Autor |
Wiadomość |
rozalka
Moderator
|
Lucyno, a może chcesz pomoderować Hyde Park? Wiesz jak fajnie...
Biję się w piersi za to, że pozwoliłam sobie na taką szczerość. Powinnam odgryźć sobie palce zanim zaczną stukać po klawiaturze. Przecież mogę pisać tylko wypowiedzi w stylu: "proszę o powrót do tematu", "wszelkie prywatne uwagi będę usuwała". Jak robot...
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
So sty 06, 2007 18:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Dostałem PW od EIRE II.
Czyli jednak EIRE patrzy... ciekawe skąd się to bierze... jakaś przemożna chęć podglądania innych?
Crosis
|
So sty 06, 2007 18:44 |
|
 |
mirror
|
Widze, ze ostatnio coraz wiecej osob (poza EIRE/HAUNEBU) opuszcza forum. I ja rowniez to uczynie, po raz drugi (demonstracyjnie) Forum stracilo caly swoj dawny klimat i urok, i stalo sie jedynie polem do frontowej walki ateistow z chrzescijanami, oraz liberalow z konserwatystami. Uzytkownicy flooduja, maja gdzies wszelkie zasady kultury i pisowni, a moderacji dalej nic nie chce sie w tej sprawie zrobic (chocby wprowadzic system ostrzezen). Liczylem kiedys ze cos sie tu zmieni, ale widze ze nie jest to mozliwe. Niestety - forum upada.
W efekcie forum dziala mi tylko na nerwy, a i tak za duzo spedzam czasu na necie
Pozdrawiam angue, i reszte. 
|
So sty 06, 2007 22:35 |
|
|
|
 |
mirror
|
PS. Gdyby ktos nie wiedzial - oczywiscie ja jestem autorem tego tematu, ktory osiagnal juz 9 stron 
|
So sty 06, 2007 22:37 |
|
 |
akacja
|
mirror napisał(a): Widze, ze ostatnio coraz wiecej osob (poza EIRE/HAUNEBU) opuszcza forum. I ja rowniez to uczynie, po raz drugi (demonstracyjnie) Forum stracilo caly swoj dawny klimat i urok, i stalo sie jedynie polem do frontowej walki ateistow z chrzescijanami, oraz liberalow z konserwatystami. Uzytkownicy flooduja, maja gdzies wszelkie zasady kultury i pisowni, a moderacji dalej nic nie chce sie w tej sprawie zrobic (chocby wprowadzic system ostrzezen). Liczylem kiedys ze cos sie tu zmieni, ale widze ze nie jest to mozliwe. Niestety - forum upada.
Tak, że tak na tym forum jest, ja doskonale o tym wiem.
Jeszcze wczoraj na dodatek zostało niesprawiedliwie usunięte konto Zdezorientowej dlatego, że zwróciła uwagę, że coś takiego faktycznie na tym forum ma miejce (przez napisanie dwóch słów do innego usera które były prawdą). Tak że będzie się to coraz bardziej rozprzestrzeniało rażąc w oczy osoby przeglądające forum.
Z niecierpliwością czekam na okres Wielkiego Postu, bo wtedy będę miała okazję by to forum zacząć całkowicie opuszczać.
Zadanie jakie wyznacza moderacja nielicznym wierzącym znajdującym się na tym forum, to aby byli świadkami Chrystusa na tym forum pogrążonym w ciemnościach grzechu. To raczej dziwna i chyba nieskuteczna forma ewangelizacji by narobić bałaganu na forum i frontowych walk, po to by dotrzeć w ten sposób do niewierzących.
Ja bez problemu mogę znaleźć w sieci miejsca służące pogłębieniu i rozwojowi wiary.
