Autor |
Wiadomość |
Zencognito
|
Ufff! Potwór pokonany! Wygląda jak należy nawet w IE 
|
Pt sie 31, 2007 20:39 |
|
|
|
 |
Enneagram
|
I po co ja tu rano wchodzę?
Żeby mnie zżerała zazdrość o koty przez cały dzień, który miał być miły i beztroski
Kocham koty, ale mój pies - nie. A właściwie, on je kocha inaczej.
Niestety nie potrafię wstawić zdjęcia mojega wroga kotów.
Urzekł mnie Pirat, chociaż Zelowi też trudno się oprzeć  , chyba jednak za młody dla mnie.
Kawa, kawa kawa!! - lekarstwem na wszystko. [/img]
_________________ Mój Bóg i moje wszystko.
Make a good thing better.
|
So wrz 01, 2007 9:26 |
|
 |
Zencognito
|
A ja dziś zaczynam odwyk od kawy, bo ostatnio piję 4 filiżanki dziennie i potem nie mogę w miejscu usiedzieć  Dziś także jest pierwszy dzień działania mojej pięciomiesięcznej sieciówki  W końcu mogę sobie spokojnie jeździć kiedy chcę, gdzie chcę i ile chcę 
|
So wrz 01, 2007 9:37 |
|
|
|
 |
Enneagram
|
A oto mój kochany łowca kotów.
Sorry za wielkość fotki, ale to byla pierwsza próba.(samodzielna)
_________________ Mój Bóg i moje wszystko.
Make a good thing better.
|
So wrz 01, 2007 14:48 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Piękny dzień.
Wczoraj napisałem poprawkę - oby skutecznie, obiadek, popołudnie i wieczór z moim słoneczkiem.
Dzisiaj - spanko do 10:00, no i caaaaaaały wolny dzień, a potem tydzień z perspektywą pracy, ale niczym więcej 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N wrz 02, 2007 13:09 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
O tak, piękny dziś dzień  Tylko przed chwilą się zachmurzyło :/
Dziś byłem po raz pierwszy w świątyni Soto Zen - Sanboin  Piękna jest w środku! Szkoda tylko, że czcigodny Kanzen na sesshin wyjechał i go nie było, ale za tydzień powinien być. Rodzice moją wizytę w świątyni przyjęli lepiej niż myślałem, także jest ok
W środę zaś w Książnicy Pomorskiej wykładu udzieli Jego Świątobliwość Pakciok Rinpocze  Oczywiście też się wybieram.
|
N wrz 02, 2007 13:40 |
|
 |
angua
|
rozalka napisał(a): Zen, to jeszcze nic  On na jednej łapie ma poduszki szare i różowe. W zależności od koloru sierści w danym miejscu - różowe, gdy sierść jest biała, szare, gdy sierść jest czarna. Nie wiem czy koty tak po prostu mają, ale pamiętam moje zaskoczenie, gdy to odkryłam  Śmiesznie to wygląda.
Koty tak po prostu mają  Przynajmniej mój ma dokładnie tak samo - czyli każdy palec innego koloru 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
N wrz 02, 2007 15:43 |
|
 |
Enigma
|
hej ho, hej ho, do szkoły by się szło 
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
Pn wrz 03, 2007 6:35 |
|
 |
NinaX
|
Bardzo przyjemny dzień... Jak ja lubię chodzić do szkoły i uczyć się!
A poza tym słucham pierwszej płyty Norah Jones - "Come Away with Me". Cudne brzmienia!
Jestem w trakcie czytanie książki: "Siostra Carrie" - Theodore Dreiser. Zna ktoś?
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Antoine de Saint Exupery
|
Śr wrz 05, 2007 17:49 |
|
 |
Zencognito
|
Dziś był świetny dzień!  Najpierw spotkałem się z kolegą ze studiów i poszliśmy na dłuuugi spacer po Szczecinie (a pogoda była pod każdym względem idealna), a następnie udaliśmy się na wykład Jego Świątobliwości Pakcioka Rinpocze, który przyjechał do Szczecina na kilka dni. Wykład był świetny, a sam Pakciok Rinpocze to świetny człowiek! 
|
Śr wrz 05, 2007 18:53 |
|
 |
angua
|
To... świetnie! 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Śr wrz 05, 2007 19:41 |
|
 |
Zencognito
|
Pogoda dziś piękna, ale dzień nieudany - nie dość, że nadal książka nie przyszła, to jeszcze zakupy z siostrą okazały się zupełną klapą. Raz, że w sklepach do których mnie zaprowadziłą (H&M, Terranowa i kilka innych) ciuchy były beznadziejne (drogie, z dziadowskiego materiału i wyglądały jak szmaty - a ja chcę czegoś prostego a zarazem eleganckiego i solidnego), a dwa że siostra wychodziła z założenia "to ty sobie tu pooglądaj, a ja idę na damskie ciuchy". W taki sposób to ja wolę sam chodzić po sklepach, bo na to samo wyjdzie, a nie będę musiał czekać aż ona się naogląda (choć nie ma pieniędzy i nic nie kupi). Także nigdy więcej zakupów z siostrą.
|
Wt wrz 11, 2007 14:42 |
|
 |
olinka
|
Zencognito napisał(a): W taki sposób to ja wolę sam chodzić po sklepach, bo na to samo wyjdzie, a nie będę musiał czekać aż ona się naogląda (choć nie ma pieniędzy i nic nie kupi). Także nigdy więcej zakupów z siostrą.
A może lepiej skorzystaj z treningu, jakim są zakupy z siostrą. To ci się prawdopodobnie przyda.
Jeśli chodzi o strategie zakupowe, to kobiety niewiele się od siebie różnią.
_________________ Make a good thing better.
Mój Bóg i moje wszystko.
|
Wt wrz 11, 2007 15:43 |
|
 |
Zencognito
|
Ano dzisiejsze wydarzenie wpłynęło na moje wypracowanie strategii zakupowej  Streszcza się ona w "jeśli druga osoba ma być brana tylko dla towarzystwa, żeby było raźniej, a nie dla oceny i porady, to idziemy sami" oraz "jeśli idziemy z kimś, to jednego dnia rozglądamy się za rzeczami tylko dla jednej z osób".
Jedyne co się dziś udało załatwić to spotkać z kolegą na mieście, który przekazał mi swoją kartę zaliczeń, dzięki czemu nie będę musiał jechać do miasta jutro specjalnie po to.
Btw. oto obrazek bodhisattwy Mandziuśriego, o którym była mowa w moich poprzednich postach, a który dostałem ostatniej niedzieli w świątyni

|
Wt wrz 11, 2007 16:17 |
|
 |
Enigma
|
a u mnie zimno. Nie tylko jeśli chodzi o pogodę.
Mam nadzieję, że ten dzień szybko minie, a następne nie nadejdą.
Pozdrawiam.
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
Pt wrz 14, 2007 6:58 |
|
|
|