Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 26, 2025 23:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 ks. Jankowski 
Autor Wiadomość

Post ks. Jankowski
Dziś w wiadomościach na Onecie przeczytałem, ze ks. Henryk Jankowski przebywa w hospicjum. Zajrzałem z ciekawości na komentarze i włos mi się zjerzył od nienawiści, jaka płynie z większości wypowiedzi. Ponieważ doskonale pamiętam wielorakie działania tego zacnego człowieka dla "Solidarności ", stoczniowców i Polski, postanowiłem napisać parę przychylnych słów, ale oczywiście komentarz się nie ukazał. Myślę, że większość komentarzy pisze młodzież i jestem zszokowany tak komentarzami, jak i brakiem elementarnej wiedzy na temat najnowszej historii Polski. Czego ich uczą rodzice, co na to nauczyciele, dokąd zmierza Polska ?

Pt lis 20, 2009 18:36

Ja juz nie czytam tych komentarzy na onecie czy wp...Tam jest taka dawka jadu i bezmyślnej agresji- że próba dyskusji byłaby rzucaniem pereł przed świnie... :mad:

Pt lis 20, 2009 21:50

Nie przejmuj się - Onet słynie po cichu ze swojego antyklerykalizmu. Zdecydowanie bardziej wolę komentować artykuły na wp.pl - tak przynajmniej jest jakiś poziom dyskusji.

A najbardziej wnerwia mnie wypowiedź padająca pod każdym tematem dot. religii na onecie:
"Boga nie ma i nie było!
To jasne!"

Kurtka no dajcie spokój! Jak ktoś ma w sercu nienawiść to choćbyś go głaskał to i tak Cię skopie po czterech literach.

A najgłupsze, moim zdaniem, jest ocenianie Kościoła przez ludzi z nim nie związanych - to tak, jakby laik w temacie piłki nożnej oceniał mecz. Co najmniej chore.

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Pt lis 20, 2009 22:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]