Studenci wszystkich uczelni łączcie się... sesja idzie...
Autor |
Wiadomość |
kawa
|
drukuję wlaśnie materialy na egzamin z prawa bankowego. Są tam m.in. przykladowe testy. Mam tylko wątpliwości, czy ostatnie pytanie na pewno jest dzielem egzaminatora:
110. Chuck Norris:
a) zdaje bankowe bez uczenia się
b) zawsze podaje cytat z ustawy co do przecinka. zawsze.
c) potrafi w jednym procesie być sędzią, adwokatem i prokuratorem i jest obiektywny
d) nie bierze łapówek. nigdy
sejsa...
|
Cz sty 24, 2008 15:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: ak ja się cieszę, że na studiach zdobywam wiedzę twórczą a nie odtwórczą.
A co to jest "wiedza twórcza"?  Co studiujesz? Słowotwórstwo?
|
Cz sty 24, 2008 20:11 |
|
 |
nospheratu
|
z wiedzą twórczą możemy coś stworzyć
np. silnik, system informatyczny, komórkę, nowy lek, analizę giełdy
sorry, ale dla mnie z takiej chrystologii można wynieść tyle co z napoleologii. 
_________________ Mors dicit
|
Cz sty 24, 2008 20:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
E, tam gadanie. Wiedza historyczna też może być twórcza. W historii nie liczą się suche fakty, a ich interpretacje. A interpretacje mogą być bardzo twórcze. Historyk, czy inna osoba o zainteresowaniach humanistycznych, jeżeli jest wystarczająco błyskotliwa i utalentowana może się wykazać nawet w tak "od"twórczej dziedzinie.
Inżynier może zupełnie odtwórczo zajmować się np. robieniem jakichś analiz czy czegoś tam, siedząc w papierkach, albo nadzorować jakąś linię produkcyjną, a humanista może znaleźć zupełnie nową interpretację jakichś tekstów źródłowych co przyczyni się do nowego spojrzenia na dotychczasową wiedzę. To zależy od człowieka. Ja się staram być twórcza we wszystkim co robię 
|
Cz sty 24, 2008 22:01 |
|
 |
Zencognito
|
Jutro z rana egzamin grafiki komputerowej czasu rzeczywistego. Ponieważ zacząłęm się uczyć wczoraj, poświęcę na naukę także dzisiejszą noc wspomagając się herbatą z miłorzębu i jutro rano będę w takim stanie:

|
Cz sty 24, 2008 23:43 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Jeszcze 2 egzaminy i chyba jedna poprawa. Tzn w sumie wszystko zależy, jak spodoba się dr moja samoocena (bo na wiedzę nie licze)...
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pt sty 25, 2008 0:09 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Wiecie co, współczuję Wam wszystkim  :D
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pt sty 25, 2008 10:30 |
|
 |
kefas_piotr
|
Rozalka... z dwojga obowiązków które Ciebie i mnie dopadly, wolę się uczyć...  :D wprawdzie jutro mnie czeka maraton aż 3 przedmiotów, ale podolam, przecież kiedyś się to skończy, natomiast Twoje obowiązki zakończą się nie prędzej jak za 18 lat,  wiem że każdy inaczej postrzega to co robi, ale wierz mi (już to przeżylem) nie zamieniłbym się z Tobą  :D
Pt sty 25, 2008 11:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja tam cenię sobie mój dyplom i obowiązki wynikające z pracy...
chociaż i tak czekają mnie jeszcze studia magisterskie a potem moje marzenie: studia doktoranckie i zajęcia ze studentami
Strzeżcie się więc!
Crosis
|
Pt sty 25, 2008 14:44 |
|
 |
Zencognito
|
Yes! Czwóreczka! 
|
Pt sty 25, 2008 14:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zen gratuluje
[...] - takie rzeczy to na PW - rozalka
|
Pt sty 25, 2008 15:01 |
|
 |
nospheratu
|
dst... z ćwiczeń
jak piątka nie zwalnia z egzaminu to zlewka 
|
Pt sty 25, 2008 15:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: chociaż i tak czekają mnie jeszcze studia magisterskie a potem moje marzenie: studia doktoranckie i zajęcia ze studentami
Ha, mnie to czeka już niedługo...
...ale nie będę surowa, nie będę surowa, nie będę... no moooże troooszeczkę 
|
So sty 26, 2008 21:28 |
|
 |
nospheratu
|
Pierwszy egzamin w sesji i już wiem, że będzie poprawka. :]
|
Wt sty 29, 2008 12:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a ja zdałem prawo międzynarodowe ;d teraz mnie czeka exam z prawa administracyjnego 
|
Wt sty 29, 2008 15:02 |
|
|
|