SN: Dariusz Barski jest prokuratorem krajowym.
Autor |
Wiadomość |
george45
|
 Re: SN: Dariusz Barski jest prokuratorem krajowym.
Rozumiem, że siebie zaliczasz do normalnych i nie opluwasz nienormalnych, czy może źle coś zrozumiałem?
|
So paź 19, 2024 8:57 |
|
|
|
 |
andej
|
Nie uważam siebie za skrajność, choć za przedstawicieli różnych skrajności uważam georga i Witolda, jak też MJ. Mam poglądy prawicowe (raczej w sensie klasycznym), narodowe (patriotyczne, ale nie nacjonalizm, zwłaszcza utożsamiany z szowinizmem; czyli dajcie mi żyć w moim kraju bez narzucania przymusów). Nie oglądam Republiki, ani TVN. Ani żadnej tv. Przeglądam Internet od lewa do prawa. I obserwuję rzeczywistość.
I jeszcze jedno, co poruszyliście. Normalność. Dla mnie nienormalnym jest opluwanie drugiego człowieka. Gardzenie nim z powodu innych poglądów, rasy, orientacji... Nienormalnym jest używanie wulgaryzmów, choćby zakrytych gwiazdkami. Nienormalnym jest wzorowanie się na ustawach norymberskich i wyciąganie win (rzekomych lub prawdziwych) dziadków. Także nie mogę uznać za normę odpowiedzialności zbiorowej.
I jest mi bardzo mi przykro, że wszystkie te patologie w moim rozumieniu starasz się podciągnąć pod normę. Choć przyznaję Ci pewną rację, bo to co jest powszechne, staje się normą. Ale w moich czasach nikt trzeźwy w rozmowie nie rzucał mięsem. Nikt publicznie nie ośmielał się przeklinać. O tempora, o mores. Od wieków.
|
So paź 19, 2024 9:02 |
|
 |
Idący
|
george45 napisał(a): Rozumiem, że siebie zaliczasz do normalnych i nie opluwasz nienormalnych, czy może źle coś zrozumiałem? Jeśli kogoś oplułem, to wskaż kogo i podaj link. Przeproszę lub wytłumaczę sens.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
So paź 19, 2024 9:06 |
|
|
|
 |
george45
|
Czyli bez podania linku uważsasz, że zaliczasz się do "normalnych" i "nienormalnych" nie opluwasz? PS Możesz podać swoją definicję "normalnego" i 'nienormalnego"?
|
So paź 19, 2024 13:04 |
|
 |
Witold33
|
Idący - już już miałem cię widzieć w tej chwalebnej grupie trzeciej, nie lemingi, nie prawacy kibole, tylko zwykli Indianie. Ale w twoim zestawie do brzydzenia się poza kurskierowskim dziadkiem z Wehrmachtu nic wiecej z bogatego zestawu wodzusia z Nowogrodzkiej , żadnych gorszych sortów, pierwotniaków i beztrybowych mord zdradzieckich jakoś nie dostrzegłem. Nie jesteś po środku, nie jesteś obiektywny. Ale prawactwo też dla ludzi. Andej - ja akurat też tefałenów nie odbieram. Słaby dekoder.Tylko tvp i republika. A radio to albo torunskie, albo rmf classic. Ale pamiętam propagitkę za czerwonego i zgadnij, z czym dzisiaj mi się najbardziej kojarzy? Co do polszczyzny chyba na żarcie się?siem nie poznałeś? Użyłem dla żartu "polszczyzny" z Żoliborza.
|
So paź 19, 2024 16:18 |
|
|
|
 |
andej
|
george45 napisał(a): Czyli bez podania linku uważsasz, że zaliczasz się do "normalnych" i "nienormalnych" nie opluwasz? PS Możesz podać swoją definicję "normalnego" i 'nienormalnego"? Tego się spodziewałem. Oskarżyłeś mnie bezpodstawnie. Opluwasz, bo mam inne poglądy. Argumentów nie posiadasz, tylko własne przekonane o wielkości i mądrości? To za mało. Piaskownica.
|
N paź 20, 2024 12:29 |
|
|
|