| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mnie nawet raz w Grecji złapały kanary- ale nic nam nie mogli zrobić i tylko wywalili nas z autobusu...
Śmieszne to było, bo autobus się zatrzymał ma drodze - nie dojechal do przystanku i ziuuuu wyrzucili nas
eeeeh, pewnie zapłacę dopiero jak przyjdzie wyrok sadowy
Ale zauważyłam ,ze teraz wprowadzili kanarki- kobiety...  i dobrze, przynajmniej człowiek jest kulturalnie obsłużony- prosze, dziekuję....
|
| Pn cze 18, 2007 20:28 |
|
|
|
 |
|
angua
|
Paschalis napisał(a): Ja cię pocieszę, że jakieś półtora roku temu jechałem sobie tramwajem, a kontroler biletów po raz pierwszy w życiu poprosił mnie o legitymację studencką. Tak się złożyło, że jej nie miałem i koleś wlepił mi mandat, nie zważając na moje protesty. No i potem musiałem płacić 60 zł.
To ja Cię zdenerwuję jeszcze bardziej. Nie musiałeś
Wystarczy chyba w przeciągu tygodnia [bądź trzech dni, nie pamiętam] pojechać z legitymacją na Brożka i się nie płaci mandatu. Albo płaci 5 zł czy coś koło tego. Przynajmniej tak było dawniej.
To samo, jeśli generalnie kartę MPK masz, tylko akurat nie przy sobie.
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Pn cze 18, 2007 21:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
niestety anguo teraz juz to nie jest możliwe- nie masz biletu - płacisz- niestety 
|
| Pn cze 18, 2007 21:26 |
|
|
|
 |
|
Paschalis
|
angua napisał(a): Paschalis napisał(a): Ja cię pocieszę, że jakieś półtora roku temu jechałem sobie tramwajem, a kontroler biletów po raz pierwszy w życiu poprosił mnie o legitymację studencką. Tak się złożyło, że jej nie miałem i koleś wlepił mi mandat, nie zważając na moje protesty. No i potem musiałem płacić 60 zł. To ja Cię zdenerwuję jeszcze bardziej. Nie musiałeś  Wystarczy chyba w przeciągu tygodnia [bądź trzech dni, nie pamiętam] pojechać z legitymacją na Brożka i się nie płaci mandatu. Albo płaci 5 zł czy coś koło tego. Przynajmniej tak było dawniej. To samo, jeśli generalnie kartę MPK masz, tylko akurat nie przy sobie.
To jak się z urzędasami dogadasz, bo w przepisach jest, że 60 zł z miejsca lub do tygodnia, potem (bodajże) 90. Poza tym zaostrzyli przepisy w sprawie legitymacji i teraz już, np. elektronicznych nie chcą przyjmować. A, że nigdy wcześniej o legitymację nie pytali to jednak pech. 
_________________ www.onephoto.net
|
| Pn cze 18, 2007 21:39 |
|
 |
|
angua
|
No bo trzeba jeździć na rowerze ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Pn cze 18, 2007 23:24 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Albo mieć darmowe przejazdy. 
|
| Wt cze 19, 2007 0:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Daję wszystkim poza moderacją ultimatum.Jeśli na tym forum nie zauważę postawy przebaczenia i wyrozumiałości to rezygnuję z rozmowy na nim.Moderacja nie wspiera osób krzywdzonych przez innych użytkowników i nie staje w ich obronie.A ostatnio byłem obrażany i ośmieszany,że o mało się nie załamałem.Moderacja ma wiele do zrobienia.Od Teresse oczekuję przeprosin za słowa,które mnie zraniły.Nie spodziewałem się tego po Tobie.Z mojej strony przebaczę Ci.
|
| Wt cze 19, 2007 15:55 |
|
 |
|
Zencognito
|
Polonium 210 napisał(a): Daję wszystkim poza moderacją ultimatum.Jeśli na tym forum nie zauważę postawy przebaczenia i wyrozumiałości to rezygnuję z rozmowy na nim.
