Autor |
Wiadomość |
Zencognito
|
Gasną popioły, upadają słońca, gwiazdy przetaczają się. Milkną audycje, rozmowy się rozklejają, dna butelek się osuszają, rzeki ciemnieją, lasy kamienieją, światło latarń zastyga. Siły odchodzą, wyroki zapadają, nienasycenie niknie w echo i myśli przeciekają między palcami. Emocje opadają, oczy wysychają, nadzieja zanika i kończą się historie. Serca gubią oddech, nieznajomi bezpowrotnie tracą szansę, cienie dopada zima, szaleńcze decyzje się rozmywają, wspomnienia nurkują w niebyt i wszystko co istnieje kończy się zasklepione w odległej o milion lat świetlnych otchłani - czas iść spać.
|
Wt lis 13, 2007 0:38 |
|
|
|
 |
Enigma
|
@ Rita: nie wiem, czy "szlag" ma niemieckie korzenie  jak chce się powiedzieć "szlag mnie trafia", to by było tak: "mich tritt der Schlag"... a nóż-widelec jednak nasz polski "szlag" to leciałość barbarzyńska?  nie wiem.
Ja się napiję herbaty, posiedzę jeszcze na Gadu, poczekam może na maila od mojego kochanego Niemca, poczytam coś i idę spać. już tu dziś chyba nie zajrzę.
dobranoc.
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
Wt lis 13, 2007 18:21 |
|
 |
AniaF
|
Przygotowałam sobie sałatkę owocową polaną pysznym jogurtem waniliowym, zaparzyłam kawe z cykorii i jak tu nie lubić długich jesiennych wieczorów.
Pozdrawiam Ania.
_________________ "Panie, wskaż mi drogi Swoje
ścieżek swoich naucz mnie !"
Psalm 25,4
|
Wt lis 13, 2007 19:51 |
|
|
|
 |
AniaF
|
Chciałam życzyć wam dobrej nocy, ja kładę sie do łóżka z filmem i kawa z cykorii.
Ania.
Psalm 25,4
|
Wt lis 13, 2007 20:50 |
|
 |
AniaF
|
Dobrych snów wam życzę i dużo siły na jutrzejsze zmaganie się z rzeczywistością. Ja z kawą zbozowa kłade sie do łóżka i mam nadzieję że film Jaśminum mnie wyciszy.
Ania.
Psalm 25,4
|
Śr lis 14, 2007 22:40 |
|
|
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Jeszcze przed pójściem spać poćwiczę z tabów fajną, akustyczną balladę pt: Wake Me Up When September Ends zespołu Green Day. Dziś pół dna ćwiczyłem i nie mogę rozszyfrować jednego tematu, a mianowicie tego:
E|----------------|-----------------|----------------|----------------||
B|-----0-----0----|-----3------3----|-----5-----5----|-----3-------3--||
G|-----0-0---0-0--|-----4-4----4-4--|-----5-5---5-5--|-----0-0-----0-0||
D|----------------|---4-------------|---5------------|---0------0-----||
A|---2------------|-2-------2-------|-3-------3------|----------------||
E|-0-------0------|-----------------|----------------|-3-------2------||
"Here Comes The Rain...."
E|----------------|-----------------|----------------|----------------||
B|-----0-----0----|-----3------3----|-----5-----5----|-----7-------7--||
G|---0---0-----0--|-----4-4----4-4--|-----5-5---5--5-|-----7-7-----7-7||
D|----------------|---4-------------|---5------------|---7------------||
A|---2------------|-2-------2-------|-3-------3------|-5------5-------||
E|-0-------0------|-----------------|----------------|----------------||
"Drenched In My...."
Może ktoś wie? Ja dopiero się zacząłem uczyć czytać z tabulatur. Cały czas znałem tylko chwyty, więc doszedłem do wniosku, że jako zapalony muzyk rockowy, nie mogę skończyć swojej edukacji gitarowej na tych 12 akordach.
Jak się zmęczę - a już mi palce puchną, ale się nie poddaję! - zmówię paciorek i pójdę nyny. Jutro jednak jeszcze w domku. Trza się wykurować do końca.
Dobrej nocki 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Śr lis 14, 2007 23:12 |
|
 |
Zencognito
|
Ja piję przed snem mleko z miodem  Jutro rano do lekarza idę, oby mi tylko nie zapisała antybiotyków. Przed chwilą zrobiłem sobie z porwanych korali siostry ręczną malę (to buddyjski sznur modlitewny, służący temu aby nie trzebaby było w myślach pilnować ilości wypowiedzianych modlitw) o 27 paciorkach. Z tandetnych koralików ale jest  Jutro pójdzie w użytek
A kiedyś to może sobie kupię taką ładną jak te na zdjęciu...
No, idę spać - dobranoc wszystkim 
|
Cz lis 15, 2007 0:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alez w tym temacie pachnie buddyzmem, duszno tu, uciekam.............
|
Cz lis 15, 2007 14:31 |
|
 |
Enigma
|
@ Zencognito: fajne te paciorki, fajne... 
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
Cz lis 15, 2007 17:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kurcze, a mi taki prezent z Nepalu zginął wraz z przeprowadzką....
 :(:(
Crosis
|
Cz lis 15, 2007 17:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jestem ciekawa czy kiedy Zen byl katolikiem to fascynacja rozancem byla tez tak wielka.
|
Cz lis 15, 2007 17:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A czy to ważne? Ważne, że teraz jest szczęśliwym człowiekiem
Crosis
|
Cz lis 15, 2007 17:34 |
|
 |
Zencognito
|
Lucyna napisał(a): Jestem ciekawa czy kiedy Zen byl katolikiem to fascynacja rozancem byla tez tak wielka.
Więc zaspokoję Twoją ciekawość i odpowiem  Nie, nie było żadnej fascynacji różańcem z mojej strony.
|
Cz lis 15, 2007 19:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ten rozaniec jest piekny.
A najpiekniejszy w nim to krzyzyk z Jezusem.
Rozance czesto dostaje w prezencie od przyjaciol, ktorzy odwiedzaja miejsca swiete. Mam z rozany z Lourdes, mam z pesteczek krzewu "lzy Matki Bozej" z Ziemi Swietej, mam z San-Giovanni-Rotondo ale najwiekszym moim "skarbem" jest ten krysztalowy od Jana Pawla II.
Przytulam go czesto do serca podczas wieczornej modlitwy.
|
Cz lis 15, 2007 19:36 |
|
 |
filippiarz
|
Lucyna napisał(a): Ten rozaniec jest piekny. Ło, faktycznie śliczny!  Lucyna napisał(a): Przytulam go czesto do serca podczas wieczornej modlitwy.
Ja przed snem przytulam moje dwa koty, które się na mnie często wieczorem "uwalają". 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Cz lis 15, 2007 19:59 |
|
|
|