć się różnych inicjatyw itp.

Jeśli ktoś chce powiedzieć, że "po co", że "nie ma sensu" itp, to niech nic nie mówi i po prostu zignoruje mój post. Jak nikt się nie zgłosi, to będę to pisał sam, czemu nie. Jednak z pomocą będzie to na pewno lepsze i ciekawsze.

Zapraszam więc osoby z nadzieją, z pomysłem, z radością, z wszelką ochotą do działania : )

Wszelkie pytania proszę kierować drogą Prywatnej Wiadomości. Osoby zainteresowane także proszę o kontakt tą drogą.

Pozdrawiam!

Pt gru 09, 2011 20:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1 ]