Polecam takie fora mirrowi i wszystkim zniechęconym sytuacją na tym forum :
http://forum.sancti.9x.pl/index.php
http://forum.ewangelizacja.sulechow.net ... 6421d3d735
|
N sty 07, 2007 8:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja napisał(a): Jeszcze wczoraj na dodatek zostało niesprawiedliwie usunięte konto Zdezorientowej dlatego, że zwróciła uwagę, że coś takiego faktycznie na tym forum ma miejce (przez napisanie dwóch słów do innego usera które były prawdą). akacjo, czy widziałaś wszystkie posty Zdezorientowanej ? Jestem pewna, że nie. Inaczej nie umiem sobie wyjaśnić tego, co piszesz. Na pewno chętnie wzięłabyś np. udział w ankiecie, czy wolisz majtki czy stringi ... Moja serdeczna prośba: Nie wypowiadaj się , jeśli nie znasz faktów. Cytuj: Z niecierpliwością czekam na okres Wielkiego Postu, bo wtedy będę miała okazję by to forum zacząć całkowicie opuszczać. Mnie się wydaje, że szukasz specjalnej okazji, żeby coś pokazać. Po co ? Umartwiać się możesz bez okazji (tylko nie wiem, co jest dla ciebie umartwieniem : zostanie na Forum, czy jego opuszczanie ? Pogubiłam się  ) Cytuj: Zadanie jakie wyznacza moderacja nielicznym wierzącym znajdującym się na tym forum, to aby byli świadkami Chrystusa na tym forum pogrążonym w ciemnościach grzechu.
Ale to zadanie wyznaczył nam Chrystus  (Dz1,5.8 )
|
N sty 07, 2007 9:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A nie mogłabyś iść na Santci np. już teraz? I nie wracać? Pojęcia nie masz ile i co zostało usunięte i ile ktoś musiał nad tym siedzieć, ale pie.przysz głupoty. Sancti to bardzo dobry klimat dla Ciebie. Walniesz sobie w avatarek jakiegoś kochanego misia i będzie Ci się tam dobrze jak na wiejskiej parafii.
Ja zaś proszę moderację o zbanowanie użytkownika Akacja. Oddzielcie ją od grzechu, który tu widzi, ułatwcie jej decyzję a nam, zwykłym userom zróbcie przysługę, że nie będziemy takich gniotów więcej czytać.
|
N sty 07, 2007 10:49 |
|
 |
akacja
|
baranek napisał(a): akacja napisał(a): Jeszcze wczoraj na dodatek zostało niesprawiedliwie usunięte konto Zdezorientowej dlatego, że zwróciła uwagę, że coś takiego faktycznie na tym forum ma miejce (przez napisanie dwóch słów do innego usera które były prawdą). akacjo, czy widziałaś wszystkie posty Zdezorientowanej ? Jestem pewna, że nie. Inaczej nie umiem sobie wyjaśnić tego, co piszesz. Widziałam parę postów Zdezorientowanej a także ten sreen. Można określić taką sytuację jako stan upadku moralnego na forum. Teraz nie jest bezpośrednio skierowanego do jakiegoś usera ale wyraża rzeczywisty stan prawdy mający miejsce na forum baranek napisał(a): Cytuj: Z niecierpliwością czekam na okres Wielkiego Postu, bo wtedy będę miała okazję by to forum zacząć całkowicie opuszczać. Mnie się wydaje, że szukasz specjalnej okazji, żeby coś pokazać. Po co ? Umartwiać się możesz bez okazji (tylko nie wiem, co jest dla ciebie umartwieniem : zostanie na Forum, czy jego opuszczanie ? Pogubiłam się  ) W Wielkim Poście jako czasie nawrócenia podejmę próbę zerwania z wiadomą okazją do grzechu jaką stanowi dla mnie to forum baranek napisał(a): Cytuj: Zadanie jakie wyznacza moderacja nielicznym wierzącym znajdującym się na tym forum, to aby byli świadkami Chrystusa na tym forum pogrążonym w ciemnościach grzechu. Ale to zadanie wyznaczył nam Chrystus  (Dz1,5.8 ) Poprosiłam Ci abyś odpowiedziała mi konkretnie jak w takiej sytuacji rozprzestrzeniania się na forum różnego typu ateizmu, herezji, upadku moralnego ja mogłabym być świadkiem Chrystusa. PTRqwerty napisał(a): A nie mogłabyś iść na Santci np. już teraz? I nie wracać? Mogłam to zrobić już dawno, ale od odejścia z tego forum powstrzymywala mnie postawa Jotki pełna serdeczności, życzliwości i otwartości. Także to że otrzymałam od niej gdy była adminem PW że to forum wyznacza sobie jako cel dotarcia z Ewangelią do niewierzących, zagubionych i wątpiących. PTRqwerty napisał(a): Ja zaś proszę moderację o zbanowanie użytkownika Akacja. Oddzielcie ją od grzechu, który tu widzi, ułatwcie jej decyzję a nam, zwykłym userom zróbcie przysługę, że nie będziemy takich gniotów więcej czytać.
