Autor |
Wiadomość |
plomyk
|
Myslalam, ze ten obrazek byl troche miejszy  Sorry. To mial byc taki tylko maly dodatek. 
Pt lis 04, 2005 20:45 |
|
|
|
 |
bobo
|
Płomyku, indycze mięso jest o wiele zdrowsze od kaczego, zapewniam cię. A poza tym w indyku są wszystkie formy mięsa, i schab, i skrzydełka, i łopatka, i karczek. Oj...Indyk jest uniwersalny!.
Niech żyją indyki.choćby dla naszej późniejszej ich konsumpcji.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Pt lis 04, 2005 21:11 |
|
 |
plomyk
|
bobo napisał(a): Płomyku, indycze mięso jest o wiele zdrowsze od kaczego, zapewniam cię. A poza tym w indyku są wszystkie formy mięsa, i schab, i skrzydełka, i łopatka, i karczek. Oj...Indyk jest uniwersalny!. Niech żyją indyki.choćby dla naszej późniejszej ich konsumpcji.
bobo
Bardzo lubie czytac twoje posty.  Dla mojej rodziny jeden indyk to stanowczo za duzo. Zwykle swietujemy z innymi i tak wspolnie dzielimy sie jednym ptakiem. Szkoda mi ich troche, ale czlowiek musi cos tam jesc. Swinka czy indyk, miesko dobre. Zgadzam sie.
Czy lubicie marcheweczke z kotlecikiem schabowym? To jedno z moich ilubionych dan, moi rodzice bardzo tez lubili.
Pt lis 04, 2005 21:43 |
|
|
|
 |
plomyk
|
Jadlam kaczke w chinskiej restauracji i prawie wogole miesa nie bylo. Celulka byla zawinieta skora kaczki i to bylo cale kacze danie. Pozniej po tym malym przysmaku zaczela sie prawdziwa uczta, seafood. Krabiki, osmiorniczki  (nie lubie) i prawns...
Pt lis 04, 2005 21:48 |
|
 |
Incognito
|
Wszystkie moje doświadczenia z kaczkami wyglądały podobnie - prawie w ogóle mięsa nie było  Rzeczywiście nie ma to jak indyk, a najlepiej panierowane filety z indyka
Marchewka+groszek - to jest to 
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Pt lis 04, 2005 21:59 |
|
|
|
 |
bobo
|
Zeszliśmy na tematy kulinarne nieco. Faktycznie na kaczce jest wiele tłuuuuustej skóry, a jednym indykiem można obdzielić niejednokrotnie wiele głodnych gębuś. Żeby tylko nasza kaczka nie okazała się gruboskórna dla naszej nacji. Żeby w niej było choć trochę z indyka. 
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
So lis 05, 2005 10:05 |
|
 |
Mieszek
|
hehe
wątek kulinarny!!!!:razz:
Cytuj: Czy lubicie marcheweczke z kotlecikiem schabowym?
nie lubie na marchewke jestem uczulony a schabowy jest dla mnie za mało krwisty poza tym smakuje jak siano a nie mięso
indyki są pyszne 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N lis 06, 2005 2:24 |
|
|
|