Kaplica-prośby o modlitwę, ładne modlitwy (w tym własne ;))
Autor |
Wiadomość |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Bardzo lubię modlitwę, która ułożył św. Franciszek z Asyżu
O Panie, uczyń z nas narzędzia Twojego pokoju, Abyśmy siali miłość tam, gdzie panuje nienawiść; Wybaczenie tam, gdzie panuje krzywda; Jedność tam, gdzie panuje zwątpienie; Nadzieję tam, gdzie panuje rozpacz; Światło tam, gdzie panuje mrok; Radość tam, gdzie panuje smutek.
Spraw abyśmy mogli, Nie tyle szukać pociechy, co pociechę dawać; Nie tyle szukać zrozumienia, co rozumieć; Nie tyle szukać miłości, co kochać;
Albowiem dając, otrzymujemy; Wybaczając, zyskujemy przebaczenie, A umierając, rodzimy się do wiecznego życia.
Przez Chrystusa Pana naszego. Amen
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Śr paź 01, 2008 21:23 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
(usunięte na prośbę zainteresowanego - saxon)Ja z kolei jutro wybywam do Turcji na tydzień - i proszę o dobrą pogodę, spokojną podróż i życzliwych ludzi 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt cze 15, 2010 14:10 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Tak, jak w podpisie... Gorąco proszę o modlitwę o siłę do nauki przed egzaminem 25.09.2010... To jedyna szansa na podniesienie kwalifikacji i praktykę w zawodzie. Nie dość, że za sam egzam 700 zł prawie zapłacone... Chcę się bardzo tam dostać, mimo że wiem, że muszę to pogodzić z pracą. Ale to perspektywa nieco większych (od obecnie ledwo wystarczających) pieniążków dla mojej rodziny, która na wiosnę powiększy się Pozawracajcie Bogu głowę nieco za mnie - ja modlę się za tych, którzy mnie wspierają. To bardzo ważne, nie tylko dla mnie - ale i dla żonki, jak i nienarodzonego maleństwa.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt lip 27, 2010 12:35 |
|
|
|
|
|