Dlaczego faceci lubią piwo?
| Autor |
Wiadomość |
|
vesper
|
JakubN napisał(a): poza denaturatem,
Przefiltrować na węglu aktywnym, przepędzić w zestawie z nad stałego KOH, powinien się nadać po rozcieńczeniu
A POCH-owski denaturat to tylko destylację zrobić (skażany toluenem), i też powinien być zdatny  Niemniej, jeśli nie usuniemy toluenu dokładnie, będzie bardziej szkodliwy, od tego skażanego "bitrexem"  Do picia więc go zdecydowanie nie polecam, do laborki powinien się nadać (w obu przypadkach otrzymamy azeotrop ca. 96%).
A tak na serio, to mam ochotę na dobre piwo, ale chwilowo nie mam z kim wypić 
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
| Pn lip 09, 2007 16:14 |
|
|
|
 |
|
vesper
|
PS. Ale zostawmy inne alkohole, to temat o szlachetnym napoju, jakim jest piwo 
|
| Pn lip 09, 2007 16:16 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Oj, już niedługo ... nie mogę się doczekać! Zgrzewka Żywca, gitarka, Dżemik i inne ogniskowe piosenki, przyjemna atmosfera i jechane!
Sezon dłuuugich nocy!
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Pn lip 09, 2007 19:42 |
|
|
|
 |
|
Kamyk
|
JakubN napisał(a): Tu bym akurat polemizował. Z tego co pamiętam to od piwa Specjal lepsze jest chyba wszystko niemalże do picia poza denaturatem, kwasem siarkowym i płynem do wycieraczek. 
Dodałbym jeszcze Kreta i "piwo" w litrowej plastikowej butelce z etykietką "Wiśnia mocna. 2 w 1" za 90 gr. z Carrefour'a 
|
| Pn lip 09, 2007 20:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wiśnię, to pije elita...Desperaci piją spirytus kosmetyczny...
Ale przypomnial mi się jeszcze jeden powód dla jakiego nie lubię piwa...
Piwo jest takie ponadkulturowe, jest symbolem globalizacji, gdyz wypiera tradycyjne alkohole..
Wszędzie na świecie piwo szturmuje lokale, plaże, domy i ulice...
Wszędzie piwny oddech, beknięcia, sikanie ...
Dobrze, ze w niebie będzie wino... 
|
| Pn lip 09, 2007 20:47 |
|
|
|
 |
|
vesper
|
Teresse napisał(a): Wiśnię, to pije elita...Desperaci piją spirytus kosmetyczny... Ale przypomnial mi się jeszcze jeden powód dla jakiego nie lubię piwa... Piwo jest takie ponadkulturowe, jest symbolem globalizacji, gdyz wypiera tradycyjne alkohole.. Wszędzie na świecie piwo szturmuje lokale, plaże, domy i ulice... Wszędzie piwny oddech, beknięcia, sikanie ... Dobrze, ze w niebie będzie wino... 
Teresse, ty masz chyba jakąś obsesję na punkcie piwnego oddechu i sikania pod drzewo 
|
| Pn lip 09, 2007 21:09 |
|
 |
|
maharet
|
keylan napisał(a): ale dobre niepasteryzowane ciemne piwko (np w spiżu we wrocku)
Oj tak, w spiżu najlepsze piwo pod słońcem  Ja lubię piwa smakowe Redds, Freq, Ginger, a moje ulubione to Ginger Cynamonowy, słodziutki pychota.Ze zwykłych Warka Strong, Harnaś,Tyskie.
|
| Pn lip 09, 2007 21:28 |
|
 |
|
Bartas
|
maharet napisał(a): Ze zwykłych Warka Strong, Harnaś,Tyskie.
Harnasia bym wywalił! Zamiast tego Żywiec i Heineken! Tyskie - one of my fauvorite  :D Warka Strong i zwykła - jak najbardziej!
Oj, już nie długo ...
 ... Czerwony jak cegła ... Wehikuł czasu ... Whisky, moja żono .... 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Wt lip 10, 2007 18:44 |
|
 |
|
Kamyk
|
Harnaś - fuj
Tyskie - fuj
Warka - fuj  Strong od biedy obleci
Dla mnie najlepsze są:
Żywiec, Dębowe Mocne, Lech, Perła Mocna, Carlsberg, Heineken, Guinness, oraz piwo warzone w browarze Spiż w Katowicach 
|
| Wt lip 10, 2007 19:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Eh... jakoś nie mogę przekonać do słodkich piw, takich jak Warka Strong...
jakoś zawsze najlepsze były dla mnie piwa wyraźne, o ostrym smaku goryczki i delikatnym zapachu drożdży. Z masówek w knajpach to najlepiej jednak idzie mi Tyskie, natomiast jak mam wybór... Pilsner Urquell - perełka wśród piw... ostatnio na nowo odkryłem Fratera - dwa razy chmielone.
Największą perłą wypuszczoną przez polskie masowe browary jest chyba jednak Lech Pils - normalnie do dostania tylko w Wielkopolsce, ale akurat w sklepie na moim osiedlu często bywa - genialny, prawdziwy pils. Pycha
Crosis
|
| Wt lip 10, 2007 20:38 |
|
 |
|
Kamyk
|
Właśnie, zapomniałem o Fraterze  zacne piwko  Lubię też Żubra, ale to raczej przy braku innych piw tudzież większych funduszy (zgrzewki Żubra są stosunkowo tańsze od innych) 
|
| Wt lip 10, 2007 21:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A z Żubrem to fakt.... w końcu.... każdy lubi posiedzieć przy Żubrze
Crosis 
|
| Śr lip 11, 2007 15:50 |
|
 |
|
Wojtek37
|
Heineken, to siki Weroniki  , cała północna Polska i tak pije Specjala 
_________________ Bardzo mało modli się ten, co przywykł modlić się tylko wtedy, gdy klęczy
św. Jan Kasjan
|
| Śr lip 11, 2007 16:38 |
|
 |
|
Bartas
|
Właśnie kupiłem sobie wracając z wielkich zakupów(długie spodnie bojówki, koszulka z Guns N Roses + czerwona bandamka)dwa chłodniusieńkie Żywce!  Schowałem do lodóweczki i za półtorej godziny je sobie skonsumuje 
|
| Śr lip 11, 2007 18:55 |
|
 |
|
Bartas
|
|
| So lip 28, 2007 20:39 |
|
|
|