Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 10:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 139  Następna strona
 Wątek dzienny 
Autor Wiadomość

N kwi 01, 2007 10:37
Moderator

Eire, a ja proszę o wypowiedzi na temat, jakikolwiek by on nie był ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

N kwi 01, 2007 19:47

dzień się nam kończy. Podsumowanie- kiepskie prima aprillis. Żadnego psikusa, dowcipu. Może za rok?

N kwi 01, 2007 21:17

Szkoda że w pracy ;P

No ale cóż, lepiej z pracą, niż bez.

Zmęczony jestem, kilka dni spokoju dobrze by mi zrobiło.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn kwi 02, 2007 11:42
Zobacz profil WWW
Dzień w pracy koszmarny... nie dość, że przez 4 godziny tłukłem się po wrocławiu robiąc zakupy, to jeszcze kooperanci nie przysyłają planów....

aaarggghh! :>

Idę na piwo :P

Crosis

Pn kwi 02, 2007 14:35
Pozdrawiam wszystkich i moderację.Życzę Radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego.

Dla obecnych na forum Wszechpolaków (przypuszczam,że tu piszą) dodam pozdrowienie:Chwała Wielkiej Polsce !

Do emigrantów tu piszących:Chrystus przekroczył granicę śmierci.Alleluja ! Wesołych Świąt !

Do duchownych obecnych na forum:Radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego i wytrwania w powołaniu.Pokój i dobro.Szczęść Boże.

Do tych,co nie wierzą:Wesołych Świąt Wielkanocnych w gronie rodzinnym i odnalezienia Boga w życiu.

Pn kwi 02, 2007 15:12

Crosis

Pn kwi 02, 2007 15:43

Nieeeee...dopiero 17.20 nie było nawet dobranocki :)

Pn kwi 02, 2007 16:18

mój dzisiejszy sukces- 55,5/58 :) I'm master! :D

@Polonium: cóż, dziękuję za życzenia ;) Przezde mną stoi czekoladowy zając :D zjeść czy nie zjeść? Oto jest... ee..? ZJEŚĆ!

Pn kwi 02, 2007 16:53
Spoon: gentelman i lotnik nie pija przed dwunastą ;) Tylko którą? :P

Crosis

Pn kwi 02, 2007 21:08

Pn kwi 02, 2007 21:10

dlaczego to wszystko jest tak bardzo do du.. !!??!!??!!??!!??!!??

I gdzie jest sens, skad brać siłę....................

Pn kwi 02, 2007 21:59

Cytuj:
Wiecie, co dziś spostrzegłam? Albo propaganda rządu działa, albo to żadna propaganda i w Polsce naprawdę jest coraz lepiej!
Uboga osoba pogardziła nowymi kurtkami, które chciałam jej dać.

Wiesz, nie moge się powstrzymac od komentarza.
Biedni potrzebują konkretnych artykułów takich jak i my, i dobrej jakości.
Jesli ktos sobie ubzdura, że jego kurtka która jest mu niepotrzebna pomoże pierwszemu lepszemu napotkanemu biednemu. Dzieki czemu on owy biedny nagle bedzie miał tak dużo, ze kupi dom, samochód znajdzie prace itd. ...
Bajka.
Tak.To bajka Enigmo.
Rzeczywistość jest bardziej brutalna. I jesli bys mogła to nie pisz więcej postów gdzie będziesz kręcić głowa na to, że ten lub inny biedny nie przyjął daru.
Byc może cennego. Byc może wielu by się ucieszyło za taki prezent dodatkowy w swoim zyciu.[Zwróc uwagę na słowo dodatkowy]
Na pewno jest to dobrze gdy ktoś chce komuś coś dac.Nie neguje tego.Dobra intencja.Chwali ci sie to.
Jednak spojrzyj na to poprzez empatie tak jakbyś to ty potrzebowała dziennie chleba, mięsa, jajek.Codziennie.Nie tylko raz.
Codziennie umyć się by nie smierdzieć. Codziennie szukać pracy.

To jest cięzkie już dla tych którzy maja dach nad głowa i dostana prace jesli tylko beda szukać.Maja rodzinę i przyjaciół którzy im pomoga.

