|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kawa
|
 ale plama...
początkująca ze mnie "kura domowa"  a samodzielne życie naszpikowane jest wieloma nezwykle trudnymi problemami.
jednym z nich jest kwestia tak okrutna i bolesna, że aż ciężko mi o tym pisać... ale napiszę...przez łzy - mam plamę z czerwonego wina na ukochanym t-shircie. czym to sprać??? macie jakieś domowe sposoby? bo próbowalam vanishem, ale nic z tego  a wybielacz odpada, bo koszulka jest czerwona ! co robić, pomóżcie
ps a może napisać do redakcji "Pani Domu" ? 
|
So gru 03, 2005 22:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hmm... kobieta na pewno nie jestem, ale pranie robie sobie sam od lat... zawsze takie plamy spieralem wlasnie vanishem, tylko tak:
- po plamie od razu namaczalem ciucha
- vanish na plame a potem do pralki
- zobaczymy co wyjdzie
Na razie sie spieraly a szlag kolorow nie trafial.
Crosis
|
So gru 03, 2005 23:07 |
|
 |
Spidy
|
To nawet zabawne, hi, hi...
Dlaczego Kawo sądzisz, że odpowiedź na pytanie - jak zmyć plamę po czerwonym winie - znajdziesz właśnie na forum WIARA?  "To nie mógł być Vanish, to cud!"
No dobra, w końcu to Hyde Park... Równie dobrze mogę tu prowadzić wykład o leczniczych właściwościach borowin, nie?
Niestety, nie doradzę Ci w tej sprawie, bo tak lubię czerwone wino, że go dawno nie rozlałem.
Pozdrawiam
Ps. No proszę, Crosis! Brawo, jeszcze nie masz starokawalerskich nawyków - pierzesz. Znaczy, masz się dobrze. Prawdziwy stary kawaler zrobiłby tak:
- plamę od razu spróbowałby zetrzeć rękawem (w ten sposób miałby już 2 sztuki)
- wkurzony, widząc brudny mankiet, wytarłby go o spodnie (3!)
- następnie zdesperowany zdjąłby koszulkę i spodnie i cisnął w kąt
- po dopiciu wina odważnie przystąpiłby do realizacji logicznego planu - na spodniach przykleiłby przy pomocy superglue łatkę z resztek flaneli, a koszulkę nosił jedynie pod sweter.
Hmm, sam nie wiem skąd to wiem... 
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
N gru 04, 2005 0:42 |
|
|
|
 |
kawa
|
dlaczego forum Wiara? bo innym na jakim jestem zarejestrowana, jest forum mojego starego LO oraz forum studentów prawa. Jedno i drugie raczej odpada, ze względu na znikomą obecność "matek-polek". A tu jest jakaś szansa, że ktoś się na plamach będzie znał
co do plamy- nie zaprałam jej od razu... to chyba źle? 
|
N gru 04, 2005 1:17 |
|
 |
klarowna
|
kawa a może by tak pokropić toszke sokiem z cytryny potem spłukać dodać sypkiego vaniszu, spłukać a dopiero potem prać  (u mnie ten sposób działa)
N gru 04, 2005 9:10 |
|
|
|
 |
bobo
|
Spidy dał popis kobiecych możliwości, choc babą nie jest.
A ja mam sposób na uprasowanie spodni w idealne kantki, bez żelazka.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
N gru 04, 2005 15:20 |
|
 |
kawa
|
jeżeli chodzi o prasowanie to najlepsze są dżinsy- odpowiednio rozwieszone przy suszeniu nie wymagają prasowania  a spodnie na kant... już wolę spódnice założyć ![Uśmiech z =]](./images/smilies/icon_menu.gif)
|
N gru 04, 2005 16:59 |
|
 |
bobo
|
kawa, a może zrób tak:
kup jeszcze jedno czerwone wino
zamocz t-shirt w tym winie (nie rozcieńczaj pod żadnym pozorem)
wysusz w stanie rozłożonym.
Napisz do "Pani Domu", że masz orginalną metodę na przebarwianie bez używania środków chemicznych.
I co? Widzisz, jaka piękna czerwona bluzeczka 
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Pn gru 05, 2005 11:06 |
|
 |
Spidy
|
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Pn gru 05, 2005 11:22 |
|
 |
Spidy
|
|
Pn gru 05, 2005 11:26 |
|
 |
bobo
|
O, ten pomysł mi się podoba. Nie wypij tylko przed 2006 rokiem, kawa
Ja mam kilka pustych butelek plastikowych co prawda, myślę, że sie nie rozpuszczą od tej superowej zawartości?!
|
Pn gru 05, 2005 11:40 |
|
 |
kawa
|
w tym sezonie modne są brązy... jakie koniaki proponujecie do farbowania? 
|
Pn gru 05, 2005 13:23 |
|
 |
bobo
|
Z Joanny brązowy, z Garnier jasny brąz, z Welli ciemny brąz.
A najlepszym będzie wojak, który dokonał żywota na Helenie (super color).
|
Pn gru 05, 2005 14:32 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
|