Tak myślałem. Rano się żegnasz, po południu okazuje się, że zostajesz.
W tej chwili straciłeś cały szacunek jaki dla Ciebie miałem. Dałem Ci kolejną szansę, ale Ty tylko po raz kolejny pokazałeś, że jesteś osobą której słowa są zupełnie bezwartościowe. Nie chcę mieć więcej z Tobą do czynienia Polonium i mówię to śmiertelnie poważnie.
|
| Wt cze 19, 2007 16:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito jesteś bez serca.
|
| Wt cze 19, 2007 16:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jezu, Polonium, weź się w garść, a nie robisz z siebie Rejtana. Trochę nie czas na teatralne gesty - masz jakieś argumenty, to się broń, a nie tylko że świat jest do dupy i że ludzie bez serca. Ja już napisałem, czemu nie lubię z Tobą dyskutować, ale miłościwie panujący moderatorzy wycięli tego posta... Może to i lepiej.
|
| Wt cze 19, 2007 16:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Polonium 210 napisał(a): Daję wszystkim poza moderacją ultimatum.Jeśli na tym forum nie zauważę postawy przebaczenia i wyrozumiałości to rezygnuję z rozmowy na nim.Moderacja nie wspiera osób krzywdzonych przez innych użytkowników i nie staje w ich obronie.A ostatnio byłem obrażany i ośmieszany,że o mało się nie załamałem.Moderacja ma wiele do zrobienia.Od Teresse oczekuję przeprosin za słowa,które mnie zraniły.Nie spodziewałem się tego po Tobie.Z mojej strony przebaczę Ci.
No ale czego oczekujsz? Czego właściwie Ty się spodziewasz? Wychodzisz z propozycją by zwykli ludzie mieli immunitet podczas wracania z imprez wieczornych. Immunitet to taki przywilej dla osób pełniących niektóre funkcje w Państwie polegający na tym, że nie podlegają pod pewne przepisy. Ale nagle się okazuje, że dla Ciebie immunitet oznacza ochronę przez policję danej osoby. Znaczy to, że pojęcia nie masz co oznacza immunitet. (Weź sobie przeczytaj: --link--. Polonium mieszasz podstawowe pojęcia, wychodzi Ci kuriozalnie śmieszny tekst: petycja do ministra (wklejona na forum Wiary.pl ) z prośbą o immunitet (który jest według Ciebie ochroną przez policję) dla osób wracających z dyskotek. Potem się jeszcze okazało, że immunitet przed mobbingiem ma chronić. Stary, nie myślisz. Nikt Cię nie ośmieszał. Tą swoją durną propozycją ośmieszyłeś się jak nikt nigdy na tym forum.
Więc skoro nie myślisz, gdy piszesz, to teraz przestań jęczeć. Umieraj jak mężczyzna
|
| Wt cze 19, 2007 19:27 |
|
 |
|
Niedowiarek
|
Polonium, już z powrotem? 
|
| Wt cze 19, 2007 19:43 |
|
 |
|
Zencognito
|
Ja się na czas wakacji zmywam z forum, zająć się praktyką, przygotowywaniem pracy magisterskiej i ćwiczeniem projektowania  Do zobaczenia po sierpniu! 
|
| Śr cze 20, 2007 5:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Na razie Wszechpolka  opuściła forum a wrócił proirlandzki Wszechpolak. 
|
| Cz cze 21, 2007 13:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito napisał(a): Ja się na czas wakacji zmywam z forum, zająć się praktyką, przygotowywaniem pracy magisterskiej i ćwiczeniem projektowania  Do zobaczenia po sierpniu! 
Trzymaj się Zen. Zabraknie Ciebie a przybył Wszechpolak... Jezu, a myślałem, że przyroda dąży do stanu homeostazy. 
|
| Cz cze 21, 2007 13:28 |
|
|
|