Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 04, 2025 17:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 "Krajobraz górski" dla każdego ;) 
Autor Wiadomość

Post "Krajobraz górski" dla każdego ;)
Lubisz góry ale nie mieszkasz w ich otoczeniu? Narzekasz na brak krajobrazów górskich za oknem?

Mnie samemu brak tych pięknych widoków (mieszkam w Katowicach). Hmm... trzeba więc sobie jakoś radzić :-D

Dosyć dawno temu zauważyłem, że czasami góry same do mnie przychodzą :o. Spokojnie, niczego nie zażywam :lol:. Sposób polega na wykorzystaniu chmur (chmur kłębiastych, tzw. cumulusów :arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cumulus) oraz wyobraźni. Zerknijcie na zdjęcia cumulusów... Czy nie przypominają czegoś, zwłaszcza gdy kładą się nisko nad horyzontem :co:? Wystarczy popatrzeć gdzieś obok (np. na jakiś budynek), tak aby chmury były dalej w zasięgu wzroku (nie wpatrujemy się bezpośrednio) i resztę pozostawić wyobraźni (można ja wspomóc myśląc np. "mieszkam u podnóży zbocza górskiego").

Może bujam w obłokach :buja: ale u mnie działa :-D Trzeba tylko poczekać na odpowiednią pogodę i mamy zapewniony "krajobraz górski" za oknem " - za każdym razem inny ;-) .

Pozdrawiam

Pn mar 03, 2008 12:54

Osobiście polecam coś prostszego.. można wejść na stronę projektu W górach jest wszystko co kocham zobaczyć gdzie są koncerty i odwiedzić jeden z nich, albo ściągnąś sobie MP3.
Bardzo polecam. Mam wrażenie że nie są tak skażone festyniarstwem jak "Bieszczadzkie Anioły" (choć i te są piękne)

Pn mar 03, 2008 18:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]