Autor |
Wiadomość |
Zencognito
|
Nie to żebym twierdził, że buddyzm jest zły...  ...ale nie uważam, żeby to moje podejście było specjalnie związane z buddyzmem i każdy - katolik, prawosławny, protestant, muzułmanin, hinduista, ateista i agnostyk - może do niego dojść 
|
N lis 18, 2007 9:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dojsc teoretycznie,ale zrozumiec i dojsc do praktyki...o wiele ludziom trudniej,niestety
...
|
N lis 18, 2007 9:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zuco, wazniejsze jest to, czy buddyzm prowadzi do zbawienia?
|
N lis 18, 2007 15:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiadomo czy buddysci nie sa Zbawieni.
Pamietaj Lucyno,ze najwazniejsze by czlowiek byl Czlowiekiem:)
Pozdrawiam
|
N lis 18, 2007 17:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zuco, A Kto jest Droga do naszego zbawienia?
Nigdzie nie pislam o tym, ze buddysci nie moga byc zbawieni.
Zastanow sie prosze, dzieki Komu moga tego zbawienia doswiadczyc.
|
N lis 18, 2007 17:25 |
|
|
|
 |
AniaF
|
Na temat Zbawienia to tylko Najwyższy może sie wypowiedzieć. A niestety religie często dzielą ludzi. A tak naprawde wszystko opiera sie na tym że Będziesz miłował Pana Boga Swego z całego serca swego a bliżniego swego jak siebie samego. Bóg chce abyśmy czynili dobro poprzez troszczenie się i. służenie innym ludziom. I to jest ważne.
Ania
_________________ "Panie, wskaż mi drogi Swoje
ścieżek swoich naucz mnie !"
Psalm 25,4
|
N lis 18, 2007 17:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
AniaF, a po co Bog dal Syna Swego Jednorodzonego ludziom?
|
N lis 18, 2007 17:55 |
|
 |
AniaF
|
Wiesz dobrze droga Lucynko, Po to aby każdy kto w Niego wierzy miał życie wieczne. Ale najważniejsza jest nauka Jezusa, a o co w niej chodzi o miłosć Boga i blizniego, a Bóg przeciez jest miłoscią. Czynienie dobra jest owocem naszego zbawienia. Mt 5,13 Czynienie dobra może dokonać rewolucji i przeobrazić cały świat. Moją Drogą , Prawda i Życiem jest Jezus ale nie odważyłabym nigdy wypowiadać sie ze wiem kto będzie a kto nie zbawiony. Tylko Bog to wie. Wiem też jedno że nikt nie ma prawa uważać czy katolik, protestant, buddysta zostanie zbawiony. Bo wazne jest zycie w Bogu a nie wyznanie. Tak uwazam.
Z innej beczki ,właśnie włożyłam karpatkę do piekarnika i jestem ciekawa czy się uda?
Pozdrawiam Ania.
Psalm 25,4
|
N lis 18, 2007 19:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Droga Aniu, przeciez nikt z nas w tej krotkiej rozmowie, nie stwierdzil kto bedzie zbawiony a kto nie.
Chcialam jedynie podkreslic, ze to Jezus Chrystus przyniosl ludziom zbawienie, nikt po za Nim tego nie dokonal.
|
N lis 18, 2007 20:07 |
|
 |
AniaF
|
Karpatka sie udała teraz tylko zapazam kawe zbozowa i będe sie rozkoszować, chetnie ogladnęlaby jakiś dobry film.
Pozdrawiam Ania.
Psalm 25,4
|
N lis 18, 2007 20:31 |
|
 |
Enigma
|
wszystko jest jakieś takie ble...
cał dzień był ble, nadchodzący tydzień będzie ble, najbliższa noc będzie ble.
Dobranoc,
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
N lis 18, 2007 21:24 |
|
 |
Zencognito
|
Na patelni leżą dwa kotlety i naszła mnie tak przeogromna chęć żeby je zjeść... Muszę się czymś zająć koniecznie, zaraz zagryzę bułą z śliwkowymi powidłami swoje mięsożercze zewy
Pomyśl o świnkach, Zencognito, pomyśl o świnkach...
|
N lis 18, 2007 21:57 |
|
 |
AniaF
|
Enigma jutro będzie lepiej, zobaczysz. Ja wczoraj wszystko miałam na ble, a dzisiaj spojrzałam na świat jakoś tak kolorowo. Ja wiem że kiedy w sercu jest ble to słowa będzie dobrze wydają sie bez pokrycia. Ale zawsze po nocy nastaje dzień i to mówi mi moja najukochańsza przyjaciółka kiedy czuje sie tak jak ty i wiesz ze sie nie myli.
Pozdrawiam cieplutko Ania.
Psalm 25,4
|
N lis 18, 2007 22:02 |
|
 |
AniaF
|
Wszystkim życzę dobrej nocy i poranku. Ja kieruję sie do łózka, jutro wcześnie pobudka a teraz chce jeszcze poczytać Pismo Świete. Tak wiec dobranoc i do jutra.
Ania.
Psalm 25,4
|
N lis 18, 2007 22:42 |
|
 |
Vroo
|
Dobrej nocy.
Przed snem Ps 19 jeszcze...
_________________ Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale MOCY, MIŁOŚCI i trzeźwego MYŚLENIA (2Tm 1,7)
Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków
|
Pn lis 19, 2007 0:11 |
|
|
|