|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
anioł 4
|
 ks. Jankowski
Dziś w wiadomościach na Onecie przeczytałem, ze ks. Henryk Jankowski przebywa w hospicjum. Zajrzałem z ciekawości na komentarze i włos mi się zjerzył od nienawiści, jaka płynie z większości wypowiedzi. Ponieważ doskonale pamiętam wielorakie działania tego zacnego człowieka dla "Solidarności ", stoczniowców i Polski, postanowiłem napisać parę przychylnych słów, ale oczywiście komentarz się nie ukazał. Myślę, że większość komentarzy pisze młodzież i jestem zszokowany tak komentarzami, jak i brakiem elementarnej wiedzy na temat najnowszej historii Polski. Czego ich uczą rodzice, co na to nauczyciele, dokąd zmierza Polska ?
|
| Pt lis 20, 2009 18:36 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem czy to temat do Hyde Parku...
Ja juz nie czytam tych komentarzy na onecie czy wp...Tam jest taka dawka jadu i bezmyślnej agresji- że próba dyskusji byłaby rzucaniem pereł przed świnie... 
|
| Pt lis 20, 2009 21:50 |
|
 |
|
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
Nie przejmuj się - Onet słynie po cichu ze swojego antyklerykalizmu. Zdecydowanie bardziej wolę komentować artykuły na wp.pl - tak przynajmniej jest jakiś poziom dyskusji.
A najbardziej wnerwia mnie wypowiedź padająca pod każdym tematem dot. religii na onecie:
"Boga nie ma i nie było!
To jasne!"
Kurtka no dajcie spokój! Jak ktoś ma w sercu nienawiść to choćbyś go głaskał to i tak Cię skopie po czterech literach.
A najgłupsze, moim zdaniem, jest ocenianie Kościoła przez ludzi z nim nie związanych - to tak, jakby laik w temacie piłki nożnej oceniał mecz. Co najmniej chore.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
| Pt lis 20, 2009 22:38 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|