Jako że stan upadku moralnego coraz bardziej rozprzestrzenia się na forum rzeczywiście przyszło mi na myśl by poprosić admina o zablokowanie mi możliwości przeglądania forum (ale nie usunięcie konta), aby odciąć się od tego upadku moralnego mającego na forum, by nie narażać się na grzech.Jeśli dokona się to jednak na moją prośbę, wszyscy zostaną poinformowani o przyczynie tego. A upadek moralny niech dalej rozprzestrzenia się na forum, byle mnie nie dotykał. Jedynie czego naprawdę nie chciałam by tak się stało, może być powodem negatywnych opinii o forum wiara.
|
N sty 07, 2007 11:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Akacjo Ty cierpisz na jakiś lęk moralny. Poczucie winy Cię drąży. To jest tło Twojej postawy i powód dla którego widzisz co widzisz, a nie potrafisz tego uzasadnić. To trochę tak jak relacja id, kiedy jest nierozładowane, w stosunku do ego. Id może zdominować lękami ego i doprowadzić do nieprawidłowej oceny otoczenia. Dochodzi często do sytuacji, gdy lęk przestaje oceniać ego przed realnym niebezpieczeństwem, a jedynie następuje potęgowanie lęków. Zapewne da Ci ulgę odcięcie się od tego, co wywołuje w Tobie lęk, ale nie rozwiąże to problemu w samej Twojej psychice. Znajdą się inne sytuacje, gdzie zareagujesz podobnie.
|
N sty 07, 2007 11:50 |
|
 |
akacja
|
Jako, że nie widzialam wszystkich postów Zdezorientowanej i uległam mylnemu wrażeniu, to chciałam powiedzieć, że sprawa ta zostala wyjaśniona na PW i rzeczywiście był powod do zablokowania konta.
Dlatego wycofuję się z wszystkich swoich opinii w związku ze sprawą Zdezorientowanej i serdecznie przepraszam moderatorów.
|
N sty 07, 2007 12:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacjo - widac masz duze ciagoty do grzechu, skoro sama nie potrafisz rozstac sie z tym forum, a potrzebujesz do tego az interwencji admina... naprawde - olbrzymi pociag...
Ale faktycznie - skoro masz az takie poczucie winy - idzze jak powiedzial ptr na sancti. tam, z misiem w awatarku pozapewniasz innych podobnych Tobie ludzi, jakie to forum.wiara.pl jest pelne grzechu i moralnego upadku. Tam, w ogniu "dyskusji" a w klimacie kolka rozancowego podzielisz sie ze wszystkimi swoim oburzeniem i dasz swiadectwo Twojej wiary. Bedzie Ci tam, cytujac PTR: jak na wiejskiej parafii.
A nam oszczedzisz czytania Twoim marnych wypocin, bo tylko sie powtarzasz.
Mi natomiast szkoda mirrora. Bo jesli wlasnie tacy ludzie odchodza, to kto zostanie?
Crosis
|
N sty 07, 2007 12:44 |
|
 |
Kasiulka=)
|
Akacjo.... Ehhh.... Szkoda słów....
Pozdrawiam...
P.S. Dziwi mnie tylko to, że jeśli to forum jest "pogrążona w ciemnoeściach grzechu" i Tobie to tak przeszkadza, to co Ty tu jeszcze robisz??!!
