Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 21, 2025 3:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Dysfunkcyjni policjanci ;-) 
Autor Wiadomość
Post Dysfunkcyjni policjanci ;-)
Obrazek

Zdjęcie z Wirtualnej Polski.

Pt kwi 17, 2009 11:41

Były kiedyś takie plakaty na miescie: "odbierasz mi miejsce, weź też moje kalectwo". Bardo trafne, uważam

Wt kwi 21, 2009 8:20
Nie wiem, czy to sie nadaje na Hydepark, bo sprawa jest społecznie bardzo poważna, ale jak widać administratorzy uważają, iż bardzo śmieszna.
Mnie nie jest do śmiechu i nie takie intencje mi przyświecały.
Widać administracja strywializowała ten temat. Brawo!

Wt kwi 21, 2009 8:48

Wiesz, tego typu absurdów jest tak wiele... W zasadzie na każdym kroku. Ostatnio na drodze E-ileś tam, pod Krakowem miał miejsce karambol, bo policja zakamuflowała radiowóz w dróżce leśnej (tuż przed wjazdem na autostradę), i łapała tam kierowców na radar. Droga ta nie posiada pobocza, jest dwupasmówką. Dodatkowo, łapanka miała miejsce za górką, za zakrętem... Tam kierowcy faktycznie, rozpędzają się... Paranoja! :o

Śr kwi 22, 2009 8:26

Post osiris, Ty się nie gniewaj!
Jak mówi stare rosyjskie przysłowie "Żyt' w Sowietskom Sojuzie kak s tigrom ... flirtowat' ismieszno istraszno". Czy patrząc na otaczającą rzeczywistość nie przychodzi Wam kochani podobna konkluzja do głowy?

Po to by mieć pewność, że w razie stłuczki dostaniesz wypłatę odszkodowania, musisz zawołać TAKIEGO policjanta- bo jego słowo widocznie jest więcej warte niż Twoje; wewnątrz tego hipermarketu nie możesz zrobić zdjęcia swojej dziewczynie w ciekawej kreacji w przymierzalni, bo właściciele/ ochrona uzurpują sobie wyłączność na ZEZWOLENIA na fotografowanie w przestrzeni publicznej; przed szpitalem musisz zapłacić za parking.................?!

Nasz świat obrasta w takie nierówności, drobne na pozór niesprawiedliwości, absurdy, a to wszystko z powodu bierności i zrezygnowania nas jako obywateli.

A powoiedziane jest "jeśli brat twój zgrzeszy, (...) weź drugiego na świadka (...) i upomnij go (...)" chyba sytuacja w Ojczyźnie naszej dojrzała do tego, by coś w tej dziedzinie zacząć robić.

No pewnie, w tym wypadku trzeba mieć sprawną gaśnicę..... ;-)

Pn cze 01, 2009 8:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]