Dla biednego który musi codziennie prosić o pieniadze tych samych ludzi na dworcu lub przed kosciołem to niezbyt miła sytuacja.
Wpada sie w choroby psychiczne i apatie.
Taka codziennośc osób którym niektorzy chca cos dac i myślą,że jak dadza mercedesa albo złoty zegarek to diametralnie zmieni się tych osób zycie.

Niestety tak nie jest.
Pomyśl o tym.Zresztą ostatnio usłyszałem podobny głos księdza który powiedział, że ludzie oburzają sie na takie osoby ktore dziennie chca pieniędzy.Tak jest rzeczywistośc biednych.Dziennie potrzebują. nie tylko raz.nasz jeden podarunek to kawałek zycia osoby potrzebujacej.

Nie śmiej się z tego,ze ktoś nie chciał dobrego ciuchu.A był biedny.

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pn kwi 02, 2007 22:38

Mieszek - z tego, co piszesz, wynika jakoby pomoc miała sens tylko wtedy, gdy razem z (przykładowo, trzymam się tego konkretnego przypadku) razem z kurtką przyniesiesz osobie potrzebującej dosłownie wszystko: jakieś jedzonko, buty, coś do picia, kołdrę, a najlepiej to paręset złotych i kluczyk do ciepłego pokoju hotelowego. "Bo ta osoba potrzebuje pomocy - nie tylko kurtki".

Świetnie - tylko czy każdy z nas ma na to wszystko, czego brakuje innemu, pieniędzy :?: Czy egoizmem jest to, że troszczymy się o nasze rodziny oraz właśnie ich podstawowe potrzeby :?: Nie, to normalne. Pomagamy z tego, co pozostaje po zaspokojeniu podstawowych (nie mówię o jakieś ekstrawagancji).

Uważasz, że jak ktoś pomaga, to powinien pomagać cały czas :?: Wiesz, gdy ktoś naprawdę chce pomóc, to nie robi tego od wielkiego dzwonu, tylko stara się pomagać często. Tylko że nie musi pomagać jednej jedynej osobie - potrzebujących jest naprawdę wiele.

Naprawdę, niewiele jest takich, których stać na to, aby naprawdę wziąć i dać człowiekowi tyle, aby rozwiązało to wszystkie jego problemy bytowe. I zazwyczaj ci, którzy biorą się za pomoc, mają o wiele mniej, czasami nawet niewiele więcej od tych, którym pomagają. I starają się to robić na miarę swoich możliwości. Ktoś może dać kurtkę - daje kurtkę.

Kiedyś już o tym pisałem - wiesz, ja nie daję ubogim pieniędzy. Niestety. Przejechałem się raz - przed kościołem zauważyłem klęczącego żebraka, który prosił o pomoc. Wyglądał naprawdę nędznie. Dałem mu 20 zł, tyle miałem w portfelu (chciałem kupić książkę, ale człowiek wyglądał naprawdę tragicznie). I co :?: Dwa dni później, ubranego normalnie w czyste ciuchy, spotkałem tego faceta w sklepie - kupował właśnie 6-ciopak piwa. To jest tragiczne - znam innych, jak ja, których dobre serce wykorzystali oszuści - a cierpią na tym ci prawdziwie potrzebujący, bo ludzie dają się raz nabrać, a potem nie chcą już dać.

Mieszku - wszyscy wiemy, że biedni potrzebują. Nikt tego nie neguje. I ludzie starają się pomagać - ale człowiek też musi pamiętać o zwykłych swoich potrzebach. Mając rodzinę, nie można pozwolić sobie na nie wiem jaką charytatywność.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt kwi 03, 2007 9:44
Zobacz profil WWW
ToMu,co się stało z prawem w dziale Hyde Park oraz Z kraju i ze świata bo jest tu istny chaos tzn. użytkownik walczy na słowa z innym użytkownikiem,drwiny,wyśmiewanie i wulgarne podpisy są bezkarne.Poglądy prawicowe narażone są nieraz na szwank i oceniane w przypływie emocji.

Trzeba kogoś płci męskiej nie podatnego na manipulowanie i wpływy wybrać adminem.Osoby płci żeńskiej mogą na ogół być uległe i podatne na różne wpływy.A tu potrzebna silna osobowość i potrzebne prawo.

Paschalis się znakomicie nadaje.Brawo dla Paschalisa. :brawo:

Wt kwi 03, 2007 9:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2085 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 139  Następna strona