_________________ "- A jakie jest największe kłamstwo świata? - spytał zaciekawiony młodzieniec.
- To mianowicei, że nadchodzi taka chwila,kiedy tracimy całkowicie panowanie nad naszym życiem i zaczyna nim rządzić los.W tym tkwi największe kłamstwo świata."
|
N sty 07, 2007 14:38 |
|
 |
akacja
|
Kasiulka=) napisał(a): Dziwi mnie tylko to, że jeśli to forum jest "pogrążona w ciemnoeściach grzechu" i Tobie to tak przeszkadza, to co Ty tu jeszcze robisz??!!
Skoro to forum pogrążone jest w ciemnościach grzechu to ktoś musi tu zanieść światło Ewangelii.
Takie jest oczekiwanie moderatorów wobec osób wierzących znajdujących się na tym forum, choć nie wiem jak w praktyce to można zrobić, ale jeszcze zostanę trochę na forum aby spróbować to życzenie moderacji spełnić.
Ale będę najdłużej do czasu Wielkiego Postu, potem już naprawdę stąd wyemigruję.
|
N sty 07, 2007 19:48 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Dość już mamy narzekań akacji w dziale Moderacja. Proszę zatem skończyć ten temat, bo nie czas i miejsce.
Ludzie! Tu jest Hyde Park i niech tak zostanie.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
N sty 07, 2007 22:12 |
|
 |
mirror
|
akacja napisał(a): mirror napisał(a): Widze, ze ostatnio coraz wiecej osob (poza EIRE/HAUNEBU) opuszcza forum. I ja rowniez to uczynie, po raz drugi (demonstracyjnie) Forum stracilo caly swoj dawny klimat i urok, i stalo sie jedynie polem do frontowej walki ateistow z chrzescijanami, oraz liberalow z konserwatystami. Uzytkownicy flooduja, maja gdzies wszelkie zasady kultury i pisowni, a moderacji dalej nic nie chce sie w tej sprawie zrobic (chocby wprowadzic system ostrzezen). Liczylem kiedys ze cos sie tu zmieni, ale widze ze nie jest to mozliwe. Niestety - forum upada. Tak, że tak na tym forum jest, ja doskonale o tym wiem. Jeszcze wczoraj na dodatek zostało niesprawiedliwie usunięte konto Zdezorientowej dlatego, że zwróciła uwagę, że coś takiego faktycznie na tym forum ma miejce (przez napisanie dwóch słów do innego usera które były prawdą). Tak że będzie się to coraz bardziej rozprzestrzeniało rażąc w oczy osoby przeglądające forum.
Akacjo. To, ze nie zamierzam juz tu pisywac, nie oznacza jakobym popieral twoje poglady. I prosze, nie wykorzystuj w tym celu mojego odejscia. Ja zarzucam admnistracji przede wszystkim dwie rzeczy:
1) Ze mozna dowolnie pluc na religie Katolicka i Chrzescijanska, i nie ponosi sie za to zadnej odpowiedzialnosci.
2) Ze jak ktos wypisuje totalne bzdury, i obraza Chrzescijan, pisze "bog" z malej litery, i nabija sie z wszystkiego, to moderacja na to nie reaguje
(W zwiazku z powyzszymi dwoma, i "przebudowa" forum - proponuje zmienic nazwe "Forum katolickie" na inna, polecalbym "Forum agnostycko-spirytualistyczne")
3) Ze nikt nie reaguje na obrazanie innych, uporczywy analfabetyzm (Incognito o tym pisal), permanentne osadzanie innych , wszczynanie klotni, wysmiewanie, floodowanie forum, etc. Nawet jesli uzytkownik robi tak samo od zawsze. Nie bede ukrywal, bo chodzi mi o ludzi o zupelnie roznych pogladach - Chodzi mi np. o przemo, Dextimusa, Assura, Azteca, m_q, tolkiena, EIRE II i wielu innych. Na forum pownien byc system ostrzezen. Jak ktos nie chce sie zmienic, to nie prosi sie go na kolanach, tylko za trzecim podejsciem sie go banuje.
Pozdrawiam 
|
Cz sty 11, 2007 17:59 |
|
|
|