cau_kownik napisał(a):
Korzystacie?
Dziala zgodnie z oczekiwaniami?
Korzystam i działa zgodnie z moimi oczekiwaniami, tzn. jakość rozmów nie jest rewelacyjna, ale spokojnie wystarczająca do komunikacji. Za to koszty są zdecydowanie niższe (zakładając, że za dostęp do internetu i tak płacimy).
Wiele zależy jednak od jakości łącza internetowego, w przypadku częstych awarii u naszego dostawcy będziemy równie często pozbawieni telefonu. U mnie awarie nie są zbyt częste, telefonu też rzadko używam, a w podbramkowych sytuacjach mam komórkę. Poza tym ważna jest przepustowość łącza, ale tu wymagania VoIP nie są wygórowane, o ile pamiętam 128k uważa się za wystarczające. Trzeba jednak pamiętać, że z reguły prędkość "do klienta" jest wyższa niż "od klienta" (np. 512k download i 256k upload). Jeśli przepustowość "od klienta" będzie niższa niż 128k, to u naszego rozmówcy głos może zanikać lub być zniekształcony.
Minusem może być jeszcze brak możliwości przeniesienia numeru (przynajmniej tak było, gdy ja rezygnowałem z usług TP, ale było to ze 2 lata temu i może coś się zmieniło).